Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Сьогодні - 35 років руху фанатів "Динамо" Київ!

2015-03-23 12:38 Сьогодні, 23 березня, рух фанатів "Динамо" Київ святкує своє 35-річчя! 23 березня 1980 року відбувся перший ... Сьогодні - 35 років руху фанатів "Динамо" Київ!

Сьогодні, 23 березня, рух фанатів "Динамо" Київ святкує своє 35-річчя!

23 березня 1980 року відбувся перший виїзд фанатів з Києва на хоккейний матч до Москви, де наш “Сокіл” грав із московським “Спартаком”. Того сезону (1979/80), кияни, які грали у вищий лізі чемпіонату СРСР під назвою “Сокіл” лише другий рік (до того команда мала назву “Динамо”) зайняли доволі високе 6-те місце, і їхній прогрес був відзначений усіма хоккейними оглядачами.

 

Чому саме від цієї дати йде облік історії нашого руху? Бо дійсно, і до того, київські уболівальники виїздили за “Динамо” до інших міст. Але саме з організованої підтримки, із “зарядами” та атрибутикою на хокейних матчах (де, на відміну від футболу, репресії міліції тоді не були такими жорсткими через невелику, відносно, відвідуваність) починався наш рух. Рух, який вже в середині 80-х років минулого сторіччя вийшов на рівень кращих європейських рухів як за кількістю людей, так і за “візуалкою” та здатністю “постояти за себе” на трибунах та поза ними. І все це - незважаючи на прессінг з боку тодішньої радянської влади, коли навіть за наявність саморобної “рози” можна було замість стадіону потрапити до відділку міліції, а за звичайні скандування – з сектору силоміццю виводили цілі ряди фанатів. Проте, саме завдяки тим хлопцям, які тоді йшли проти системи, що здавалася всемогутньою і непоборною, і зародився наш рух. Рух, який народжений у боротьбі й живе нею! 

Вітаємо усіх, хто вважає себе фанатом “Динамо” Київ, з цією знаменною датою! Особлива подяка ветеранам нашого руху! 

 

 

За матеріалами vk.com/wbc_kyiv

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.03.2015, 12:38
argument
Автор:
(argument)
Статус:
Наставник (2341 комментарий)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Италии Салернитана Аталанта 1 : 0   6 мая 19:00
Удинезе Наполи - : - 6 мая 21:45
Чемпионат Франции Лилль Лион - : - 6 мая 22:00
Чемпионат Англии Кр-л Пэлас Ман.Юнайтед - : - 6 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть