Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Український паспорт після мовного екзамену - у Раді написали радикальний закон

2017-06-14 03:36 Для здобуття громадянства в Україні можуть впровадити іспит на знання державної мови. Відповідний законопроект №5670-д "Про ... Український паспорт після мовного екзамену - у Раді написали радикальний закон

Для здобуття громадянства в Україні можуть впровадити іспит на знання державної мови.

Відповідний законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" внесли на розгляд Верховної Ради, повідомляє "Вголос".

Рівень володіння, необхідний для здобуття громадянства, згідно із законопроектом має визначати Національна комісія зі стандартів державної мови.

Іспит на рівень володіння державною мовою мають здійснювати в Центрі української мови.

Документ зареєстрований 9 червня 2017-го.

gazeta.ua

=================================================

Від автора блогу:

Так, це потрібно було зробити ще у 1992 році, що було б розумно і цівілізовано. Не треба було тягнути чверть століття підмахуючі різним "азаровим" та іншім подібним.

Мушу зауважити, що ті ж чверть століття тому, я, моя жінка, дітлахи пройшли цю ж процедуру в Сполучених Штатах, причому перевіряли нaс не тільки на знання англійскої мови, а й ще на знання основних моментів історії США. І тільки після проходження цих тестів, ми були допущені до прісягу на вірність нашої нової краіни.

Але дуже важливо тут не перегнути і з зрозумінням віднестися до людей у віці, хворих, інших увічних, які не можуть вивчиту не рідну їм мову, вже не говорячи прі історічні моменти, наприклад прізвіща і роки правління усіх президентів США. Ці люди були звільнені від цих процедур, але ж для них залишили усі ті ж права і бенефіти, що й громадянам країни, як наприклад для нашіх престарілих матерів.

Хочу зауважити і про іншу крайність. На вулицях Америки можна почути іноді гучну російську мову, також як кітайську, ідиш та іврит, не говорячі вже про іспаньску (друга державна) і ніхто не шипить услід, не вказуе пальцем і не лається.

А от у Україні у мене був випадок кажись у 2010 році, коли біля метро "Університецька" я балакав по мобільному англійскою мовою і до мене підійшли двое міліціянтів (на той час), почали перевіряти документи, а я хизувався і продовжував говорити англійскою хоч і показав паспорт США. То вони ж потащили мене до околотка і на дорозі повторювали між собою, що зараз здеруть з тупого, нічого не рузуміючого янки доллЯри. Прийшлось з околотку телефонувати (благо був мобільник) до посольства США і ви би бачіли очі ціх охоронців порядку, коли я на чистій і зрізумілій для них мові усе розповів представнику посольства. Вибачалися, аж до землі вклонялися.

Другий випадок був з моїми друзями, які привезли малих діточок, показати країну ісходу. І коли вони сіли у Борисполі у таксомотор, а дітки майже не говорили російскою і батьки порозумлялися з ними англійскою мовою, то водій вирішив "зрубити" і назвав їм ціну на порядок більшу, ніж було на рахівниці, та ще й з загрозами. Отож протягом 10 днів діточки мовчали увесь час, слова не вимовили.

Понад усе потрібні розум і цівілізація.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.06.2017, 03:36
alyar
Автор:
(alyar)
Статус:
Эксперт (8384 комментария)
Подписчиков:
21
Медали:
Выбор редакции × 3

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть