Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Артем Мілевський: як все починалося

2012-12-07 21:20 Артем Мілевський залишає «Динамо». Підходить до завершення ціла епоха в історії київського клубу, пов’язана з цим ...

Артем Мілевський залишає «Динамо». Підходить до завершення ціла епоха в історії київського клубу, пов’язана з цим гравцем. Артем йде з «Динамо» не головною зіркою командою, а гравцем запасу з підмоченою репутацією і гучне ім’я все, що залишилося від його, колись, блискучої кар’єри в команді киян.

Але між початком і кінцем його кар’єри – дві великі різниці. Тож варто порівняти: як все починалося і як все закінчилося.

Вперше до тренувань в основі киян, Артем, разом з цілою групою молодих футболістів, був залучений Олексієм Михайличенком влітку 2002 р. Дебют в основі киян відбувся майже одразу-ж.

Першим матчем Артема Мілевського за основну команду «Динамо» відбувся 10 серпня 2002 р. Це сталося в матчі 1/32 Кубку України, коли кияни на виїзді грали з бурштинським «Енергетиком». В матчі перемогло «Динамо» з рахунком 1-0 (голом відзначився вже майже легендарний Флорін Чернат). Сам Артем з’явився на полі на 84-й хв. коли замінив Лакі Ідахора.

Очевидно, Михайличенко побачив в хлопцеві потенціал, бо вже 14 серпня він потрапив в заявку на матч плей-оф відбірного раунду Ліги Чемпіонів з болгарським «Левскі», а 17 серпня 2002 р., Артем вперше потрапив в заявку на матч Чемпіонату України з луцькою «Волинню». Але в обох випадках Артем на поле так і не вийшов, весь матч просидівши на лаві запасних.

Дебютної гри за основу киян в єврокубках і Чемпіонаті України довелося чекати довго. Всю першу половину сезону 2002/2003 рр. Мілевський періодично виходив на заміну в матчах Кубку України або грів лаву запасних в усіх турнірах.

Зрештою, вперше в основі киян в матчі Чемпіонату України Артем вийшов 12 квітня 2003 р. в матчі з «Олександрією», на 86-й хвилині замінивши іншу легенду киян – Максима Шацьких. А через чотири дні сталася ще одна історична подія: 16 квітня 2003 р. Артем Мілевський забив перший гол за київське «Динамо». В матчі півфіналу Кубку України проти луцької «Волині», Артем вийшов в стартовому складі і вже на 8-й хвилині відкрив рахунок в матчі!

Вперше відзначитися в Чемпіонаті України вдалося трохи згодом. 2 червня 2003 р. київське «Динамо» грало матч 27-о туру Чемпіонату України із сімферопольською «Таврією». Артем з’явився на полі на 21-й хвилині матчу замінивши Флоріна Черната, а на 84-й хвилині влучним ударом завершив розгром кримчан – 4-1.

Дебюту в єврокубках довелося чекати аж до наступного сезону. 10 листопада 2003 р. «Динамо» завершувало тоді ще перший груповий етап Ліги Чемпіонів домашнім матчем з міланським «Інтером». В кінці матчу «Динамо» програвало після влучного удару захисника міланців Даніеле Адані. На кону стояла доля «Динамо» в єврокубках і Михайличенко на 84-й хв. йде ва-банк замінюючи півзахисника Горана Пєєва на нападника Мілевського. Кияни зрештою відзначилися, щоправда на 85-й хв. гол забив не Мілевський, а Діого Рінкон, але це нічого не змінило і «Динамо» вилетіло з єврокубків того сезону…

Забитим «єврокубковим» голом Артем відзначився тільки… в сезоні 2006/2007 рр. 26 вересня 2006 р. «Динамо» грало виїзний матч із мадридським «Реалом». Після першого тайму, після голів Ван Ністелроя, Рауля та Реєса, «Динамо» горіло 3-0. На 47-й хвилині Артем Мілевський забив свій дебютний гол в європейських клубних турнірах, але його команду це не врятувало: ще по голу Рауля і Ван Ністелроя добили «Динамо» 5-1…

Так починалася кар’єр Мілевського. І в історію він увійде як один із найперспективніших гравців «Динамо», який через свій характер так і не зміг до кінця розкрити весь свій потенціал…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.12.2012, 21:20
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио 0 : 0   19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45
Чемпионат Франции Ницца Лорьян - : - 19 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть