Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Анатолій Трубін: «Збірна України незаслужено не вийшла на ЧС-2022»

2022-07-06 08:55 Воротар донецького «Шахтаря » і збірної України Анатолій Трубін розповів про благодійні матчі свого клубу, а ... Анатолій Трубін: «Збірна України незаслужено не вийшла на ЧС-2022»

Воротар донецького «Шахтаря » і збірної України Анатолій Трубін розповів про благодійні матчі свого клубу, а також оцінив червневі поєдинки української національної команди в плей-офф відбіркового циклу ЧС-2022 і Лізі націй.

Анатолій Трубін

Який із благодійних матчів «Шахтаря» навесні тобі запам'ятався найбільше?

— Чесно кажучи, кожен матч був важливим. У цьому плані, що була можливість заробити гроші для країни. Але, мабуть, можу виділити поєдинок із «Олімпіакосом». Це був перший матч після величезної паузи. На мій погляд, це був найемоційніший, найважчий матч. Ми, здається, один-два дні потренувалися і потім зіграли. Тому, я думаю, за емоціями це був один із найемоційніших поєдинків.

— А на якому матчі було найбільше фанатів, українців?

— Взагалі на кожному матчі були люди з України, які нас підтримували. У Греції було чимало людей, у Стамбулі на поєдинку проти Фенербахче. У принципі на всіх матчах була підтримка і були люди з України. На кожному спарингу були наші люди, і це дуже приємно.

— До речі, 26 липня «Шахтар» зіграє благодійний матч із «Аяксом». Що скажеш про цей поєдинок?

— Я вважаю, це буде дуже якісний матч для нас усіх. Тому що суперник дуже гарного рівня. «Аякс» щороку грає в Лізі чемпіонів. Амстердамці дуже часто сягають далеко в єврокубках. Також "Аякс" став чемпіоном Нідерландів. Тому матч із таким суперником максимально хороший для гравців у плані підготовки до нового сезону. А також це ще одна можливість допомогти своїй країні. У цього поєдинку гарна вивіска. Зустрічаються дві команди, які грають у Лізі чемпіонів.

— Ще й на «Йохан Кройфф Арені» матч відбудеться!

— У нас у Нідерландах буде перший збір. Тому буде зручно для нас у плані того, що ближче дістатися до стадіону.

— Пройшло три роки з моменту твого дебюту за «основу» «Шахтаря». За ці три роки які поєдинки вважаєш для себе найзначнішими?

— Найзначніший для мене це, ясна річ, дебют за «Шахтар» у матчі з «Маріуполем». Це те, чого ти прагнеш з шести років. Ще з Академії про це мрієш, розуміючи, що потрапляють у першу команду одиниці. Тому добитися такого дуже приємно, і ти відчуваєш гордість, що у тебе це вийшло.

Також, звичайно, виокремлю дебют у Лізі чемпіонів. До того ж це була перша перемога в турнірі з «Шахтарем». Це турнір, в якому зібрані найкращі команди. А це був матч ще й проти мадридського «Реалу», який ми виграли з рахунком 3:2 в Іспанії на полі Королівського клубу. Також були хороші матчі проти «Інтера», проти «Монако» та в чемпіонаті України були хороші поєдинки. Але дебютний матч за «Шахтар» і переможний поєдинок проти «Реала» — на даний момент найзначніші для мене.

— Як оціниш матчі збірної України в плей-офф кваліфікації ЧС-2022 та в Лізі націй?

— З шотландцями за моментами та по грі результат закономірний. За матчем з Валлійцями важко щось сказати, тому що в той день у молодіжної збірної України теж був матч проти збірної Македонії. Тому повністю подивитися поєдинок проти Уельсу не було можливості. Але, виходячи з огляду, який я дивився, можу сказати, що суддя мав призначати пенальті в ворота валлійців. Я вважаю, що ми незаслужено не вийшли на мундіаль. Але це футбол і потрібно ставати сильнішим навіть після таких поразок.

У Лізі націй Україна з Ірландією перемогла і зіграла внічию, а також виграла у Вірменії. Добре, що є в активі дві перемоги. І відзначу, що важким був нічийний матч з Ірландією. Звичайно, якщо було б три перемоги в Лізі націй, це було б ідеально. Але все одно з 7 очками Україна йде на першому місці. Три матчі ще попереду. Все залежить від нас. Ми маємо показувати свій футбол і добувати результат.

— Андрій П'ятов завершив кар'єру в збірній України. Що думаєш із цього приводу?

— Це людина з великої літери і легенда українського футболу. Самі за себе говорять його досягнення на футбольному полі, його матчі, його ставлення до футболу.

— Матч збірної України (U-21) з Францією (3:3) вийшов дуже цікавим. Там було п'ять голів у першому таймі. Як оціниш гру?

— Я вважаю, що таких матчів не вистачає всім молодим гравцям збірної України. Усі футболісти збірної Франції грають у чемпіонаті Франції, Іспанії, Італії, в інших топ-лігах. У них матчів подібного рівня дуже багато протягом усього сезону. А у нас такого рівня поєдинки бувають не так часто — в матчах «Шахтар» — «Динамо» і в єврокубках. Якщо було б більше таких матчів, то гравці були більш підготовлені і ось ця психологічна впевненість була б на більш високому рівні.

Але все одно з Францією ми зіграли дуже хороший матч. У першому таймі були помилки. Може нервозність була присутня, але тим не менше ми проявили характер. Програючи 0:1, відігралися. Поступаючись 1:3, ми показали характер, знову вирівнявши положення. Ми довели, що і таким сильним суперником ми можемо грати на рівних. Потрібно до матчів підходити психологічно більш налаштованими і тоді все вийде.

Мені дуже сподобалася атмосфера в команді. У нас є єдиний цілісний колектив. Ще мені сподобалося те, що після нічийного матчу з сильною збірною Франції всі були засмучені. Ми розуміли, що, якщо б не припустилися десь помилки, могли б перемогти в цій зустрічі. Але це хороший досвід і хороший поштовх для кожного футболіста перед матчами плей-офф кваліфікації Євро-23 зі Словаччиною.

— За збірною Словаччини вже є якась думка?

— Нам почали скидати відео, пов'язані зі збірною Словаччини. Але ще детально не вивчали цю команду, оскільки все одно ще є час на підготовку і знайомство з опонентом. Але можу сказати, що словацька команда дуже добре грає на другому поверсі. Силова команда. Вони двічі програли іспанцям із рахунком — 2:3, але все одно нав'язали серйозну боротьбу сильному супернику. Тому будуть дуже цікаві матчі

— Головний тренер української молоді Руслан Ротань сказав, що намагатиметеся вичавити за максимумом і вийти на чемпіонат Європи.

— Я вважаю, що у нас зібраний хороший колектив. Наполеглива праця кожного гравця, тренерського штабу, усієї команди допомагає досягати результату. Тому треба продовжувати в тому ж дусі, підготуватися і показувати свій футбол в матчах з будь-яким суперником. Ми постараємося здобути путівку на Євро.

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть