Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

I have a dream

2017-03-25 22:30 Чомусь саме фраза Мартіна Лютера Кінга, яка була виголошена 1963 року, а через майже півстоліття безсоромно ...

Чомусь саме фраза Мартіна Лютера Кінга, яка була виголошена 1963 року, а через майже півстоліття безсоромно вкрадена однією українською політиканшою, згадалася мені, коли я пишу цей пост. Бо те, що я зараз пишу, назвати інакше, ніж мрією я назвати не берусь.

Як я вже писав у циклі "Їхали козаки, їхали на Євро", Тато не раз казав: "Шевченко-це все, що іноземці знають про Україну".

Справді на Заході Україна асоціюється з нинішнім головним тренером її національної футбольної збірної. А також з Чорнобилем. І війною-останнім часом.

Мене така ситуація геть не влаштовує. Я б дуже хотів, щоб на Заході знали про мою Батьківщину на-а-а-а-а-багато більше. Щоб там хоча б трохи знали українську історію. Українську культуру-і перш за все літературу. Щоб Україна асоціювалась не лише з Андрієм Миколайовичем-при всій до нього повазі, а й приміром з Іваном Франком чи Тарасом Шевченком. Асоціювалась зі своєю багатющою історією і не менш багатющою культурою. З якимось-ще не знятим, але я думаю, що він обов'язково буде!-фільмом на українську тематику.

В цьому плані дуже добрим є вихід "Гірких жнив" місяць тому. Я переконаний, що головна його місія-розповісти про одну й найтрагічніших сторінок нашої історії світові. І він цю місію виконав: у західній пресі з'явилось багато статей про Голодомор. Там це-"біла пляма". Та й сам фільм хороший, хоч є що покритикувати. Тепер хочеться побачити фільм, який розповідає про ще якусь сторінку української історії. Чи екранізацію твору якогось українського письменника. Хотів би бачити переклади наших письменників іноземними мовами. Розвідок західних істориків про історію України. І ще багато чого.

Ще раз повторю свою думку-ми повинні відкривати себе світові. І моя мрія- щоб у світі знали про Україну більше.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.03.2017, 22:30
25.03.2017, 22:30
267318 2 ivz2306, Devil2000
auto-volodya-del-bosque
Статус:
Наставник (1011 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть