Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Варіанти підсилення Динамо (сезон 21/22): центральний трикутник. Выбор редакции

2021-12-30 12:56 Традиційно до гравців центра поля Динамо чимало претензій. Останні мабуть років 5, а то і більше, ...

Традиційно до гравців центра поля Динамо чимало претензій. Останні мабуть років 5, а то і більше, усі говорять про необхідність якісного посилення саме цієї ланки команди. Я також завжди ратував за придбання у центр якісного гравця, за пристойні кошти. Відсутність креативу, це те, у чому зазвичай звинувачуємо динамівський центр поля.


Наш центр поля безумовно треба підсилювати. Однак треба розуміти, що навряд чи вдасться придбати одного гравця у центр поля, який ніби чарівник виправить гру команди. У нас в центрі достатньо проблем. Хоча б те, що основних гравців просто немає ким якісно змінювати по ходу матчу. Ми взагалі не можемо казати про підсилення цієї ланки по ходу матчу. Ротації складу це також стосується.

Номінально у нас є Шепєлєв, Лєднєв, Андрієвський, які теоретично могли б підсилити гру команди. Та, на жаль, лише теоретично.

На мій погляд, центр поля треба оновити. Так би мовити влити свіжої крові. Шепєлєв, Лєднєв, Андрієвський хороші гравці, однак у них не йде, команду вони не підсилюють, а просто рахуються у ній. Вважаю, було б доцільно продати/віддати в оренду їх. Можливо б вони пішли шляхом Малиновського. Можливо вдалося б заробити на них. А може в оренді ці гравці здобудуть новий досвід, який допоможе повірити у себе та заграти у Динамо на новому рівні. Головне, у разі оренди, віддавати за кордон.

Якщо гравці не приносять користі на полі, треба щось змінювати. Бо грати фактично одними й тими ж гравцям весь сезон, без можливості тактичної перебудови та підсилення по ходу матчу, зовсім не нормально.

Другого опорника у нас взагалі немає.

Звісно треба залучати молодь. Однак, доцільно було б і придбати готових гравців.

Хочу представити заключну у цьому році підборку гравців, а саме гравців центру поля.

Branco van den Boomen, Toulouse (20 матчів/4 голи/14 гольових, 26 років, 2.2 млн євро). Нідерландський універсал центра поля, який може зіграти центрального, опорного та атакувального півзахисника. Наприклад, цього сезону він зіграв 11 матчів на позиції центрального півзахисника (2 голи/8 гольових), 6 – опорного півзахисника (0/6). Забиває головою (зріст 1,89 м). Добре працює з м’ячем, непогано його протягує у стилі Шапаренка. Виконує класні, у тому числі розрізні, середні та довгі передачі. Має непоганий удар, виконує пенальті та стандарти. Додає команді фізичної міцності, однак дуже непогано рухається з м’ячем, як для своїх габаритів, демонструє пристойну швидкість. Може обіграти суперника та зіграти креативно. Добре працює на оборону. У попередніх своїх клубах виконував функції капітана. Не перший сезон демонструє хороший футбол та статистику (сезон 20/21:40/5/9, сезон 19/20: 28/9/10, сезон 18/19: 37/11/14). Дуже цікавий варіант для Динамо. Гравець стабільно показує футбол хорошої якості на протязі тривалого періоду, може зіграти на всіх позиціях у центрі поля, вміє забивати та віддавати, не коштує захмарних коштів та далеко не пенсійного за футбольними мірками віку. На мій погляд, просто ідеальний варіант. Дуже хотів в би його побачити в Динамо.

Luuk Brouwers, Go Ahead Eagles (20/6/1, 23 роки, 400 тис). Достатньо молодий нідерландський опорник, який також може зіграти центрального півзахисника. Уміє віддати та забити, хоча цього сезону більше забиває. Добре працює з м’ячем, має непоганий удар та пас. Класно виконує захисні функції. Уже не перший рік має пристойну, як для опорного півзахисника, статистику (сезон 20/21: 36/5/5, 19/20: 19/1/3). Є віце-капітаном своєї команди. Цього року він виблискує, хоча і у минулі роки демонстрував пристойний футбол. Цей гравець має хороший потенціал, однак уже виглядає готовим гравцем. Його клуб достатньо скромний. Зараз цей гравець нам по кишені, однак так може тривати не довго, з огляду на його прогрес. Опорників, окрім Сидорчука, у нас просто немає. Тому підписання цього гравця було б достатньо перспективним трансфером із невеликим ступенем ризику. А якщо Luuk Brouwers буде продовжувати прогресувати, то його купівля може стати одним із найвдаліших трансферів Динамо.

Raphael Onyedika, FC Midtjylland (29/4/2, 20 років, 3 млн). Дуже цікавий гравець центра поля, який може зіграти опорного та центрального півзахисника. Такий собі відтягнутий плеймейкер, реджиста. На найвищому рівні грає перший сезон, однак демонструє класний футбол. Пластичний, цупкий гравець із добрим баченням поля. Добре контролює м’яч, віддає класні довгі передачі. Не боїться боротьби. Має хороший удар, вміє обіграти суперника. Вміє зіграти креативно та добре розганяє атаки. Прекрасно виконує захисні функції. Так, це молодий гравець. Однак дуже перспективний. Уже зараз демонструє якісний футбол, який міг би значно підсилити Динамо та додати варіативності складу. Враховуючи наші фінансові можливості, зараз саме час підписувати цього гравця. За своїм потенціалом, у зовсім близькому майбутньому може вирости у гравця рівня клубів ТОП 4 ліг Європи.

Pelle van Amersfoort, Cracovia (19/8/0, 25 років, 1,8 млн). Високий центральний атакувальний півзахисник (1,93 м), який напротязі останніх чотирьох сезонів демонструє пристойний результативний футбол (сезон 20/21: 35/8/5, 19/20: 41/11/5, 18/19: 40/11/3). Пограв у нідерландській Ередивізі. Відносно молодий гравець. Також може зіграти центрального нападника та лівого вінгера. Має непогану техніку, поставлений удар та хороше гольове чуття. Фізично міцний, за рахунок зросту добре почуває себе у верховій боротьбі. Вміє зіграти нестандартно та обіграти суперника. Незважаючи на габарити, цього нідерландця не назвеш повільним гравцем. Його фізична міцність приносить користь команді у підборі м’яча, боротьбі за перший м’яч. Вміє продавлювати суперників. Гравець не дорогий, навряд чи має шалений контракт. Його команда не хапає зірок з неба та не повинна виставляти за нього непомірну ціну. У той же час Amersfoort демонструє якісний футбол та прогресує. На мій погляд, цей гравець уже переріс рівень польського чемпіонату. Так, він не схожий на месію, який може прийти до Динамо та повністю змінити гру команди. Однак може бути хорошою альтернативою Буяльському, може додати варіативності грі та підсилити команду своїми якостями. Я б не проходив повз цього гравця.

Ivi López, Rakow (27/11/8, 27 років, 2 млн). Іспанський центральний атакувальний півзахисник. Також може зіграти на обох флангах. На даний час кращий бомбардир польської ліги. Майстер штрафних ударів. Дуже технічний та мобільний гравець. Роль, яку виконує у Динамо Буяльський, ідеально підходить цьому іспанцю. Добре вривається у вільні зони та завершує атаки. Вміє віддати тонку передачу та зіграти нестандартно. Забиває та віддає гольові передачі. Не перший сезон демонструє якісний футбол (сезон 20/21: 31/13/8). Має досвід гри у іспанській Ла лізі. На мій погляд, зараз це один із найкращих гравців Екстракласи. Так, хотілося б придбати у Динамо більш молодого гравця. Однак наші фінансові можливості достатньо обмежені. Цей гравець, думаю, нам по кишені. Він зміг би нас реально підсилити уже зараз. Крім того, він умовно адаптований до наших реалій гравець. На мій погляд, адаптуватися в Україні, іспанцю легше транзитом через Польщу, ніж напряму. Вважаю, що підписання гравця, який виблискує у чемпіонаті Польщі, виглядає досить логічним та перспективним трансфером. Крім того, при вдалих розкладах, через декілька років цього іспанця можна було б продати із фінансовою вигодою для клубу.

Youssef Maziz, в оренді в RFC Seraing, належить FC Metz (23/10/8, 23 роки, 1,5 млн). Молодий вибуховий центральний атакувальний півзахисник. Забиває та віддає. Має філігранну техніку та вибуховий дриблінг. Добре поставлений удар з обох ніг. Дуже агресивний та креативний гравець. Своїми нестандартними діями класно прискорює атаки команди. Може обіграти декількох суперників на обмеженому просторі. Має досвід виступу у французькій Лізі 1. Це перший його сильний сезон, однак зараз він дійсно виблискую та демонструє кращий футбол ніж Буяльський. Так, він класно демонструє свої якості у бельгійській лізі, яка відома атакувальним та відкритим футболом. Однак робить це в аутсайдері чемпіонату, що заслуговує на повагу. Можливо було б логічно поспостерігати за цим гравцем до кінця сезону. Однак в кінці сезону, цей гравець вже може бути недосяжним для нас за фінансовою складовою та у зв’язку із наявністю значної кількості конкурентів, бажаючих його підписати. На цей час він в оренді, та я думаю, що домовитись про розірвання оренди та трансфер уже цієї зими, цілком реально. FC Metz не славиться своїми захмарними фінансовими вимогами та зараз більше орієнтований на збереження прописки в елітному дивізіоні. Цим треба скористатися.

Lincoln, Santa Clara (26/3/6, 23 роки, 3 млн). Молодий бразильський центральний атакувальний півзахисник, який має класну техніку, дриблінг та дуже добрі тонкі, розрізні передачі. Майстерно виконує середні та довгі передачі. Має набір навиків плеймейкера. Добре бачить поле та забігання партнерів. Міг би також виконувати функції Шапаренка. Креативний гравець. Ставить спину, прикриває м’яч корпусом. Обігрує суперників та добре розганяє атаки. Вміло працює між лініями. Має класний дальній удар. Хороша швидкість. Уже зараз здатен додати Динамо якостей, яких клубу не вистачає. Має чудовий для прогресу вік. Було б дуже цікаво побачити цього гравця у нас.

Florin Tanase, FCSB (19/9/4, 27 років, 5, 5 млн). Якісний румунський центральний атакувальний півзахисник. Капітан команди. Може зіграти центрального півзахисника та на флангах. Має хорошу техніку та дриблінг. Добре звершує та віддає. Класний у побудові гри. На мій погляд, цей гравець прямо зараз сильніший за Буяльського, та міг би нас істотно підсилити. Уже тривалий час демонструє якісний футбол (сезон 20/21: 36/25/6, 19/20: 43/11/6, 18/19: 40/11/9, 17/18: 45/11/10). Дуже забивний та креативний гравець. Він не молодий гравець, сьогодні йому виповнилося 27, однак до футбольної пенсії ще далеко. Цей трансфер не просто здійснити, однак перехід з FCSB до Динамо виглядає цілком реальним. Крім того, наш головний тренер міг би у цьому істотно посприяти.

Також мені дуже сподобався Patrick Berg із Bodø/Glimt. Класний 24 річний опорний півзахисник, який вміє забивати та віддавати (41/8/9). Капітан команди. Який не перший сезон демонструє хороший футбол. На мій погляд, він би міг витіснити Сидорчука із основи уже зараз. Однак з 01.01.2022 він за 4, 5 млн переходить до французького Лансу. Чи могли б ми виграти конкуренцію у французького клубу? Складне питання. Однак ми могли б придбати цього гравця раніше. Хоча б минулого літа. Так би мовити спрацювавши на випередження.

Взагалі, знайти та підписати хорошого гравця у центр поля Динамо, не так вже і просто. У нас обмежені фінанси та далеко не усі гравці горять бажання грати у нас. На мій погляд, Patrick Berg яскравий приклад того, що нам треба працювати на випередження. Можливо десь ризикувати, однак не дотягувати до шаленої конкуренції за гравця.

Дякую за увагу. Вітаю усіх із наступаючим Новим Роком та Різдвом Хрестовим!!! Бажаю Вам затишку, благополуччя, здоров’я та нових перемог у наступному році. Сподіваюся комусь буде цікаво. Усім всього найкращого!!!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.12.2021, 12:56
30.12.2021, 12:56
382258 2 yarameel, auto-antitsigan
auto-shurman1988
Автор:
Статус:
Опытный писатель (400 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 6
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть