Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Grand Swiss і Women's Grand Swiss 2023: попередні склади та перепустки на Чемпіонат світу.

2023-07-25 19:26 Grand Swiss і Women's Grand Swiss 2023: попередні склади та перепустки на Чемпіонат світу.

Photo by Mark Livshitz

https://www.fide.com/news/2543

Вівторок, 25 липня 2023 02:58.

Grand Swiss і Women's Grand Swiss 2023: попередні склади та перепустки на Чемпіонат світу.

У 2023 році найсильніша у світі подія за швейцарською системою тріумфально повертається на острів Мен з 23 жовтня по 6 листопада.

Станом на липень 2023 року 100 гравців уже підтвердили свою участь у Grand Swiss і 40 гравців у жіночому Grand Swiss. Окрім своєї частки спільного призового фонду в 600 000 доларів США, два найкращі гравці в кожній події отримають перепустки для участі в престижних турнірах претендентів ФІДЕ 2024 року.

У вражаючому списку учасників – Аліреза Фіруджа, переможець Grand Swiss 2021, а також Фабіано Каруана, який двічі посів друге місце в цій події. Друга дошка світу

Хікару Накамура

та сьома дошка

Аніш Гірі

також візьмуть участь разом із багатьма іншими видатними гросмейстерами, такими як

Раппорт,

Гукеш Д і

Аронян.

У жінок стартовий список очолять

Олександра Горячкіна,

яка займає 3-е місце в світовому рейтингу, і

Хампі Конеру, яка займає 5-е місце. У заході також візьмуть участь

Харіка Дронаваллі,

яка виграла трофей для найкращої у 2019 році, гросмейстери

Олександра Костенюк,

Тань Чжуньі,

Анна Ушеніна та сестри Музичук.

Важливо зазначити, що склади ще не остаточні. Більше місць буде заповнено вайлд-кардами та додатковою кваліфікацією Кубку світу, який розпочнеться 29 липня в Азербайджані. ФІДЕ запросить до трьох гравців з числа тих, хто вийшов до 1/8 фіналу Кубка світу, і до двох гравців з 1/8 фіналу Кубка світу серед жінок. Крім того, одне місце в кожній події буде запропоновано гравцям з найвищим рейтингом, які раніше не пройшли кваліфікацію, згідно з рейтинг-листом ФІДЕ від 1 вересня. Лише гравці, які зіграли принаймні 10 рейтингових ігор у будь-якому з 12 стандартних рейтинг-списків з липня 2022 по червень 2023 або були «активними» у всіх 6 стандартних рейтинг-списках ФІДЕ з січня по червень 2023, матимуть право. Очікується, що склади будуть остаточно визначені у вересні та складатимуться із 114 гравців у Grand Swiss та 50 у жіночому Grand Swiss.

Ви можете знайти поточні списки гравців за посиланнями нижче.

Open: https://chess-results.com/tnr793016.aspx

Women: https://chess-results.com/tnr793017.aspx

Lei Tingjie, the winner of Women’s Grand Swiss 2021. Photo by Anastasiya Karlovich.

Про Grand Swiss

Великий швейцарський турнір спочатку був організований у 2019 році на острові Мен, представляючи революційний шлях до участі в змаганнях за звання чемпіона світу через турнір за швейцарською системою, який зібрав усіх найкращих шахістів і надав кваліфікацію до Турніру претендентів ФІДЕ.

Через обмеження, пов’язані з Covid, острів Мен не зміг прийняти турнір 2021 року, який було перенесено до Риги, Латвія. Жіночий Grand Swiss був доданий до події вперше.

У 2023 році найсильніша у світі подія за швейцарською системою повертається на острів Мен, що стало можливим завдяки спонсорству родини Шайнберг.

Інклюзивний характер цих турнірів пропонує прекрасну можливість для аутсайдерів у їхній гонитві за шаховою короною. У 2019 китайський гросмейстер Ван Хао,

який займав 15 місце в стартовому списку, вийшов переможцем серед 154 гравців, розділивши перше місце з Каруаною та забезпечивши собі трофей завдяки кращим тай-брейкам.

Кирило Алексєєнко, який фінішував третім і кваліфікувався на кандидатську вайлд-кард, яку він зрештою і отримав, стартував із початкового 38-го місця.

У 2021 році переможець Аліреза Фіруджа та Фабіано Каруана, який посів друге місце, здобули дві бажані путівки до Турніру претендентів ФІДЕ. Лей Тіндзе стала тріумфаторкою жіночого турніру, забезпечивши собі перепустку до жіночого Турніру претендентів ФІДЕ.

Оскільки в кожній події на кону - два місця Турніру претендентів, Grand Swiss 2023 і Grand Swiss серед жінок, безперечно, виділяються як найважливіші швейцарські турніри року. Крім можливості пройти кваліфікацію в Турнір претендентів, значна група гравців має шанс претендувати на частину вражаючого сумарного призового фонду в 600 000 доларів США, із 46 призами, встановленими для Grand Swiss, і 23 призами для жіночого Grand Swiss. Варто зазначити, що всі учасники мають право на проживання, харчування та проїзд.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.07.2023, 19:26
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть