Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Офіцери написали листа Порошенку - вказали на винних у здачі Дебальцевого

2015-03-11 21:16 Офіцери підрозділів, що брали участь в обороні Дебальцевого, просять президента негайно відправити у відставку все керівництво ...

Офіцери підрозділів, що брали участь в обороні Дебальцевого, просять президента негайно відправити у відставку все керівництво Генштабу ЗСУ.

Про це йдеться у зверненні офіцерів до Верховного головнокомандувача президента Петра Порошенка.

У листі офіцери вказують на бездіяльність й тотальну некомпетентність керівництва Генштабу.

"За більш ніж 6-місячне існування Дебальцевського виступу керівництво і штаби сектора «С», АТО та ГШ ЗСУ виявили тотальну некомпетентність у питаннях тактики, оперативного управління та планування БД", - йдеться у зверненні.

"Відвідання передових позицій мали вкрай епізодичний та переважно «театральний» характер. На жодній з мережі ВПП-НП по лінії виступу жоден представник командування або штабу сектора (АТО) за всю історію Дебальцевського виступу так і не з'явився, хоча саме з ВПП(НП) можна візуально оцінити переваги або недоліки як своїх бойових порядків, так і противника. Виключно «внутришньобліндажна» робота була характерна для всіх представників штабу сектора і, звісно, командування (штабу) АТО", - наголошується в документі.

У процесі бойової роботи налагодилася стійка безпосередня взаємодія між підрозділами Дебальцевського виступу без найменшої участі командування і штабу сектора. Таким чином, особливо від початку штурму Дебальцевого, роль штабних і командних структур сектору (АТО) деградувала до нульової позначки, наголошується в документі.

"Не дивно, що 15-го лютого за цілковитої бездіяльності керівництва сектора два опорних пункти 40 ОМПБ 17 ОТБр виявилися відрізаними від основних сил угруповання без будь-яких інструкцій і розуміння перспектив. До другої половини дня 17-го лютого вони так і не отримали жодної допомоги в розблокуванні, ні поповнення боєкомплекту, ні наказу на прорив. Вони зробили свій вибір і склали зброю".

Також протягом існування Дебальцевського виступу ані командування сектора, ані командування АТО не вживали жодних заходів для своєчасного поповнення людських ресурсів та озброєнь, що зменшувалися, наголошують офіцери.

"Прірва недовіри між бойовими частинами (підрозділами) і штабами орбіти ГШ (АТО, сектор) характерна для всіх ділянок фронту (секторів). Сьогодні якийсь «дивовижний» механізм призначень виштовхує на найвищі командні посади людей абсолютно нікчемних професійно і морально. Рівнем недовіри цим «управлінцям» вже нікуди рости! Поточний стан ГШ і штабів-сателітів тягне бездарні втрати особового складу і техніки, а також подальшу окупацію противником української території. Крім того, недовіра власному командуванню значно знижує бойовий дух і стійкість підрозділів.

Проблему не вирішити зміною однієї персоналії. Необхідно замінити всіх керівників, уповноважених ухвалювати рішення, ініціативних, які мають позитивний досвід управління бригадами-батальйонами в реальних бойових умовах, користуються довірою і повагою у своїх з'єднаннях, частинах і підрозділах", - вважають офіцери.

Текст документа http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1545025


Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.03.2015, 21:16
brom53
Автор:
(brom53)
Статус:
Старожил (904 комментария)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Лион 3 : 4 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть