Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чи потрібна реформа Суперкубку УЄФА?

2022-09-22 23:43 Останнім часом у пресі з'являється інформація про необхідність реформування такого турніру як Суперкубок УЄФА. Наразі це ...

Останнім часом у пресі з'являється інформація про необхідність реформування такого турніру як Суперкубок УЄФА. Наразі це турнір, який складається із одного матчу між переможцем Ліги Чемпіонів і ЛІги Європи. Однак якісь зміни у форматі турніру напрошувалися, тому що у попередньому сезоні стартував єврокубок під назвою Ліга Конференцій, тож його переможцю довелося б схрестити мечі із переможцями інших клубних турнірів.

Що ж пропонує УЄФА в якості реформи? У нових розіграшах Суперкубку мають брати участь 4 клуби: переможці Ліги Чемпіонів, Ліги Європи та Ліги Конференцій, а також чемпіон МЛС. Чому саме МЛС? Таким чином УЄФА: 1) намагається популяризувати футбол на території Північної Америки (а в США, вочевидь, матч їхньої команди викличе увагу); 2) прагне заробити копійчину за межами Європи від проведення матчів Суперкубку (інакше 4-м учасником турніру був чемпіон, наприклад, Нової Каледонії). Чи буде принйятий такий проєкт? Шанси на це, гадаю, доволі високі. Чи виправдає цей турнір своє існування? Покаже час. Знову ж таки, згадаймо про колись популярний Кубок Конфедерацій між збірними або ж клубний Чемпіонат світу, який, скажемо відверто, менш популярний, ніж ЛЧ. Чи є альтернативи описаному формату Суперкубку? Думаю, так. Наприклад, включати як четвертого учасника віце-чемпіона ЛЧ або попереднього переможця Суперкубку (цілком імовірно, що переможці умовного Суперкубку-2023 та ЛЧ-2024 будуть різні, а якщо ж ні, тоді повертаємося до варіанту з віце-чемпіоном ЛЧ). А ще можливий варіант із задіюванням як четвертого учасника найкращого клубу згідно з рейтингом УЄФА. Наступне питання: а який же буде формат? Тут два варіанти: 1) одна група з 4-х клубів, 6 матчів (навряд чи буде система "вдома-на виїзді") кожен проти кожного на нейтральному полі; 2) два півфінали та фінал. Вважаю більш доцільним другий варіант, адже хоча більше матчів першого варіанту - добре для комерції, проте календар не резиновий, до того ж, атмосфера фіналу - це завжди атмосфера фіналу (і для комерційних цілей, зрештою, теж підходить). Припускаю, що якщо четвертим учасником таки стане переможець МЛС, перший розіграш оновленого турніру ми побачимо саме у Штатах. Ось такі думки. Звісно, вирішувати не нам, але спробував проаналізувати найбільш імовірні варіанти. Чи потрібна така реформа? Як на мене, радше так, аніж ні. У будь-якому разі, оновлений турнір (якщо зміни будуть прийняті) має бути цікавим.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.09.2022, 23:43
22.09.2022, 23:43
409796 1 auto-sergej549
Gumeniuk
Автор:
(Gumeniuk)
Статус:
Опытный писатель (426 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть