Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Анатолій Нурієв: «Фаворитом наступного чемпіонату України є «Динамо»

2022-07-04 11:07 Колишній нападникМінаюча »і «Колоса» Анатолій Нурієв, який зараз виступає в Азербайджані за місцевий «Сабах», розповів, що ... Анатолій Нурієв: «Фаворитом наступного чемпіонату України є «Динамо»

Колишній нападникМінаюча »і «Колоса» Анатолій Нурієв, який зараз виступає в Азербайджані за місцевий «Сабах», розповів, що думає про війну, а також про те, як її сприймають в Азербайджані.

Анатолій Нурієв

— Якою була ваша реакція на події 24 лютого?

— Обурення, яке навіть не можна описати словами. Страх, що діється. Коли в людей не залишилося ні краплі людяності, це страшно. Ворогу не побажаєш того, що коїться в Україні. Це не нормально. Те, що відбувається, неможливо було уявити і уявити. Навіть зараз говорю про це, а у самого на очах виступають сльози.

— Як у Азербайджані ставляться до російсько-українського конфлікту?

— Усі підтримують Україну. Спочатку люди виходили на мітинги, а зараз, як і у всій Європі, емоції стихли. З часом розмов про це стало менше. Люди по всьому почали звикати до війни. Це стає нормою для всіх, але тільки не для тих, хто народився і виріс в Україні.

— Як ви ставитеся до того, що новий сезон УПЛ проходитиме в Україні?

— Хочеться вірити, що організатори турніру розуміють, що вони роблять всі ризики і відповідальність. Як би там не було, футболістам треба грати. Має бути якийсь розвиток, не може все зупинитися. Якщо все зупиниться, то країни не буде.

Футбол — така робота, як будь-яка інша. У містах, де більш-менш спокійно, люди продовжують виходити на роботу, щоб економіка України продовжила жити.

Зрозуміло, що дуже багато питань до організації матчів, дій під час повітряної тривоги і так далі. З іншого боку, проведення чемпіонату за кордоном наш народ, мені здається, не сприймав би. Здорові мужики під час війни їдуть із країни...

— Дивилися червневі ігри збірної України?

- Звісно. Якщо брати гру з Уельсом, то не вистачило призначеного пенальті за фол проти Ярмоленка. Була б зовсім інша гра. Суперник забив, можна сказати, поганий гол, після чого зосередився на тому, щоб не дати нічого створити біля своїх воріт.

Пропускати першим і розкривати щільну оборону в такому важливому матчі дуже важко. На такому високому рівні команди вміють оборонятися. В цілому, Україна заслуговувала на путівку на чемпіонат світу. Команда росте. Можна сказати, що з'явилися два рівноцінні склади. Хто б не вийшов, ігровий малюнок не змінюється. Це великий плюс.

— Від'їзд легіонерів сильно вплине на результати українських команд у єврокубках?

— Якщо брати «Шахтар», то гірше, ніж минулого року, коли вони посіли четверте місце в групі з «Шерифом», виступити не вдасться. До того ж у «Шахтаря» гарна молодь. Усі пам'ятають виїзну перемогу над «Реалом» у Лізі чемпіонів у розпал пандемії, коли майже весь склад «гірників» складався з молодих футболістів.

Не можу сказати, що вони зможуть вийти з групи, але провального виступу чекати точно не варто. До того ж, наскільки я розумію, деякі бразильці на кшталт Додо і Ісмаїлі все-таки залишаться.

"Ворсклі" вдалося уникнути серйозних кадрових втрат. Той же Ранжел поїхав із командою на збори. Більше того, полтавський клуб може посилитись Фаворовим. Скрипник теж серйозне посилення. Його "Зоря" показувала якісну гру.

— Зі скрипником зрозуміло, а перехід Йовичевіча в «Шахтар» вас здивував?

- Ледь ледь. Думав, він залишиться в «Дніпрі-1», але, мабуть, бажання дебютувати в Лізі чемпіонів виявилося надто велике. Гарний тренер. Його «Дніпро-1» грав у класний футбол.

— Хто фаворит наступного чемпіонату України?

— «Динамо».

— Хто боротиметься за друге місце?

— «Шахтар» побореться і за чемпіонство, але іншим командам грати з ним буде легше, ніж раніше. Перспективи «Дніпра-1» залежатимуть від того, чи вдасться зберегти Довбика. Це їхній ключовий гравець.

Нині всі команди підрівнялися. За високі місця можуть боротися і «Колос», і «Ворскла», і «Зоря», і «Кривбас», і «Чорноморець». Буде більш рівний та цікавий чемпіонат.

Артем ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть