Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Андрій Шахов: «З великим побоюванням чекаю на перший матч «Динамо» проти Фенербахче»...»

2022-07-02 00:17 Відомий український журналіст Андрій Шахов оцінив перспективи київськогоДинамо » у двоматчевому протистоянні з турецьким «Фенербахче» у ... Андрій Шахов: «З великим побоюванням чекаю на перший матч «Динамо» проти Фенербахче»...»

Відомий український журналіст Андрій Шахов оцінив перспективи київськогоДинамо » у двоматчевому протистоянні з турецьким «Фенербахче» у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

Андрій Шахов

— Як оцінюєте жереб Ліги чемпіонів? Чи можна говорити, що «Динамо» не пощастило?

— Погодьтеся, коли був вибір між скромним віце-чемпіоном Кіпру, який ніколи раніше не грав навіть у кваліфікації Ліги чемпіонів і взагалі нічого не добивався в єврокубках, і «Фенербахче», в результаті чого нашому клубу дістається куди більше. про те, що зі жеребом «Динамо» не пощастило. На додаток ще й матч у відповідь пройде на «Шюкрю Сараджоглу» (домашній стадіон стамбульського клубу. - Прим.ред.).

З іншого боку, всі ми чудово розуміємо, що якщо команда знову розраховує грати в Лізі чемпіонів, суперників рівня «Фенербахче» проходити потрібно. Тому очевидно, що попереду противники будуть ще сильнішими і наймайстровішими.

— Чи є реальні шанси у «Динамо» пройти «Фенербахче»?

— Зрозуміло, шанси є. А як може бути інакше? Давати прогнози на результат цього протистояння — дуже непросте завдання. З одного боку, ніхто не знає, що таке «Фенербахче» зразка липня 2023 року. Адже незважаючи на друге місце та повернення в кваліфікацію ЛЧ, «канарейки» влітку змінили тренера. А нова мітла, як відомо, по-новому мете. На даний момент ми можемо тільки здогадуватися, як і що гратиме «Фенербахче» Жорже Жезуша.

З іншого боку, «Динамо» з відомих причин у 2022-му не провело жодного офіційного матчу. Так, ігрова практика у хлопців є, але одна справа проводити контрольні та благодійні поєдинки, а інша справа — рубатися з помірно мотивованим, амбітним суперником. Який має найбільший в Туреччині бюджет і, мабуть, найкращий у країні підбір гравців.

Тим не менше ми чудово знаємо потенціал наших футболістів, які в 2021 році здобули неоціненний досвід гри і в Лізі чемпіонів з самими що є топовими противниками, і у фінальній частині чемпіонату Європи. І чесно, віддаючи належне гравцям суперника, я не впевнений, що в нинішньому «Фенербахчі» є футболісти краще за Забарного, Шапаренка, Циганкова, Буяльського. Які до того ж разом грають не перший сезон. Мені здається, що потенціал гравців «Динамо» вищий.

— Прихід нового тренера і активність турецького клубу на трансферному ринку можуть зіграти на руку «Динамо»? Футболісти можуть бути не зіграними і не до кінця розуміти вимоги нового наставника.

— Я б не став поки говорити про активність на трансферному ринку. Поки що «Фенербахче» розлучився тільки з відомим у нас аргентинцем Хосе Сосою, якому вже 37, а посилився тільки Брумою і Лінкольном, які чудово знайомі Жорже Жезушу. Решта поки що не більше, ніж чутки.

Так, чутки багато в чому показові. Наприклад, сватають у «Фенер» Довбика, Дзюбу і Серлота — форвардів-силовиків. З цього, наприклад, можна зробити висновок, що Жорже Жезуш збирається грати, як було у нього і в «Бенфіці», з яскраво вираженим наконечником. Прихід когось із цього тріо означатиме зміну стилю «Фенербахче» в порівнянні з тим, як команда грала в минулому сезоні. Але поки ніхто з них не підписаний, ми тільки будуємо здогадки, засновані на іменах потенційних новачків і спогадах про те, як грали попередні команди Жорже Жезуша.

Однак є ще один нюанс. Виключаючи півроку в «Аль-Хілялі», Жезуш, незважаючи на свій колосальний досвід, працював виключно з португаломовними командами. І тут питання: чи зуміє Жорже Жезуш менш ніж за місяць донести свої ідеї до футболістів в умовах мовного бар'єру? Відповідь дасть лише протистояння з «Динамо». Але очевидно, що Жезуш — найдосвідченіший майстерний тренер, який, на жаль, має досвід успішної роботи в матчах з київським «Динамо».

— Як ви думаєте, чого очікувати від майбутнього протистояння в цілому?

— Як кажуть, у страху очі великі, і я з великим побоюванням чекаю першого матчу. Зрозуміло, що все складається проти "Динамо". У країні йде війна... Відсутність турнірної практики, яка зазвичай ставала союзником наших команд (нагадаю, що наші неодноразово проходили турків у кваліфікації Ліги чемпіонів), адже турецький чемпіонат стартує в кінці серпня, неможливість зіграти в рідній країні і місті, на за своїх уболівальників. Все це грає на руку супернику киян.

Але немає жодних сумнівів у тому, що подібні складності тільки додадуть нашим хлопцям мотивації і бажання пройти турецький бар'єр. Отже, впевнений: буде завзята, напружена, самовіддана боротьба, в якій у «Динамо» буде перевага у швидкості та зіграності.

Ярослав Твардовський

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть