Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тарас Березовець: Жорсткий Путін, яким він був кілька місяців тому, ніколи б не дозволив подібне.

2014-12-18 23:24 Людина, яка анонсує, що говоритиме коротко, а у підсумку говорить понад три години, справляє враження розгубленої. ...

Людина, яка анонсує, що говоритиме коротко, а у підсумку говорить понад три години, справляє враження розгубленої. І Путін це враження виправдовує, бо коли він зачіпає матерії, у яких не є спеціалістом, наприклад, курс національної валюти та інше, наслідки стають катастрофічними.

От на тлі його сьогоднішнього виступу рубль знову впав.

І це, до речі, вже не вперше. Так само було, коли він звертався із щорічним посланням до Федеральних зборів. Таке враження, що чим менше Путін говорить на публіку, тим краще почувається російська національна одиниця.

Але головне те, що Путін під час прес-конференції взагалі забув слово "Новоросія", і про Донбас говорив виключно як про частину території України. Знову звинувачував в усіх бідах США, але його тон змінився. Путін виглядав як людина, яка шукає вихід. І розуміє, що продовження її політики буде самовбивчим для Росії.

І він сьогодні шукає спосіб зняти санкції, накладені на нього та РФ. І це виразно читалося по його поведінці. Так, Путін намагався жартувати, але ці жарти були досить нервові, напружені, особливо коли він відповідав на питання Собчак стосовно порушення прав людини у Чечні. Було помітно, що йому достатньо важко.

Ще один цікавий момент - раніше він завжди уникав незручних запитань. Таке враження, що Путін навмисне дав команду Піскову, аби йому ставили незручні запитання – для зняття негативу. Тому і Собчак змогла поставити питання, і український журналіст УНІАН Роман Цимбалюк.

Жорсткий Путін, яким він був кілька місяців тому, ніколи б собі не дозволив такі речі. А це означає послаблення. Путін хотів цим сказати, що якщо він дозволяє ставити собі такі незручні питання - фактично своїм ворогам - то показує відсутність страху перед ними і бажання таким чином з ними порозумітися. Це був пошук компромісу - ця можливість, яку він надав.

Хоча Путін і раніше любив говорити образно, останнім часом метафоричність його мови зашкалює. При чому раніше він ніколи не порівнював Росію з ведмедем. За винятком того, що ведмідь був емблемою його партії "Єдина Росія", але Путін завжди казав, що ведмеді, балалайки, валянки, гармошка - це те, що нав'язується Росії. Він про це казав десь рік тому, що, мовляв, нам це нав'язують, ліплять образ якихось іванів-дурників, а ми такими не є, ми високотехнологічна держава.

І те, що зараз Путін порівнює Росію з ведмедем, є ознакою його прагнення бути почутим серед найнижчих прошарків населення. Тобто сьогодні він звертався до почуттів росіян, до "своїх", для яких балалайка, ведмідь і лапті з валянками - це і є їхня Росія, умови, в яких вони живуть.

А слова Путіна про те, що хочуть вирвати пазурі чи посадити на ціпок (у ведмедя, - ред.) - це знову ж таки позиція людини, яка перебуває в оборонній позиції. Ведмідь - це особа, це хижак, яка сама нападає і яка ніколи не дозволить із собою так вчинити. Те, що Путін вжив саме таке порівняння, говорить про таке його психологічне відчуття – що його посадили на ціпок, вирвали пазурі, вирвали зуби. Це якраз вплив санкцій, які позбавили "ведмедя" його атакувальних можливостей. Тобто Путін зараз захищається.

Тарас Березовець, директор компанії Berta Communications, політтехнолог

tsn.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.12.2014, 23:24
18.12.2014, 23:24
195473 1 kochin.tolik
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Реал Бавария 2 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Колос Заря - : - 9 мая 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть