Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Поклюка 2016. Україна третя в жіночій естафеті!

2016-12-11 17:29 Поклюка 2016. Україна третя в жіночій естафеті!

Перший подіум збірної України в сезоні трапився там, де це найбільш логічно - в жіночій естафеті! У той момент, коли в призове місце мало хто вірив. Але дівчата показали неймовірний характер і командний дух, домігшись бронзового успіху!

З самого початку сезону українська команда не радувала: серед всіх дівчат, хіба що Юлія Джима демонструвала той рівень форми, який міг викликати справжній оптимізм. Тому в першій естафеті тренери команди змушені були вдатися до експериментів зі складом і розташуванням.

Незважаючи на те, що Ірина Варвинець вже традиційний стартер нашої команди, її вихід в цій гонці, втім не був очевидним: аж надто багато Іра програвала на дистанції в попередніх гонках. За два дні, що минули з часу спринту, змінилося не багато: Варвинець поки все так само не швидка. Зате безпомилкова робота на вогневому рубежі дозволила їй не відстати занадто далеко і фінішувати лише на 25-секундному віддаленні від лідируючих чешок, нехай це і була дев'ята позиція.

На другому етапі українські наставники виклали головний на сьогодні козир - Юлію Джиму. І Юля повністю виправдала довіру і очікування! Всього один запасний патрон разом з високою швидкістю вивели збірну України в лідери гонки! Причому перевага над командами Німеччини і Франції була досить значною - 15 секунд.

Старт сезону Олени Підгрушної був зім'ятий листопадовими хворобами, через що і сама спортсменка зараз дуже незадоволена своїми нинішніми кондиціями. Внаслідок цього капітан команди була навіть переміщена в цій гонці зі свого коронного четвертого етапу на третій, де її основними суперницями стали Марен Хаммершмідт і Селья Емоньє. Ногами Олена поступалася, але не так багато, щоб це викликало занепокоєння, а останній кілометр навіть йшла в одному темпі з швидконогою французькою, екс-лижницею. Складнощі у нашої спортсменки виникли на стрільбі лежачи, коли Олена змушена була стріляти з семи патронів. Це призвело до того, що дві суперниці обійшли Підгрушну та вище третьої позиції наша команда вже піднятися не змогла. Особливо звернула на себе увагу стрільба стоячи у виконанні Емоньє! Якщо цю лижницю за два сезони навчили так стріляти, то вже дуже скоро вона може стати грізною силою в загальному заліку!

Головним для нашої команди при передачі естафети було навіть не 20-секундне відставання від лідерів, які йдуть попереду (суперниці калібру Лаури Далмайєр і Марі Дорен Абер поки що питання нехай і не далекого, але майбутнього для Анастасії Меркушіної), а перевага над можливими суперницями в боротьбі за бронзу. Так і сталося: команди Франції та Німеччини влаштували красиву дуель за перемогу, в результаті якої вищий щабель п'єдесталу принесла своїй команді німкеня Далмайєр.

Анастасія Меркушина заради одного цього естафетного етапу зробила вояж на кілька сотень кілометрів з Ріднау в Поклюку і відмовилася від можливості виграти свою другу особисту і третю поспіль з урахуванням естафети гонку на Кубку IBU. Але це було того варте! Настя наочно продемонструвала, чому тренери команди саме в її користь зробили вибір, коли вирішували долю четвертого етапу. Так, ганятися за лідерами в швидкості бігу Меркушина поки не може. Проте що вона творила на вогневому рубежі! Як казав герой популярного серіалу «Картина маслом!». Два бездоганних рубежі, на обидва витрачено в сумі 47 секунд, на шість секунд менше, ніж у автора найвищої скорострільності в сучасному жіночому біатлоні Лізи Терези Хаузер (у тій, правда, один запасний патрон) і другий час.

Після заключного рубежу, який Меркушина відпрацювала вище всяких похвал, у тих, що наздоганяють українку щосили, у Габріели Коукалової просто опустилися руки. А Настя ще й здорово відпрацювала останній круг, не дозволивши ні на секунду засумніватися в українській бронзі!

На фініші решта учасниць естафети зустріли свого фінішера теплими обіймами і разом раділи цьому успіху - першій медальній перемозі в нинішньому сезоні. Браво, дівчата !!!

Успішна естафета відразу підняла команду на четверте місце в Кубку націй, зробивши на один крок ближче виконання завдання на сезон. Але попереду ще багато таких кроків. Наступний - в Нове-Мєсто, де вже в найближчий четвер третій етап Кубку світу стартує чоловічим спринтом. І туди подається українська збірна вже з зовсім іншим настроєм і набагато більш значними амбіціями.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.12.2016, 17:29
11.12.2016, 17:29
258426 0
PiterNak
Автор:
(PiterNak)
Статус:
Наставник (2341 комментарий)
Подписчиков:
12
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть