Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Іван Балан: «У майбутньому чемпіонаті України буде чимало сюрпризів»

2022-07-05 11:27 Заслужений тренер України Іван Балан в інтерв'ю «КОМАНДЕ1» розповів, що він думає про перспективи чемпіонату України ... Іван Балан: «У майбутньому чемпіонаті України буде чимало сюрпризів»

Заслужений тренер України Іван Балан в інтерв'ю «КОМАНДЕ1» розповів, що він думає про перспективи чемпіонату України наступного сезону.

Іван Балан

- На ваш погляд, чи вдасться в Україні провести повноцінний чемпіонат?

- Думаю так. Але для цього, в такий нелегкий для нашої країни час, потрібне велике бажання всіх зацікавлених осіб. Звичайно, багато залежатиме від обстановки в країні в цілому і, безумовно, в регіонах, де відбуватимуться змагання в части. Не сумніваюся, що керівники нашого футболу ухвалять зважені рішення. Багато буде питань щодо логістики, але час, щоб вирішити ці питання є. Дуже хотілося б, щоб футбол повноцінно повернувся до нашої країни.

— Чи може майбутній сезон стати найнепередбачуванішим за час незалежності?

— Зараз пішла активна міграція тренерів, футболістів. Тому багато, як, у принципі, і завжди, залежатиме від комплектації команд і від того, наскільки як уміло наставники проведуть підготовчу роботу. Хоча сюрпризи в будь-якому разі будуть, і їх буде чимало.

Можливо, легше буде «Динамо», у якого кістяк колективу був із українців. Тим не менш, у «Ворскли», «Зорі», «Дніпра-1», може, і у «Чорноморця» є непогані шанси позмагатися з грандами вітчизняного футболу. Як завжди бійцівськими якостями відрізнятиметься «Олександрія».

Хоча ми зараз і розважаємо, але на початку чемпіонату ще може багато що змінитися, адже невідомо, у якому стані клуби підійдуть до початку турніру. З того, що я читаю в пресі, великі побоювання є за «Металіст». Більш-менш стабільно у «Кривбасі». Я не знаю, що зараз із себе представляють «Верес», «Колос», «Мінай»...

Минулого чемпіонату команди розділилися на умовні три групи, але зараз я не виключаю, що таких буде дві. Одні боротимуться за медалі, а інші — за збереження прописки в елітному дивізіоні.

— Наскільки сильно впаде рівень УПЛ у зв'язку із нинішньою ситуацією в країні?

— Сильніше, ніж у останні сезони він точно не буде. Я навіть скажу, що за майстерністю рівень трохи впаде, оскільки поїхало чимало якісних футболістів. Однак бажання грати ніхто не може відібрати. Тому після простою у вісім місяців, технічні нюанси компенсуватимуться величезним бажанням гравців, а у молоді знову з'явиться шанс заявити про себе на повний голос.

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Кращий коментар

auto-aleks145
Алекс Кучад - Эксперт
05.07.2022 13:31
Удивлён, почему Демьянчук не задал влпрос о главном тренере сборной!

Коментарів поки що немає. Станьте першим!

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть