Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Владислав Лупашко: «На даному етапі не треба відволікати Мирона Богдановича»

2024-06-20 17:51 Старший тренер львівських «Карпат U-19» Владислав Лупашко розповів про переїзд до Львова, представив свій тренерський штаб ... Владислав Лупашко: «На даному етапі не треба відволікати Мирона Богдановича»

Старший тренер львівських «Карпат U-19» Владислав Лупашко розповів про переїзд до Львова, представив свій тренерський штаб і поділився планами команди.

Владислав Лупашко (фото: fckarpaty.org.ua)

Владиславе, вітаємо вас у «Карпатах». З якими думками приступаєте до нової роботи?

— Дякую! Насамперед можу відзначити, що «Карпати» — це амбітний клуб, який має прагнення до постійного руху вперед. Це стосується всього: інфраструктури, клубної організації, дитячо-юнацького футболу та першої команди. Складається враження, ніби ти потрапив до клубу, який буде тебе підштовхувати до розвитку.

Розкажіть, будь ласка, детальніше про свій тренерський штаб.

— Моїм асистентом буде Сергій Лавриненко, котрий відповідатиме за усі тренувальні процеси. Крім того, він буде працювати з обороною. Інший асистент — Ігор Єрмаков — зосередиться на нашій методології. Тренером воротарів працюватиме Богдан Шуст, а тренером з фізичної підготовки — Вадим Шутенко. Натомість Сергій Вертіль відповідатиме за аналітичну частину нашої роботи.

Вам доведеться створювати команду практично з «нуля», адже «Карпати-2» реформовано. Чемпіонат U-19 розпочинається у серпні як гадаєте, впораєтеся із завданням?

— Безперечно. Проте у нас є труднощі через відсутність гравців з 2006-го року народження. Багато футболістів перейшли в інші команди, у нас немає базового року, який потрібен для роботи. Тому вирішуватимемо це питання, будемо шукати юних талантів. Можливо, доведеться грати більш молодим складом. Про це спілкуватимемося з керівництвом клубу — як вони бачать цю ситуацію, які будуть опції на ринку, кого ми зможемо підписати або залучити з нашої Академії, якщо хлопці відповідатимуть необхідному рівню.

Чи стежили ви за матчами «Карпат-2» у минулому сезоні?

— Якщо відверто, то ні, не дивився. Знаєте, коли ми виконуємо певну роботу, то дуже залучені і зосереджені на ній. Коли ми тільки-но прийшли сюди, то вже почали вивчати гравців. Однак чемпіонат України серед команд U-19 — це зовсім інший турнір, це не Друга ліга. Аналізувати гравців нам треба під час спарингів проти однолітків, щоб ми зрозуміли нашу вихідну точку. Наразі ми ще не ухвалювали рішення щодо контрольних матчів, адже не знаємо, з якою кількістю футболістів підійдемо до зборів. 1-го липня ми їдемо на Закарпаття, а до того часу маємо визначитися зі складом команди. Тому зараз багато часу приділятимемо перегляду футболістів.

«Інгулець» був однією з найбільш вікових команд Першої ліги, а зараз вам доведеться працювати з молодими гравцями. Як вам цей виклик?

— Футбол — це завжди виклики і труднощі. Я б не сказав, що «Інгулець» настільки вікова команда. Просто у нашому розпорядженні були і хлопці пристойного футбольного віку, і молодь. Ми створювали певний баланс. Однак в «Карпатах» зараз трохи інша специфіка — тут виключно робота з молоддю. Сергій Лавриненко та Ігор Єрмаков працювали з молодими хлопцями раніше, тому вони мені вже розповіли про нюанси та специфіку. В будь-якому разі все вирішуватиметься на футбольному полі. Гравці мають розуміти, що є вимоги, які треба виконувати. Не так важливо, скільки тобі років. Ти або виконуєш те, що просить тренерський штаб, або ні.

Яку ціль ставите на майбутній сезон?

— Зможемо це зробити, коли остаточно сформуємо команду. Бо зараз ми розуміємо, що її немає як такої. Переглядаємо молодих хлопців, формуємо колектив. Вже згадував про відсутність виконавців 2006-го року народження. Також потрібно розуміти, яку кількість футболістів з 2005-го року народження ми зможемо залишити. Завдання визначимо вже після завершення процесу комплектації.

Розкажіть про вашу комунікацію з Мироном Маркевичем чи встигли вже поспілкуватися з головним тренером «Карпат»?

— Зараз Мирон Богданович активно займається трансферною політикою першої команди. Вважаю, що на даному етапі не треба відволікати його. Звичайно, ми зустрілися, порозмовляли. Переконаний, що проблем не буде й надалі, ми матимемо якісний діалог. У нас спільні цілі в контексті побудови клубної вертикалі.

Кращий коментар

YARY
Ярослав - Эксперт
20.06.2024 20:43
Да уж, все слишком "мутно", даже псевдо-отсавка Маркевича нужна біла только для очередного пиара, то ли его самого, то ли "Карпат"... "Не купят Месси и Роналду - уйду из Карат! Сами играйте в УПЛ!" :)))

Читати всі коментарі (3)

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пари 1/8 фіналу Євро-2024 18
Dynamo.kiev.ua
27.06.2024, 00:05
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть