Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про CAS та опонентів в суді

2018-02-12 21:06 Про CAS та опонентів в суді

Загальна інформація про CAS

Спортивний арбітражний суд (CAS) – незалежна установа, яка надає послуги щодо врегулювання пов'язаних зі спортом спорів. Розглядаються суперечки комерційного та дисциплінарного характеру.

CAS складається з двох палат: звичайного арбітражу – розбирає справи в якості суду першої інстанції, та апеляційного арбітражу – вирішує спори після попереднього розгляду іншими установами. Також при потребі створюються тимчасові трибунали для оперативного розгляду справ під час великих турнірів (Олімпійські ігри, ЧС і ЧЄ з футболу).

Засідання переважно проводяться в Лозанні (там розміщена штаб-квартира організації, ще два офіси знаходяться в Сіднеї та Нью-Йорку) англійською або французькою мовою. За певних умов процедура може відбутися в іншому місці, а слухання можуть бути проведені іншою мовою.

Президент Спортивного арбітражного суду – австралієць Джон Коутс.

Хто і як може звернутися зі справою в CAS

Будь-яка фізична і юридична особа (спортсмени, клуби, федерації, спонсори, телекомпанії) може подати справу в CAS. Для цього необхідно надіслати заявку на звичайний арбітраж, або ж апеляцію. Вони повинні чітко відповідати Кодексу спортивного арбітражу, який поряд з Регламентом є основними робочими документами організації.

Що важливо: сторона має право подати апеляцію тільки в тому випадку, коли справа пройшла всі внутрішні інстанції. У випадку Динамо та Маріуполя останньою з таких був Апеляційний комітет ФФУ.

При цьому суперечку може бути передано в CAS лише за тієї умови, якщо це узгоджено сторонами в письмовій формі. Зазвичай це прописується в статутах і положеннях спортивних організацій, або в контрактах.

Подаючи справу дисциплінарного характеру в CAS, необхідно сплатити стартовий внесок у розмірі 1000 швейцарських франків.

Хто і як розглядає справи

Арбітраж переважно здійснюється колегією з трьох арбітрів. Першого при поданні спору обирає апелянт, другого – відповідач, а голову комісії призначає президент відповідної палати. За згодою сторін справу може розглядати лише один арбітр.

Арбітри повинні бути незалежними та не можуть мати жодного стосунку до справи, яка розглядається. Загалом CAS має близько 300 арбітрів з 87 країн. Це найкращі спеціалісти в галузі арбітражу та спортивного права. Щорічно вони розглядають приблизно 300 справ, які надходять у Лозанну.

Після прийняття справи на розгляд у CAS сторони надають необхідні документи та аргументи, після чого їх запрошують на слухання. За ініціативою учасників спору можуть бути запрошені свідки. Свідки Динамо та Маріуполя вже прибули в Лозанну.

За звичайного арбітражу сторони самі можуть домовлятися, на основі якого права відбуватиметься розгляд справи. Якщо згоди немає – застосовується швейцарське право. А от за апеляційного арбітражу розгляд здійснюється на підставі правил установи, рішення якої розглядається, та законів країни, в якій вона зареєстрована. Сама процедура регулюється тим же Кодексом спортивного арбітражу.

Рішення приймається більшістю, а коли більшості немає – головою комісії.

Процедура звичайного арбітражу триває від 6 до 12 місяців і є конфіденційною. А от вирок щодо апеляцій не має правил конфіденційності (сторони самі домовляються) та повинен бути оголошений протягом 3 місяців з моменту передання справи комісії арбітрів.

У термінових справах CAS може розглянути спір значно швидше. Справа Динамо та Маріуполя не є такою, а тому можливий варіант, коли остаточне рішення 12 лютого не озвучать (про апеляцію Динамо стало відомо 11 грудня 2017 року).

Де можна оскаржити рішення CAS

Рішення CAS – остаточне, оскаржити його можна лише в Федеральному суді Швейцарії. Щоправда, кількість підстав для оскарження мізерна: недостатня юрисдикція CAS у цій справі, порушення елементарних правил розгляду або несумісність з державною політикою.

І наостанок, фейсбук президента Федерации футбола "Мариуполя" https://www.facebook.com/sunray.invest/posts/937999059685463 Василий Журавлев добавил 4 новых фото — с Андреем Павелко. 7 ч · Лозанна, CAS, процесс начали с задержкой. Со стороны Динамо вовремя явилась скандальная юрист-адвокат( по совместительству и природному дару ,,актриса") Жуковская. Игорь Суркис и его свидетели приехали с опозданием на 27 минут, по всей видимости очередная схема, ранее запланированная. Судя по тому как Жуковская нервно выкурила 4 подряд сигареты прима, видно что уверенности в их победу у неё нет. Но гонорар госпоже Жуковской нужно отрабатывать, а она это сделает мастерски, ведь многим известно какая она актриса! Да и в глазах Игоря и других свидетелей я увидел неуверенность и самое главное, я почувствовал что им стыдно за то, что они сделали и приехали позорить Украину. Но они люди команды Динамо и нужно выполнять то, что им говорят. Продолжение следует..., следите!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.02.2018, 21:06
Saint52
Автор:
(Saint52)
Статус:
Наставник (2241 комментарий)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть