Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Граємо на гармошці

2020-10-04 22:40 А вам, вельмишановні, доводилося… на гармошці грати?! Справа нібито проста. А все ж не зовсім… Що ...

А вам, вельмишановні, доводилося… на гармошці грати?! Справа нібито проста. А все ж не зовсім… Що потрібно для того, щоб гармошка грала?! Треба гармошку розтягти… А якщо ви при цьому ще і необхідні клавіші натискатимете, то… ви просто не уявляєте свого щастя… може прозвучати мелодія така… щоб «душа розгорнулась, а потім знову згорнулась»!

Ви спитаєте – а до чого тут футбол?!

Михайличенко, очоливши «Динамо», одного разу проголосив такий алгоритм дій – важко пробитися по центру, то… атакуємо флангами! Алгоритм цей і добре знаний, і загалом звичний. Тобто гармошку оборони суперника слід розтягувати упоперек. Щоб легше виходити на ударну позицію і забивати голи. Бо треба ж перемагати, щоб команда відповідала своєму давно знайомому і спрагло бажаному статусу.

З розтягуванням гармошки – виникли проблеми. Гармошка і так вже була розтягнута, а пробитися по флангу навіть таким індивідуально сильним гравцям, як Циганков, було важко. Бо нині підходи у обороні дещо інші, ніж раніше. Активніша, зубастіша стала оборона…

Тренери змінюються. А проблеми залишаються. І їх, оці проблеми, треба вирішувати. Треба перемагати і треба якось давати лад пресингу суперника. І проблеми таки вирішуються. Хоча інколи і не до кінця. Ну, як цього разу…

Отож… «Динамо» – «Зоря». Протистояння команд, але ж і протистояння тренерських думок. «Динамо», що не змінило свій склад, але на поле виходять уже немало інших, ніж раніше, гравців. І акценти у грі набули досить суттєвих змін. І «Зоря», де кілька не надто іменитих, але помітних у грі легіонерів і ретельно підібрані футболісти-українці, що під керівництвом вдумливого тренера перетворюються на помітну футбольну силу.

Луческу теж, як і Михайличенко, зайнявся розтягуванням гармошки (мається на увазі – оборона суперника…). Але якщо Михайличенко, так би мовити, розтягував вищезгадану гармошку – упоперек, то Луческу зусиллями динамівців робив те саме, але… уздовж поля. І це дало певні ігрові аргументи «Динамо». Хоча і не привело до перемоги.

Логіка, скоріше всього, була така – «Зоря» любить і уміє пресингувати! Але пресингувати можна, коли ти йдеш відразу ж… у атаку. А як ні? А як суперника… «витиснути» у атаку?! А потім – атакувати самим. Ви любите пресингувати захисників? А вони відразу ж – передачу на велику відстань… Щоб контратакувати! Ось так гармошка і розтягувалась… уздовж поля. Але ж і «Зоря» була обережною.

Початок другого тайму. І тут Віктор Скрипник, очільник «Зорі», ударив – на випередження! Мабуть, переглядав гру «Динамо»… як і Михайличенко… на чотирьох моніторах. Розрахунок Луческу, мабуть, був таким. Один з козирів «Зорі» – пресинг… А подібний підхід – енергозатратний. В останні півгодини – не дуже пресингуватимеш! Отож десь на 15-й хвилині випустити, ну, скажімо, трьох креативних гравців. І їм та й іншим гравцям «Динамо» гратиметься вільніше.

Але ж Скрипник… ну, бундеслігівський досвід у дядька… це зміг прорахувати. Тому і «Зоря» різко активізувалася перед 15-ою хвилиною… а точніше за кілька хвилин до неї… Зразу ж виникла гострота, і як наслідок… гол Кочергіна.

Розрахунок Луческу спрацював, але наполовину. Рахунок удалося зрівняти, але на перемогу «Динамо», як і в матчі з «Десною», не награло. Ігрові аргументи були переконливими, але недостатніми.

Отож… гармошку – розтягнути удалося! А от натиснути потрібні клавіші… Ну, з цим виникли проблеми. І переможна мелодія – не прозвучала. «Зоряна нічия»… Але ж не все зразу! Може, прийде час і для мелодії, яка нам сподобається більше.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.10.2020, 22:40
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть