Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Думки спортивного юриста

2013-11-26 20:49   Останні події навколо Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом відкрили новий фронт протистояння ...

 

Останні події навколо Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом відкрили новий фронт протистояння української громадськості проти влади. Євромайдани буквально вибухнули в різних містах України та світу. Байдужих майже не лишилося. З огляду на це, хочу висловити і свою громадянську позицію, яка формується крізь призму моєї професії – спортивний юрист.

Не буду вдаватися до аналізу деталей Угоди про Асоціацію, зазначу лише, що підписання Угоди з української сторони – це волевиявлення та бажання українського народу жити за європейськими стандартами в усіх галузях суспільного життя, складовими елементами якого, зокрема, є право і спорт.

В нашій країні спорт представлений багатьма популярними видами (футбол, баскетбол, хокей, бокс, теніс та ін.). Кожен з цих видів не тільки має історичне європейське (світове) коріння, а й інтегрований в європейське (світове) спортивне товариство. Так, футбольні, баскетбольні та ін. клуби є членами національних федерацій, які в свою чергу входять до складу європейський федерацій (UEFA, FIBA та ін.). Членство в європейських федераціях дає змогу українським клубам брати участь в міжнародних змаганнях. Саме таку ціль ставлять перед собою провідні українські команди. Крім того, національні збірні України також інтегрованы в європейські та світові  футбольні сім’ї, приймають участь в єропейських та світових змаганнях.

Відтак, фактичний стан спортивних відносин свідчить про прагнення українського спорту до участі в європейських та світових футбольних організаціях та змаганнях.

Щодо спортивного права України, то воно теж будується за принципами європейського (світового) спортивного права. Так, першоджерела, які регулюють, зокрема, футбольні відносини в Україні, приймаються на підставі відповідних міжнародних норм (UEFA, FIFA), а найвищою ланкою спортивного правосуддя є міжнародна інстанція – Спортивний арбітражний суд (CAS).

Тож, і спортивне право України інтегроване в європейське (світове) спортивне право.

Тому в мене відсутні будь-які сумніви щодо того, що наш шлях до європейського співтовариства є природнім, так таким, що відображає бажання та наміри української спільноти.
(Мета)
Сергей Пошелюзий..

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.11.2013, 20:49
dk61
Автор:
(dk61)
Статус:
Эксперт (8623 комментария)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть