Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Відлуння португальської ідеї

2019-01-31 22:30 Коротке повідомлення на динамівському футбольному сайті змусило звернути на себе увагу. У одному з львівських клубів ...

Коротке повідомлення на динамівському футбольному сайті змусило звернути на себе увагу. У одному з львівських клубів – 8 (вісім!) бразильців. Та ще й нині, узимку, коли перерва у чемпіонаті, той же клуб має переглянути ще 10 (десять!) бразильських футболістів. Переглянути на предмет – а, може, хтось з них виявиться цікавим, як гравець, для команди.

Серед коментарів відвідувачів сайту (а динамівські футбольні фани – люди, що добре орієнтуються у футболі і навколофутболі!) відразу ж зарясніли думки – це якось пов’язано з «Шахтарем»... Так це чи ні – з часом з’ясується. А сама думка (чи відповідає вона істині чи ні...) загалом логічна. Отож і хотілося б трохи поміркувати на цю тему.

Відомий український тренер Віталій Кварцяний свого часу зазначив у одному з інтерв’ю, що луцькій «Волині» вдалося придбати непоганих за ігровими якостями бразильських футболістів. І за цілком прийнятну ціну. І ці гравці змогли проявити себе в українському чемпіонаті на хорошому рівні. Але одна справа – один-два гравці... І інша справа – вісім і більше бразильських футболістів. Щоб придбати стільки (хай і порівняно невідомих!) майстрів шкіряного м’яча з далекої Бразилії, треба вкласти гроші. І немалі. Отож і питання – а хто ж... може вкласти такі гроші. А є давно і дуже добре відома істина – щоб одержати гроші чи, хоча б, прийнятний результат, треба спочатку гроші – вкласти...

Слід зважити і на той факт, що у Львові є стадіон міжнародного рівня. Стадіон, що використовувався під час футбольного свята Євро-2012. Та і потім українська збірна проводила там свої офіційні і товариські матчі. Та і не варто забувати, що у «Шахтаря» саме у Львові колись були домашні матчі чемпіонату і відповідні єврокубкові матчі. Треба додати, що Паулу Фонсека, який нині тренує «Шахтар», крім «Бенфіки», тренував і інший португальський клуб «Брага», з яким не раз у єврокубкових поєдинках зустрічалися українські клуби. У «Бразі» під час одного з таких змагань були у складі, якщо не помиляюсь, одинадцять бразильців. Отож і запитання, а чи не стане вищезгаданий львівський клуб, так би мовити, українським аналогом «Браги».

Так це чи ні, побачимо. А прорахувати можливі наслідки можна було б спробувати. До «Браги» потрапляють, скоріше всього, ще не «розкручені» бразильці, яких купують відносно дешево. Але серед них можуть виявитись і талановиті гравці. «Брага» виступає у єврокубках?! Ось там бразильські таланти і можуть проявити власну майстерність. І водночас викликати інтерес у помітних європейських клубів.

Тобто – інший підхід... «Шахтар» брав у свій склад молодих, але вже помітних бразильців, платив немалі гроші і це себе виправдовувало. Хоча у випадку з Бернардом система дала збій. Тут же акцент на бразильських гравців, але... ще невідомих.

А яким боком усе це торкається «Динамо»?! Навряд чи (можливій!) українській «Бразі» удасться боротися за золоті чи срібні медалі. Головною метою буде – участь у єврокубках. Ну, з’явиться в українському чемпіонаті ще одна команда, у матчах з якою «Динамо» буде не так вже й легко перемагати. От і все. Хоча, скажімо, з точки зору національної збірної такий підхід не є виграшним.

А чому б не використати ту ж ідею?! Але зовсім з іншим акцентом. У справах театральних буває і такий підхід. Скажімо, у театральному вузі завершує навчання цілий курс. І відомий актор, що навчає студентів цього курсу, на його основі створює новий театр. І цей театр стає з часом потужною творчою одиницею.

«Динамо» грає у нелегких умовах – треба перемагати майже у кожному матчі. Це приводить до того, що ротація у складі команди мінімальна. Отож і не всі талановиті гравці можуть себе виявити у повній мірі.

Чому б не зробити так: у одному з українських клубів виступало б не одинадцять бразильців, а одинадцять динамівських талантів. Гравців, що на молодіжному рівні грали разом не один рік. Щоб такі гравці не розпорошувались по різних клубах, а змогли сформуватися у об’єднану футбольну силу. Така команда могла б бути хорошою «творчою лабораторією» для «Динамо». І, може, у нашого улюбленого клубу тоді поменшало б проблем.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.01.2019, 22:30
31.01.2019, 22:30
316907 3 Toha111, Fan1945, ookami
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть