Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Владі немає діла до проблем людей, вони займаються "цирковими виставами" - Геннадій Москаль

2021-06-06 12:35 Владі немає діла до проблем людей, вони займаються "цирковими виставами" - Геннадій Москаль

За перші два роки свого президентства Володимир Зеленський призначив десятки голів ОДА. Однак нові люди не встигають переймати справи, а це важливо, оскільки ОДА — це основа президентської вертикалі. Очільники ОДА безсилі вирішувати ключові завдання на місцях, бо їм нав'язуються цілі команди заступників від "Слуги народу". Що стосується засідань і рішень РНБО, то це виглядає як дешевий театр, а не механізм державних рішень. Також багато запитань викликає й рішення боротися з олігархами, а точніше закон, який покликаний це робити. Такі думки в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив голова Луганської ВЦА у 2014–2015 роках та Закарпатської ОДА у 2015–2019 роках ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ.

— Що має робити голова ОДА, щоби бути ефективним, та що він має робити, щоби його не звільнив президент?

— Хто такий голова ОДА? Це той, хто згідно з законом "Про місцеві державні адміністрації" очолює виконавчу владу в області. Це має бути професійний менеджер із державного управління територіями. Сьогодні в команді Зеленського є лише один Гриневецький — керівник Одеської ОДА —, який має досвід менеджера по управлінню територією Одеської області. Більше немає. Тобто набирають людей із вулиці.

Після мене — я звільнився на другий день після другого туру президентських виборів — уже змінилося чотири людини на Закарпатті. Зараз ніби й п'ятого хочуть знімати. На посаду приходить нова людина, і зіштовхується з такими проблемами, яких вона ніколи в житті не вирішувала. Через "слуг" очільник ОДА навіть не може сформувати свою команду, бо вони ставлять своїх людей. У деяких областях уже по 14 заступників. Ну як таким кодлом можна керувати?

.......

— Що ви очікуєте від засідань РНБО, які проводяться щоп'ятниці?

— Та нічого. Подивіться, які в державі проблеми: продукти харчування в Україні дорожчі за європейські, бензин доходить до європейських цін, а уряд не може стримати ріст цін. Подивіться на проблеми зі зростанням тарифів. Люди дуріють від цього всього.

Яке рішення РНБО принесло до державної скарбниці хоч одну гривню? Жодне. Це розраховано на театральні вистави. Я думаю, що Зеленському ніде виговоритися, тому він ці засідання і скликає. Піднімаються дурні теми, які абсолютно не будуть реалізовані.

Більше читайте https://apostrophe.ua/ua/article/politics/regional-policy/2021-06-06/vlastyam-net-dela-do-problem-lyudey-oni-zanimayutsya-tsirkovyimi-predstavleniyami---gennadiy-moskal/40048

ЗІ.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.06.2021, 12:35
kna
Статус:
Эксперт (35192 комментария)
Подписчиков:
13
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть