Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чому так нападають на Димінського?

2013-06-25 22:09 Останнім часом все більше новин можно почути про Карпати. Власне пишуть не так про футбол, а ...

Останнім часом все більше новин можно почути про Карпати. Власне пишуть не так про футбол, а все більше про те, що в Карпатах діється. Ігри, новачки та підготовка відійшли на другий план, а в пресі здебільшого говорять про відносини Карпат зі своїми гравцями. А ще купа новин про те, як все в Карпатах погано у порівнянні з іншими футбольними клубами.

Щоправда забувають, що Карпати на відміну від Кривбаса продовжують грати далі. Здебільшого аналіз ситуації в Карпатах зводиться до тролінгу їх президента Димінського, якого як тільки не називають. Звичайно, Димінський - черговий український багатій, що само собою не додає йому прихильників, а він є типовим українським олігархом. Типовий український олігарх викидає мільйони на своє хоббі, щоб холопи пораділи з його іграшки. Так було і в нього, але здається він одним з перших замислився, що так далі йти не можна. Це його інтерв'ю Спорт-Експресу від 2007 року: "В свое время и в «Карпатах» были игроки, получавшие 20, 30 тысяч долларов, много иностранцев, за которых был заплачен не один миллион. Но, потом я понял, что такой путь ведет в тупик, мы не можем ввязываться в «гонку вооружений» с Киевом и Донбассом. Выбор был сделан в пользу развития инфраструктуры, упор – на подготовку собственного резерва."

Тобто, така політика з'явилась в Карпатах не раптом. У Львові вже давно вміють рахувати гроші. Клуб важко віднести до якогось з пулів, адже команда до останнього б'ється з Шахтарем за Федецького, наїжджає на Суркіса та не відпускає своїх молодих вихованців до академії Шахтаря. 

Чи можливо в Карпатах заробляти? Так, можливо. Гарно граєш - гарно заробляєш. Власне, через всі ці конфлікти ми дізналися, що тому таки Федецькому пропонували 25 тисяч доларів на місяць - виявилося мало. Лукас начебто свого часу мав там 20 тисяч. Кожанов починав з 6 тисяч, а потім спокійно проміняв футбол на гроші в Іллічівці (40 тисяч на місяць). Зрештою, з зоряного складу Шахтаря останніх сезонів мало хто заграв в нових командах - Кобін, Іщенко, Кожанов та інші. Багатьом в Карпатах не підходили умови контрактів. В нових клубах мабуть краще. Так перше що зробив в Донецьку Вася Кобін, це була купівля в Развана Раца Порше Кайєна - не нагадаєте як там заграв на новому місці Кобін?.. Отож...  

Зараз команда виставила 19 гравців на трансфер та обмежила місячний оклад 10 тисячами доларів. Зрештою незадоволених перевели до дубля - начебто це було прописано в контракті. Багато хто погрожує Карпатам проблемами, але мабуть там теж не дурні розробляли контракти. Скажете, жорстко по відношенню до футболістів?

По-перше, це футболісти команди, яка вже другий рік поспіль ледь не вилітає до Першої ліги. Хто сказав, що гравці такої команди повинні заробляти більше? Власне в Україні футболісти звикли не "заробляти", а "отримувати" гроші. Тому мені не шкода футболістів Карпат, які спокійно собі "отримують" гроші за 14-е місце в УПЛ. Не подобається - шукайте собі місця в якомусь "кривбасі".

Чи ось взяти новину про тренувальний збір Карпат у Словенії. Мовляв, команда їде на нього на автобусі - яка жахлива новина :( У нас же команди звикли літати на чартерних літаках, проводити збори в Іспанії, Австрії, Туреччині, Словенії і т.п. А хто сказав, що 14-а команда України взагалі повинна проводити збір закордоном? Позвикали?..

Чи ось питання стадіону. Під Євро-2012 у Львові побудували новий стадіон. Тут не зрозуміло, що власне переважило - бажання львів'ян приймати ЧЄ, чи бажання чиновників розкрадати гроші на численних будівництвах та реконструкціях. З початкових 600 мільйонів кошторис Арени зріс до 3 мільярдів. Зараз хочуть зносити за 800 мільйонів - там вже ніхто й не доведе, що щось вкрали. Зрештою стадіон збудували, Євро пройшло, а тепер винним роблять Димінського/Карпати, який не хоче грати на новій Арені. 

Власне, у Львові тепер дві великі Арени - стадіон "Україна" та "Арена-Львів". "Україна" належить місту, але грошей на утримання нема, тому стадіон утримує ФК Карпати. Власне там собі команда і грає, і особисто Карпати не просили зводити нову Арену бозна-де на околицях міста посеред поля.

Але ось Арену збудували, а тепер винний клуб Карпати, що не хоче йти на нових умовах на новий стадіон - там і аренда підвищена, і заробити на квитках не дають. Якщо переходити на "Арену-Львів", то що робити місту з "Україною"? Зносити? Що власне Карпатам з того нового стадіону окрім підвищення витрат?

Ну представте собі, що в Києві під ЧЄ збудували б нову 200-тисячну арену під Броварами, а потім би зробили винним Суркіса, що мовляв на переходить з командою на новий стадіон. 

Зрештою, здається Карпати одними з перших в країні вирішили жити не в стилі "кривбасу". Так, наврядчи команда втрутиться в розподіл місць на футбольному п'єдесталі, але сподіваюсь, що вони одного дня і не зникнуть з футбольної карти як усілякі "кривбаси".

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.06.2013, 22:09
eurocups
Автор:
(eurocups)
Статус:
Эксперт (5987 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть