Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чому матч Німеччини та України відбудеться в червні?

2023-04-26 21:03 Як кажуть "Мобед не мой, я просто разместил объявление". Текст взят звідси: https://t.me/dunnointhefootball/41 По-перше, слід визнати, ...

Як кажуть "Мобед не мой, я просто разместил объявление". Текст взят звідси: https://t.me/dunnointhefootball/41

По-перше, слід визнати, що я помилився у власному прогнозі. 24 квітня Німецький футбольний союз офіційно підтвердив, що ювілейний 1000-й міжнародний матч Nationalmannschaft проведе саме із представницькою командою України «А».

Першоджерело: https://tinyurl.com/3485apjr.

По-друге, на мою думку, Німеччина знайшла красиве рішення для трьох матчів в одне міжнародне вікно ФІФА. 12.06 вони грають з нами, 16.06. із збірною Польщі, а 20.06 із командою Колумбії.

В чому краса рішення DFB?

Наш матч позиціонується в якості благодійного: «Benefizspiel». Але ми з вами не знайдемо в жодному офіційному документі ФІФА (FIFA Statute, Regulations on the Status and Transfer of Players, Regulations Governing International Matches або навіть у Men’s international match calendar) посилання або визначення благодійного матчу. Саме Цюріх опікується процедурою виклику футболістів до національних збірних команд. Це звичайний міжнародний товариський матч, або «International “A” Match». Більш того, це ювілейний тисячний міжнародний матч Німеччини. Але час його організації дозволяє уникнути будь яких формальних питань, за виключенням дуже специфічних і абсолютно бюрократичних. Про це згодом.

Червневе міжнародне вікно — це вже час міжсезоння. Це час коли практично усі національні чемпіонати, що граються за системою осінь-весна завершились. Наближається 30 червня, після якого починається новий спортивний сезон. Настає час відпусток. Після матчів збірної гравці не повертаються до ігор регулярного чемпіонату. Ніхто нікуди не поспішає. Переважна більшість клубів ще не починають підготовку до нового сезону. Це майже мертвий сезон, якщо це не рік фінальних частин Кубку світу ФІФА або УЄФА Євро. Молодіжне Євро, пробачте, не рахується.

Тому дуже й дуже мала вірогідність, що клуби почнуть рахувати дозволену кількість матчів в цю дату ФІФА. З вірогідністю близькою до одиниці, вони дозволять своїм футболістам прийняти участь замість двох у трьох матчах. Моя помилка полягала в тому, що я зовсім забув, що це час міжсезоння.

ФІФА безумовно авторизує цей матч, адже дві асоціації члени ФІФА досягли згоди на його проведення. УЄФА підтримує заявку на цей матч. Саме на її території він гратиметься. Але не дивлячись на вірогідністю близьку до одиниці, формально існує причина відмови звільнити гравця до складу збірної команди в цій ситуації. Формально!

Про потенційні запитання від клубів

Зараз про дуже специфічне і абсолютно бюрократичне запитання.

Скористаємося пунктом 3 розділу 3. Виклик гравців (Calling up players) Додатку 01 Командирування футболістів до команд асоціацій (ANNEXE 01 Release of players to association teams) Регламенту ФІФА зі статусу і трансферу футболістів (Regulations on the status and transfer of players https://tinyurl.com/jtb2cjcv):

«3. Calling up players 3. Associations that request FIFA’s help to obtain the release of a player playing abroad may only do so under the following two conditions: a) The association at which the player is registered has been asked to intervene without success. b) The case is submitted to FIFA at least five days before the day of the match for which the player is needed.»

Уявимо, що закордонний клуб (тому що «a player playing abroad») відмовився відпустити гравця до національної збірної команди країни або ставить умову, щоб футболіст замість трьох матчів, прийняв участь лише у двох. В такому випадку футбольна асоціація має змогу скористатися процедурою, передбаченою п.3 розділу/параграфу 3 та звернутися за допомогою до ФІФА.

На мою думку ФІФА матиме всі підґрунтя підтримати клуб і повідомити його та національну футбольну асоціацію про необхідність командирувати відповідного футболіста на два матча, які відбуваються не лише в дату ФІФА, а й у період передбачений Додатком 01: то б то в період з середи по наступний вівторок, наприклад, міжнародного вікна у червні 2023 року, що розглядається.

Тепер зверніть увагу на дати проведення двох інших матчів за участю Німеччини у червні. Це п’ятниця 16 червня і вівторок 20 червня. Це дати звичайних міжнародних товариських матчів. Цитата із Men’s international match calendar 2023-2030 (https://tinyurl.com/2jsmr6zk): «Dates: 12-20 June Match details/window type: 2 Max. number of matches: 2»

Захисна парасоля дати ФІФА з понеділка по наступний вівторок, довжиною в дев’ять днів працює лише з середи по вівторок. Якщо в клубі є фахівець з регламенту по статусу і трансферу гравців і до його думки прислуховуються ті, хто приймає рішення, то теоретично можуть виникнути питання, щодо участі футболіста, що грає закордоном у третьому за рахунком матчі. Адже «Max. number of matches: 2».

Зі своїми клубами національна футбольна асоціація завжди може досягти згоди в подібній ситуації.

Випадок із Єгором Лугачовим

В минулій практиці ФФУ був у деякій мірі схожий випадок. Українська молодіжка готувалась провести два міжнародних товариських матчі (https://tinyurl.com/4w4db4cs):

10.10.2008 Ukraine U-21 vs. Netherlands U-21, 14.10.2008 Portugal U-21 vs. Ukraine U-21.

19.09.2008 ФФУ надіслала листа до FC «Spartak» Moscow щодо виклика футболіста Єгора Лугачова (24.12.1988). Відповіді не було. 29.09.2008 ФФУ вже звернулась до Football Union of Russia. У відповідь тиша. 02.10.2008 ФФУ звернулась до ФІФА за допомогою. Вже наступного дня ФІФА відповіла. Дата 10.10.2008 знаходиться поза межею дати ФІФА, яка визначена Men’s international match calendar 2008-2014 (https://tinyurl.com/ysch5299). Дата ФІФА починалась не 10, а 11 жовтня! Виклик на матч 14 жовтня 2008 року був правомірним. Але і другу дату росіяни проігнорували. Але це зовсім інша історія. Лугачов наступного року вже грав за українську молодіжку.

Починаючи з того моменту, ми завжди планували матчі U-21 або виключено в дати ФІФА, або напередодні фінальних частин Кубку Світу ФІФА або УЄФА Євро. То б то у міжсезоння яке якраз починається наприкінці травня та на початку червня.

Відшкодування у разі травми

Наостанок невеличка ремарка. Розділ 2. Financial provisions and insurance, пункт 4 ANNEXE 01 Release of players to association teams, відповідного Регламенту ФІФА. Процитуємо:

«If a professional player participating in eleven-a-side football suffers during the period of his release for an international “A” match a bodily injury caused by an accident and is, as a consequence of such an injury, temporarily totally disabled, the club with which the player concerned is registered will be indemnified by FIFA.»

Коротко. Якщо професіональний футболіст в період його командирування на «international “A” match» отримує пошкодження внаслідок якого тимчасово стане повністю непрацездатним, ФІФА відшкодує відповідні витрати клубу в якому зареєстрований відповідний футболіст. Чи розповсюджується це правило на матч, який є «international “A” match», але відбувся поза визначених термінів, але під час міжнародного вікна ФІФА? Залишається побажати здоров’я усім учасникам «eleven-a-side football» і особливо тим, хто гратиме 12 червня.

P.S. Знову нагадаю свої попередні слова. «Не варто вірити жодному моєму слову! Завжди сумнівайтесь та намагайтесь перевіряти першоджерела і критично оцінюйте працю автора. Я в свою чергу намагатимусь бути максимально коректним та точним, але помилки завжди можливі. Дякую за ваше розуміння.»

English version: https://tinyurl.com/4t4dm9pt.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.04.2023, 21:03
26.04.2023, 21:03
468951 1 bam73
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть