Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Міністри спорту 33 країн вимагають посилення санкцій проти російського та білоруського спорту

2022-07-02 08:20 Країни-агресори — Росія та Білорусь — продовжують пожинати чудові плоди ізоляції від цивілізованої спільноти. У тому ... Міністри спорту 33 країн вимагають посилення санкцій проти російського та білоруського спорту

Країни-агресори — Росія та Білорусь — продовжують пожинати чудові плоди ізоляції від цивілізованої спільноти. У тому числі, у спорті. Так, минулої п'ятниці міністри спорту 33 країн підписали документ з ініціативою про нові санкції щодо Росії та Білорусі. Про це повідомив міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортничук.

Основна ініціатива документа полягає у призупиненні членства російських та білоруських спортивних організацій у міжнародних федераціях, а також про зняття з постів у цих організаціях російських та білоруських громадян.

Спільний документ підписали міністри спорту 25 країн Євросоюзу (всіх, за винятком Болгарії та Угорщини), а також з Великобританії, США, Нової Зеландії, Австралії, Південної Кореї, Японії, Норвегії та Канади.

При цьому Бортничук заявив, що на додаток до вищевказаних заходів національним та міжнародним спортивним організаціям слід розглянути питання про те, щоб зробити трансляції своїх спортивних заходів недоступними в Росії та Білорусі.

«У нас є перші успіхи. Англійська Прем'єр-ліга вже прийняла рішення припинити трансляцію своїх матчів у Росії та Білорусі.

Багато в чому завдяки нам та британцям відбуваються такі речі, як нинішня спільна заява міністрів спорту. І символічно, що це відбувається під час „Вімблдону“ (Вімблдонський турнір — міжнародний тенісний турнір, один із чотирьох турнірів Великого шолома, — прим.ред.).

Що стосується допуску того чи іншого спортсмена до змагань, то ми рекомендуємо або не рекомендуємо його участь, вивчаючи зв'язки цього спортсмена з російською та білоруською владою, спонсорами, пов'язаними з цими державами, або аналізуючи заяви спортсмена, зроблені ним щодо .

Але в будь-якому випадку, участь представників Росії чи Білорусі у змаганнях під якоюсь російською чи білоруською державною символікою абсолютно виключена», — сказав Бортничук.

Кращий коментар

crasavchic
Сергей Красавчик - Эксперт
02.07.2022 11:18
Я правильно понял: ни Гутцайт, ни смельчак бубка в этой иннициативе не при делах...?

Коментарів поки що немає. Станьте першим!

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть