Николай Несенюк: «До 61-й минуты «Динамо» играло против «Барселоны» в меньшинстве»

Темы:
Лига чемпионов, Барселона, Динамо

Известный журналист Николай Несенюк — о матче «Динамо» против «Барселоны» (0:1) в Лиге чемпионов.

Николай Несенюк (фото: facebook.com)

План, обраний тренером динамівців Мірчею Луческу на матч проти «Барселони», був очевидним: не дати супернику забити, перекривши усі зони в захисті, і спробувати забити у контратаці. Саме так виглядала гра команди після 61-ї хвилини. Слід зауважити, що шанси забити, бодай мінімальні, у «Динамо» були. Цього не можна сказати про попередню годину гри, коли практично усі спроби киян вийти у контратаку завершувалися втратою мяча.

І це не дивно. Владислав Супряга, якому була відведена роль швидкісного форварда, здійснив мінімум дій, корисних для команди. Показовим був момент, коли динамівець не зміг виграти у швидкості у Жерара Піке, далеко не реактивного захисника «Барселони».

Саме це спричинило тотальну перевагу господарів у перші 60 хвилин гри. Тому що гості грали практично у дев’ять польових, витрачаючи зайві сили, граючи «за себе і за того парня». І лише коли Супряга залишив поле, «Динамо» знову почало грати у повному складі.

Щось подібне було у попередній грі динамівців проти «Львова» у чемпіонаті України, коли команда у меншості, тобто із Супрягою, програвала — 0:1, і лише після заміни цього форварда, який востаннє забивав ще рік тому, змогла заволодіти перевагою і перемогти. Але «Барселона» буде дещо посильніше за «Львів». Тому вдруге цей прийом не спрацював.

Очевидно, що у тренера киян були власні резони вчинити саме так. Але результат, показаний у Барселоні, свідчить, що подібні тактичні новації варто залишити для чемпіонату України. Або взагалі відмовитися від них і починати гру у повному складі.

Микола Несенюк

Gazeta.UA
Теги:
барселона новости, динамо киев новости

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11218 комментариев)

Подписчиков: 394

25 комментариев
Лучший комментарий
  • Serge - Эксперт
    22.10.2021 16:36
    Тут и кроме самого Супряги хватало других Супряг с дрожащими коленками!
    Их пару раз загнали в свою вратарскую разыгрывать мяч, и после этого все забыли напрочь как надо было играть!
    Лишь бы от мяча избавиться!
    Один Шапа держал планку, потом его Ден поддержал с Витиньо!
    Ну и Жора норм не раскис!
    Все остальные - безликое болото!
    • 15
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии