Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Олексій Бєлік: «У цій ситуації Петраков вичавив із збірної України максимум»

2022-07-02 13:05 Колишній нападник збірної України Олексій Бєлік в інтерв'ю «Команда1 » поділився своїми враженнями від червневих матчів ... Олексій Бєлік: «У цій ситуації Петраков вичавив із збірної України максимум»

Колишній нападник збірної України Олексій Бєлік в інтерв'ю «Команда1 » поділився своїми враженнями від червневих матчів української національної команди в плей-офф відбіркового циклу ЧС-2022 і Ліги націй.

Олексій Бєлік

 

Які твої враження від виступу збірної України в червневих матчах?

— Ми не вийшли на чемпіонат світу, і це розчарування. Але тут у будь-якому випадку потрібно враховувати обстановку в Україні. Через військову агресію з боку Росії нам не вдалося відновити чемпіонат країни. Важко готуватися до таких складних поєдинків без ігрової практики, яка була відсутня у багатьох українських збірників.

Але навіть при цьому в зустрічі з Уельсом нам не вистачило всього лише везіння. І цей фарт ми не схопили тільки за рахунок недостатньої свіжості деяких наших хлопців. Будь-яка гра, з позитивним чи негативним результатом, — це викид емоцій. Але коли людина не бере участь в офіційних матчах практично півроку, складно тримати в тонусі фізичну, емоційну — і я вже не говорю про психологічну готовність.

Але якщо говорити в загальному, враховуючи всі обставини, то збірна України виступила непогано. Хіба що останній матч із ірландцями не вдався. Але тут накопичилася втома. Я не можу сказати, що ми виглядали гірше суперника, але ми його не перевершили настільки, щоб говорити, що збірна України заслуговувала на перемогу. Хоча у всіх попередніх червневих поєдинках синьо-жовті перевершували своїх опонентів.

А що стосується Ліги націй в цілому, то за командною та індивідуальною майстерністю збірна України була кращою за своїх супротивників. Нам місце у групі А.

У чому, на твій погляд, головна причина поразки «синьо-жовтих» у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— Я вже сказав про фарт, але це просте пояснення. Якщо подивитися статистику, то ми повністю перевершили суперника. А що стосується самої гри, то було видно, що хлопцям не вистачало легкості в одноборствах, у підбираннях, у відборах, нарешті, в обведеннях. Було чимало моментів, у яких суперник із нічого вичавлював максимум, а нам завжди десь не вистачало лише трохи. Але знову ж, при максимальній готовності всієї команди, впевнений, такої осічки не сталося... Ми сильніші за збірну Уельсу, але обставини були проти збірної України.

Скажеш - а як же поєдинок з Шотландією? Саме в цьому матчі був порив. Команда стільки не грала, емоції... А коли емоції проходять, залишається майстерність і підготовка. І якщо майстерність не зникла, то належної підготовки, яка була б при звичайному графіку клубних змагань, нам не вистачило.

Як ти вважаєш, Олександр Петраков продовжить роботу зі збірною України?

— На мій погляд, наставнику треба дати продовжити роботу. Так, підопічні Олександра Петракова не вийшли на чемпіонат світу. Але в тій складній ситуації, в якій опинилася наша команда, тренерський штаб вичавив максимум, що стосується самої гри. У Лізі націй синьо-жовті впевнено йдуть на першому місці і у нас є всі передумови говорити про те, що збірна України вийде в елітний дивізіон цього турніру. А вже в кінці року можна приймати якісь рішення...

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Тібо Куртуа: «Великий Лунін» 10
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть