Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Будемо молитися

2023-08-18 10:47 На місці Луческу я відразу після гри рвонув би зі всіх ніг в один з бухарестських ...

На місці Луческу я відразу після гри рвонув би зі всіх ніг в один з бухарестських супермаркетів і купив три пляшки віскі (наприклад, хоча б фірми Chivas Regal) для Караваєва, Бущана і Одубаджо, бо саме вони врятували його, якщо вірити чуткам, від негайної відставки в разі непроходу суперстрашного Аріса.

Румуна –то вони врятували, але, перманентну агонію клубу, на жаль, продовжили. Не знаю, що краще… Хоч перемога, звичайно, це яке не яке, а задоволення.

Так, я радію перемозі. Так, я радію проходу далі. Так, буду надіятись, що і Бешикташ якимось чином здолаємо, але, скажу чесно, що те що вчора дивився дві з половиною години назвати футболом нереально й немислимо, бо в тій біготні, що всі ми з Вами, колеги, дивились, футбольної думки не було ні крихти. Ні на гривню, ні на копійку, ні на півкопієчки.

Вчора слухати Циганика, коментатора цього дійства, було неможливо. Та за весь час гри він висказав єдину слушну думку, з якою погоджуюсь, на всі 100500 відсотків, «з такою швидкістю в футбол нині не грають». На жаль, пан Ігор чомусь посоромився сказати, чому ж не було швидкості та що заважало її розвинути.

Я думаю, що всі динамівці один в один можуть обігнати цих негрецьких греків хоч на 10, хоч на 30 метрах, але суть футболу полягає не в тому, хто кого пережене, а в тому - з якою швидкістю літає м’яч, тобто з командною швидкістю. А командна швидкість не є фізичною функцією, а функцією командного футбольного мислення. Повторюсь - КОМАНДНОГО. І ось ця функція, функція, яку повинні награвати на тренуваннях, вчити в класах, показувати на моніторах ПК та планшетах, вдовблювати в голову денно і нічно, у Динамо була відсутня від слова «геть». Так, ти можеш в оригіналі читати Сократа з Беконом, насолоджуватися Шекспіром і Верленом, але без знання, як командно повинна зламати автобус з тролейбусом, що ставить суперник, твою гру тяжко буде назвати футболом.

Єдиним таким гравцем на полі був Ярмоленко. Може ще Буяльський розумів куди потрібно бігти й кому віддавати м’яча. Всі інші раптом стали борцями сумо. Навіть Шапаренко. На жаль, Шапаренко. Шкода, що Шапаренко. Миколу після травми, тяжкої, лихої, страшної травми, можна впізнати лише по динамівській формі. Навіть риси обличчя стали іншими – розгубленими. А раніше були веселими. Ось така вона страшна чарівність футболу.

Хто мені скаже, чи хоч одна передача Тимчика й Дубінчака в карний майданчик була точною? Чи хоч одна знайшла адресата? Я не пам’ятаю. Може хтось щось і знайде, але це буде лише те виключення, що підтверджує правило.

Передача Сидорчука на Волошина була чарівною. Та це, на жаль, була лише єдина імпровізація, прекрасна, гарна, чудесна імпровізація, що так прикрашає футбол, але ж потрібна не імпровізація, а знання, глибоке знання того, що від свого карного майданчика й до чужих воріт ти будеш робити ось зараз, через 10 з половиною секунд і за півсекунди до фінального свистка арбітра.

Футболісти Динамо навчені бігати, навчені фінтити, навчені, навіть бити по воротам, навчені бицця – бороцця, але в більшості (та що там в більшості - за винятком Ярмоленко, Буяльського і трохи Сидорчука з Андрієським) геть чисто відсутня хоча б середня футбольна освіта. Це вирок динамівській футбольній школі, яку так гордо йменують Академією. Це вирок, безжальний вирок, конкретно пану Іщенко.

Вихід Бражка, Андрієвського і Караваєва з бігунчиком (на жаль лише «бігунчиком» ) Діало оживив, здавалось гру. Навіть гол забили. До речі гол створили ті, яких намагались позбутися, відправивши в яку-небуть оренду (Караваєв та Андрієвський).

Та ось тут знову напрошується «але». В додатковий час, в якому ми б повинні були рвати футболістів Аріса (молоді, більше фізично готові, натхненні та й грали в більшості до того ж), як Васька (мій кіт Васька) крісло, більше ж небезпечно грали то греки. І якби не врятував Бущан Динамо після удару головою Фабіана в самому кінці гри, то … Я не знаю, що б було «то». І це знову вирок… Вирок тренерському штабу нашого любимого клубу.

Ну а тепер Бешикташ, що на голову кращий за Аріса. Будемо чекати і молитись. Молотися не завадить навіть атеїстам. Бо що ще залишилось.

А залишилось обіграти безсалюковський та безкузиковський Чорноморець. Якщо звичайно знову не буде перенесення гри…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.08.2023, 10:47
Skyf
Статус:
Эксперт (9895 комментариев)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Украины Шахтер Черноморец 0 : 0   5 мая 18:00
Чемпионат Англии Ливерпуль Тоттенхэм - : - 5 мая 18:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Байер - : - 5 мая 18:30
Чемпионат Италии Милан Дженоа - : - 5 мая 19:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть