Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Олександр Кучер: «Не бачу ніяких проблем, щоб Аргентину перемогти»

2024-07-28 10:36 Колишній головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер поділився своїми враженнями від вчорашнього матчу другого туру групового етапу ... Олександр Кучер: «Не бачу ніяких проблем, щоб Аргентину перемогти»

Колишній головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер поділився своїми враженнями від вчорашнього матчу другого туру групового етапу Олімпіади-2024 між Україною та Марокко (2:1).

Олександр Кучер

– Олександре, як вам заряд позитивних емоцій від команди Руслана Ротаня? 

– Поєдинок мені дуже сподобався. Шикарний. Це була динамічна гра у якій обидві команди дійсно грали, бігли, прагнули до перемоги. Не було так званого закритого футболу. І найголовніше, що перемогли саме наші хлопці в підсумку.

– Поклавши руку на серце, Україні пощастило чи дійсно команда Руслана Ротаня напрацювала на перемогу?

– Як Вам сказати… От у першій грі проти Іраку (1:2) на не фартануло, а у матчі з Марокко навпаки. Є результат, який був потрібен нашій команді. 

Повторюся, наші хлопці билися за перемогу і домоглися свого – це найголовніше. Перемогти в меншості в такому поєдинку – це дорогого коштує. 

– Що було ключовим?

– Україна після вилучення Володимира Салюка не засіла в оборону наглухо, а все одно намагалася показувати атакувальний футбол. 

Тож на перемогу дійсно саме напрацювати. Ну і без долі везіння не обійшлося.

– У матчі проти Марокко на лаві запасних розпочав гру основний центральний оборонець цієї збірної Максим Таловєров, який «привіз» пенальті з Іраком. Це дисциплінарне покарання від Ротаня?

– Мабуть, так, але важко сказати точно, бо відповісти на це питання може виключно Ротань, або ж представники його тренерського штабу. Тут потрібно бути всередині команди, аби знати такі нюанси.

– Хто у поєдинку проти Марокко був найкращим у складі збірної України? Джокер Ротаня та автор переможного голу Ігор Краснопір?

– Взагалі не хотілося б когось виділяти персонально. Як на мене, перемогла саме команда. Билися за результат всі, хто був на полі.

Не люблю когось виокремлювати, але Фесюн у воротах просто дива творив. Дуже хороша гра від Кирила.

– В обох іграх на Олімпіаді українці заробили пенальті у власні ворота. Просто збіг чи наслідок певної нервозності серед наших гравців групи оборони?

– Якщо ми говоримо про поєдинок з Іраком і пенальті, яке заробив Таловєров, то це просто його позиційна помилка. Індивідуальна.Не допрацював Максим, як слід. Сфолив. От і все. 

А у грі з Марокко одинадцять метрів у наші ворота більш командна хиба, тактична, не витримали лінію.

– Після першої з Іраком гри було чимало питань до головного арбітра Ісмаїла з Судану. І мова не лише про пенальті. Як Вам робота синьйора Мартінеса з Гондурасу?

– Пенальті був, якщо до цього питання. І суддя його не поставив одразу, а ретельно переглянув відеоповтор й лише після цього вказав на позначку та ще й показав пряму червону Салюку. Обидва рішення правильні, жодних питань. 

Загалом по матчу особливо спірних моментів не було, тож зі своєю роботою арбітр впорався якщо не на відмінно, то точно добре.

Це в матчі Марокко – Аргентина була трешова ситуація. Такого я ще не бачив за всю свою кар’єру, що там відбувалося з зарахованим, а потім незарахованим голом і дограванням через дві години. 

І є ж на Олімпіаді відеоповтори. Однак для деяких суддів, схоже, потрібно на кожен ВАР ще один ВАР.

– Турнірна ситуація у нашій групі, інтрига, хто ж проб'ється до 1/4 фіналу Олімпіади, максимально незрозуміла. У всіх збірних по три очки і відносно рівні шанси на успіх, але Україні випало грати в останньому поєдинку проти фаворита нашого квартету Аргентини. Є шанси перемогти команду Хав’єра Маскерано?

– Марокко переміг Аргентину, а ми перемогли Марокко. Тож чому б нам не здолати і аргентинців? Шанси є і є віра в цю збірну України.

Україна не поступалася по грі ні Іраку, хоч і програли, ні Марокко. 

Так, Аргентина фаворит, але, як показала Олімпіада, це не ідеальна, м’яко кажучи, команда. Не думаю, що нам варто її боятися. Не бачу ніяких проблем, щоб Аргентину перемогти. (Сміється).

Не думаю, що Ротань в прийдешній грі буде особливо міняти тактику і виставляти, скажімо, п’ять захисників. Скоріш за все буде така ж схема, як і в перших двох матчах: 4-5-1. 

Який сенс грати від оборони? Нічия нас не влаштує, зважаючи на турнірні розклади, бо різниця забитих пропущених краща в Аргентини.

Віктор Глухенький

Кращий коментар

auto-archibaldo
Арчибальдо Алекс - Наставник
28.07.2024 11:14
( ... сміється): смішочками перемогу не здобути.

Читати всі коментарі (7)

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть