Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ахметов проти Коломойського

2019-07-22 18:48 З наближенням 28 липня, коли в Україні офіційно стартує футбольний сезон-2019/2020, знову розгорілися пристрасті навколо формату ...

З наближенням 28 липня, коли в Україні офіційно стартує футбольний сезон-2019/2020, знову розгорілися пристрасті навколо формату змагань, кількості команд, які повинні грати у Прем’єр-лізі, а також єдиного телевізійного пулу, який дозволить клубам отримувати прибутки від трансляцій. Найскрутніша ситуація з телевізійними питаннями.

Так званий “пул Коломойського”, заснований навколо телеканалу “2+2”, і до якого входять “Динамо” Суркіса, СК “Дніпро-1” Берези (Коломойського) і “Зоря” Геллера, вийшов з переговорів ще в середині весни, коли стало очевидно, що переможцем президентських виборів буде Володимир Зеленський. І відповідно Коломойський зможе собі дозволити не грати за спільними правилами, а диктувати свої. Дійшло до того, що представники “Зорі”, розуміючи утопічність цієї “дружби” на збиток комусь, пішли на контакт з іншою стороною, яку представляє телеканал “Футбол” Ріната Ахметова. З кількістю команд теж розібралися, хоча без суперечок не обійшлося. Найліпше пролобіювати свої інтереси вдалося Ахметову, якому чомусь не хочеться, щоб у 40-мільйонній країні в елітному футбольному дивізіоні було 16 клубів. Тож у чемпіонаті-2020/2021 так звана Прем’єр-ліга знову буде складатися лише з 12-ти команд, а чемпіонат розігруватиметься в два етапи. Таке рішення вже розкритикував президент чернігівської “Десни” Володимир Левін, котрий зазначив, що в українському футболі через зосередженість вищих чинів лише на двох клубах (“Шахтарі” і “Динамо”) зріє розкол і не виключений варіант, коли в Україні буде дві Прем’єр-ліги. Крім того, Левін назвав небезпечною тенденцію, що суперництво “Динамо” і “Шахтаря” переростає у своєрідне “дербі ненависті”, яке стає схожим на балканське протистояння белградської “Црвени Звезди” і загребського “Динамо” на початку 90-х років минулого сторіччя. Саме з зіткнень на стадіоні балканська війна тоді й розпочалася. Володимир Левін припускає, що ненависть у матчах між командами з Києва та Донецька теж може мати плачевні для держави наслідки і загрожує громадянською війною.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.07.2019, 18:48
22.07.2019, 18:48
327379 2 sergey-lyshenko, auto-garok
GarryKot
Автор:
(GarryKot)
Статус:
Эксперт (9660 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть