Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Створити... футбольний словник!

2020-04-06 21:52 Футбольний сайт – джерело вельми цікаве та інформативне. Але коли потік інформації потужний, то і знайти ...

Футбольний сайт – джерело вельми цікаве та інформативне. Але коли потік інформації потужний, то і знайти щось потрібне можна далеко не зразу. А якщо публікація була кілька років тому?! Тут не кожен і докопається.

Отож і виникла ідея. Зробити так, щоб хоч щось знайти було легше. Колись, у студентські роки, вивчаючи не надто потрібні нині науки, була нагода покористуватись такою зручною книгою як словник… з певної дисципліни.

Книга була побудована просто і користуватись нею було легко.

Ось вам треба з’ясувати зміст якогось терміна. Шукаєте цей термін і знаходите коротку і суттєву відповідь. Або, наприклад… потрібно вам, не витрачаючи дуже багато часу, з’ясувати… та хоча б таке питання – а який внесок, скажімо, Йожефа Сабо у розвиток марксизму-ленінізму?! Знаходимо сторінки на літеру С і якщо такий внесок і справді ж є, то ось вам і коротка стаття з цього приводу. А там усе – чітко, конкретно і без води. Або виникло раптом потреба уточнити – а який же внесок, ну, наприклад… Ігоря Циганика у розвиток діалектичного матеріалізму. Дивимось, а де ж там літера Ц і з’ясовуємо, чи є стаття на відповідну тему.

Тобто подібні книги були і зручними, і ефективними. На відміну від тих предметів, що висвітлювались.

Ото ж і виникла ідея – блогерськими зусиллями створити такий собі… футбольний словник. Що складався б з сукупності коротких статей. На різні теми. І кожен, хто відчув би, що вистачає обізнаності для цього, написав би на тему, що його цікавить і розкриває певне питання.

На конкретну тему… скажімо, високий пресинг… пишеться короткий текст, який при потребі доповнюється і уточнюється іншими публікаціями чи коментарями. Можна було б писати про окремих футбольних особистостей. Чи виділяти списком – кращі форварди… кращі футбольні арбітри… Головне аби текст був не надто розлогим.

А багато питань, вартих розгляду, уже не раз фігурувало у постах різних авторів. І цю інформацію авторам, що її подавали, потрібно було б лише подати у більш стислій, спресованій формі. Подібні пости можна було б згрупувати у єдиний масив, де кожен при бажанні міг би знайти потрібну собі футбольну інформацію.

Звичайно, створювати такі пости може не кожен, але кожен при потребі міг би долучитися доречними коментарями. Така ідея могла б бути актуальною, оскільки книг на цю тематику у бібліотеках поки що нема та і щодо футбольних правил постійно відбуваються зміни.

А питань, що виникають у зв’язку з футбольною тематикою, завжди немало і вони потребують відповіді. Ось так і могла б виникнути колективно створена електронна книга на футбольну тематику, що була б не зайвою і для українського болільника, і для українського футболу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.04.2020, 21:52
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть