Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Аллахяр в «Динамо»: шесть аргументов «за» и ни одного «против»

2021-12-19 19:58 Я твердо переконаний в тому, що київське «Динамо» повинне підписати гравця збірної Ірану — 20-річного Аллах’яра ... Аллахяр в «Динамо»: шесть аргументов «за» и ни одного «против»

Я твердо переконаний в тому, що київське «Динамо» повинне підписати гравця збірної Ірану — 20-річного Аллах’яра Сайядманеша. Наведу відразу кілька аргументів на користь такого трансферу.

Аллахяр

1. Проблема з форвардами

У першій половині сезону в «Динамо» справжня катастрофа з нападниками. Шкурін та Рамірес поки далекі від адаптованості. Супряга остаточно розчарував. Кулач багато пропустив через травму, та й не молодий вже. Бєсєдін травмований і незрозуміло, коли повернеться, набере кондиції. Завершилося все тим, що Гармаш став основним нападником «Динамо». За таких розкладів на щось серйозне сподіватися нереально. Друге місце за підсумками першої частини сезону, один гол в ЛЧ і виліт з єврокубків ще восени — цьому підтвердження.

«Шахтар» не чекатиме, поки Рамірес чи Шкурін наберуть кондиції. Для реальної боротьби за золоті нагороди весною, де права на помилку не буде, потрібний забивний форвард.

Сайядманеш у чинному сезоні забив більше, ніж всі формальні нападники «Динамо» разом узяті. На рахунку іранця сім голів, зокрема м’яч у ворота «Динамо» в останньому турі перед зимовою паузою.

2. Тактична необхідність

У єврокубках «Динамо» грає від оборони. При такій тактичній побудові потрібен швидкий нападник, який реально може втікати від захисників при високій оборонній лінії. У «Динамо» таким потенційно міг стати тільки Супряга, але в нього не склалося.

Аллах’яр спроможний вирішити цю проблему. В іранця все добре зі швидкісними якостями та ще й може відпрацьовувати в захисті. При наявності простору наздогнати його дуже непросто. Тут пригадується переможний матч «Зорі» із «Шахтарем» минулого сезону в Києві, коли швидкість Сайядманеша призвела до забитого м’яча Іванісені.

При тому Сайядманеш — не тільки класичний бігунець. Згадайте, як він забивав ЦСКА у Болгарії, виконавши дуже красивий удар. А ось «Динамо» у 18 турі вже забив, як класичний центральний нападник. Тобто, це різноманітний форвард зі своїми сильними якостями.

3. Заміна Циганкову

Зараз набирає обертів історія з переходом Миколенка в «Евертон». Не здивуюся, якщо наступним буде Циганков. Час вирушати у сильніші чемпіонати настав уже давно (якщо, звичайно, він хоче розвиватися).

Аллах’яр Сайядманеш — це універсальний гравець атаки. Він може діяти на кожному з флангів, або на вістрі атаки. Одна з головних позицій — саме правий півзахисник.

Ця позиція в «Динамо» не виглядає доукомплектованою. Зараз тут є тільки Циганков. Луческу, після продажу Жерсона, може також розраховувати хіба що на Караваєва. Цітаішвілі загубився в «Чорноморці», а Назар Волошин наразі не готовий грати на такому рівні. Конкуренція, ротація, посилення цієї позиції точно не будуть зайвими.

4. Фінанси

Аллах’яр виступав за «Зорю» півтора сезони на правах оренди. Його контракт належить «Фенербахче». Луганці мають право викупити іранця за 3,5 млн. Судячи із ЗМІ, «Зоря» цього робити не планує — український клуб не впевнений, що потім продасть за більшу суму.

Зараз ціни на футболістів дуже високі. Особливо на нападників. Щоб в Україну приїхав дійсно хороший страйкер, потрібно не менше 7-10 млн, плюс — хороша зарплата і підйомні. Сумніваюся, що «Динамо» готове йти на такі витрати (хоча б заради збереження балансу всередині команди). А за 3,5 млн Київ нікого особливого не купить — доведено Франом Солем.

Спроби вирішити питання, перебираючи проблемних гравців, нічим хорошим не завершилися. Зокрема, влітку підібрали чотирьох форвардів, а грати немає кому.

Не великий секрет, що власники «Динамо» та «Зорі» — Ігор Суркіс і Євген Геллер — у дружніх відносинах. «Динамо» може сплатити замість Зорі необхідні 3,5 млн євро і забрати гравця собі. Зоря натомість отримає від киян інших виконавців. Наприклад, на повноцінній основі Сергія Булецу, або ж когось із «Чорноморця». Розмовляти із «Фенербахче» напряму немає змісту, бо там апетити щодо суми відразу зростуть.

Особисті умови для Аллах’яра у «Динамо» не стануть проблемою. Він отримає більше, ніж мав у «Зорі». При цьому не йтиме мова про якісь захмарні зарплати, що вимагають легіонери, яким пропонують переїхати в УПЛ.

5. Адаптація

За півтора року Аллах’яр Сайядманеш вже став своїм в Україні. Він призвичаївся до нашого футболу. Знає кожну команду, знає суперників. Йому звичний український побут. Лише підлаштуватися під вимоги Луческу — і готовий грати.

Ми бачимо, як важко відбувається адаптація Вітінью, Раміреса. Реально вони будуть готовими не раніше, ніж за 7-8 місяців після переходу в команду. І то в кращому випадку. Ця історія може затягнутися на триваліший час.

6. Перспектива заробити

Луческу — тренер, який вміє ліпити молодь. Аллах’яру Сайядманешу лише 20 років. З нього можна творити класного виконавця, виходячи з його сильних сторін. За своїми якостями він мені дуже нагадує Генріха Мхітаряна, який після потрапляння до Луческу став зіркою в Україні, а потім успішно продовжив у Європі.

Тож «Динамо» матиме змогу розвинути талановитого гравця, а потім вигідно його продати, залишивши певний відсоток «Зорі», якщо вона допоможе здійснити трансфер. Думаю, іранець може надалі тільки зростати в ціні і коштувати 15-20 млн. При правильному підході та тренерській роботі, звісно ж.

Сергій Тищенко

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть