Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Бобслей

2022-09-04 20:42 Після Олімпіади в Лейк-Плесіді, де радянські "зимники" поступилися східно-немецьким братам у загальнокомандному заліку, у Москві відбувся ...

Після Олімпіади в Лейк-Плесіді, де радянські "зимники" поступилися східно-немецьким братам у загальнокомандному заліку, у Москві відбувся "розбір політів". За участю дорогого Леоніда Ілліча.

  • Чому ми не розвиваємо такий видовищний та перспективний вид спорту, як бобслей? - генсек суворо дригав бровами, від чого у присутніх відчутно тряслися усі частини тіла від бров до п"ят, та й ті, що між ними.

Голова Спорткомітету Павлов, сміливий і винахідливий, як і личить колишньому комсомольському богу, дуже швидко знайшов потрібну відповідь:

  • Дуже дорогий він, цей бобслей. У нас і трас світового рівня нема, та й боби і екіпіровку треба на Заході купувати...

  • Як нема трас? Як нема екіпіровки? - розлючений вождь перебив підлеглого. - В космос літаємо, а санки не можемо зробити! Нумо, товариші з республік, хто захистить честь держави?

І погляд першого вболівальника країни зупинився на латвійському партайгеноссе. Ні, це не був випадок, не збіг обставин. Всі знали, що прибалти за 40 років не встигли повністю обрости радянськістю, тому роблять все вміло і на совість. Ось так у Сігулді з"явилася санно-бобслейна траса за останніми світовими стандартами, а на ризькому заводі ВЕФ вже наприкінці того ж 1980 року був виготовлений перший блискуче-сталевий болід.

Не дивно, що саме латвійські бобслеїсти стали піонерами нового для країни виду спорту, а місцевий ентузіаст Роланд Упатнієкс очолив збірну СРСР, яка на Іграх в Калгарі приголомшила увесь спортивний світ "золотом" та "бронзою". Причому чемпіоном разом з Янісом Кіпурсом став Володимир Козлов - уродженець Димитровграда (нині – Мирноград) на Донеччині. Він же разом із Кіпурсом та ще двома гарячими прибалтами виборов "бронзу" у "четвірках".

Шкода, що не зміг незабутній Леонід Ілліч порадіти за своє дітище. А його спадкоємці? Тут варто тренера-первопроходця ледь не національним героєм зробити. Дзуськи! Відразу після Олімпади Упатнієкса садять на "боби", або просто кажучи, звільняють зі збірної. Він, мовляв, тенденційно підбирав склад команди, де було до 80 процентів латишів. Та через 3 роки вже весь радянсько-російський бобслей опинився на "бобах": і траса в Сігулді, і вишукані вефівські боліди дісталися незалежній Латвії. Знав би завчасно про це бровастий генсек!

І наприкінці про небобслейний віраж у долі одного з тріумфатора Калгарі Володимира Козлова. Він встиг попрацювати тренером в Україні, та згодом виплив у Москві, де зажадав стати президентом російської федерації бобслею. Та хто поставить варяга на грошові потоки? Тому задовольнився Володимир Євгенович місцем керманича московської федерації, та ще й столичних бобслеїстів тренує. А кажуть, тимощуків тільки у футболі можна знайти.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.09.2022, 20:42
04.09.2022, 20:42
405310 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2210 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Металлист 1925 Ворскла 0 : 0   4 мая 18:00
Чемпионат Италии Монца Лацио - : - 4 мая 19:00
Чемпионат Англии Ман.Сити Вулверхэмптон - : - 4 мая 19:30
Чемпионат Испании Жирона Барселона - : - 4 мая 19:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть