Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Складний вибір Хацкевича. На кого буде робити ставку тренер "Динамо" . наприкіці сезону ?

2018-03-23 07:00 Після вильоту "Динамо" з єврокубків Олександр Хацкевич, швидше за все, поступово почне відмовлятися від частої ротації, ...
  • Після вильоту "Динамо" з єврокубків Олександр Хацкевич, швидше за все, поступово почне відмовлятися від частої ротації, і стартовий склад команди буде купувати усталені обриси. Спробуємо розібратися, на кого зробить ставку білоруський фахівець в частині сезону.

Почнемо з воротарської позиції, де поки одноосібно панує Бойко.

Денис чимало виручає, але його гра на виходах не завжди бездоганна. З поверненням в лад Бущана конкуренція за місце в воротах однозначно підвищиться. Георгій вже довів, що сповна може скористатися наданим йому шансом, вигравши боротьбу за право бути першим номером "Динамо" у Коваля і Рудько, хоча на початку сезону вважався лише третім воротарем киян.

Із захисною лінією все трохи простіше. Хацкевич неодноразово говорив про те, що не є прихильником частих змін в оборонних рядах команди. З огляду на складну і неоднозначну ситуацію з Хачеріді, оптимальним варіантом в центрі захисту на даний момент є пара Бурда - Кадар. Шабанову, замінювати травмованого угорця в останніх матчах, в цьому сезоні буде складно витіснити з основи як одного, так і другого, але потенціал у Артема, безумовно, є.

Що стосується Самбрано, то по перуанцеві поки сказати нічого. Зимового новачка "Динамо" в справі бачили лише на зборах і в двох матчах за дубль. За словами Хацкевича, Карлос вийде на поле, коли набере необхідну форму. В інтересах самого ж Самбрано якомога швидше дебютувати за першу команду і проявити себе з кращого боку. Контракт із захисником був підписаний до кінця сезону, а його продовження залежить тільки від того, чи зможе він виправдати запрошення в київський клуб своєю грою. До того ж, перуанець мріє повернутися в збірну своєї країни, куди він не викликався з 2016 року, і взяти участь в ЧС-2018. Допомогти йому в цьому зможуть лише офіційні матчі в складі "Динамо".

Значний прогрес Піваріча і Кендзьора дозволяє з упевненістю сказати, що обидва легіонери вже застовпили за собою місця на лівому і правому флангах оборони відповідно. І якщо альтернативи хорвату, по суті, крім пожежного варіанту з Миколенко зараз немає, то впевнена гра поляка змусила забути про Морозюк як про правого захисника.

У середній лінії найбільш збалансованим бачиться поєднання Ротань - Гармаш - Шапаренко. Хоча, з огляду на вік Руслана, на пристойну кількість ігрового часу може розраховувати і Шепелев. Буяльський, чиї якості високо цінує Хацкевич, продовжить конкурувати за місце в основі з Гармашем і Шапаренко. Мабуть, саме в центральній зоні "Динамо" ротація буде мати місце частіше, ніж в інших лініях.

Згодом додасть приємною головного болю тренеру киян повернення в обойму Сидорчука, на чиє місце якраз і брали Ротаня. Але як мінімум до середини травня Сергій команді не помічник. Що до Алибекова, то дебют юного півзахисника в останньому матчі з "Ворсклою" означає, скоріше, аванс на майбутнє.

Через блискучої гри Циганкова злегка в тіні залишився Вербич, якому не знадобилося часу на адаптацію до чемпіонату України. Словенець майже відразу витіснив зі стартового складу Гонсалеса і тим самим поставив під сумнів майбутнє парагвайця в "Динамо". Коли після відходу Ярмоленко Хацкевич вирішив перевести на правий фланг Дерліса, Циганков виходив на протилежному крилі атаки. Тепер же Віктор, судячи з усього, повернувся на свою рідну позицію правого вінгера, а Вербич буде діяти там, де у нього виходить показувати свій кращий футбол - зліва.

З нападниками все набагато складніше і передбачити, на кого буде робити ставку головний тренер киян вкрай важко. Хацкевич вважає за краще починати матчі з одним нападаючим, а другого в більшості випадків випускає тільки тоді, коли результат не на користь "Динамо". На старті сезону білоруський фахівець цілком довіряв Мбокані, але потім конголезця підкосила травма, і після зимової перерви наконечником атак "біло-синіх" став Мораес.

Ситуація з форвардами ускладнилася після інформації, згідно з якою "Динамо" не планує продовжувати контракт з віковим конголезця, в той час як бразилець ще не визначився з тим, чи залишиться він в клубі. Безумовно, і той, і інший ще можуть допомогти киянам у боротьбі за чемпіонство, але вже зараз перед Хацкевич варто складний вибір - розраховувати на гравців, які покинуть клуб після закінчення сезону, або вже зараз почати більше довіряти Бесєдіну і Хльобас з прицілом на майбутнє.

Виходячи з вищеописаної ситуації з нападниками, можна припустити кілька варіантів розвитку подій.

Перший: Хацкевич не стане списувати з рахунків ні Мораеса, ні Мбокані. Обидва гравці відновляться від пошкоджень і знову будуть головною ударною силою команди до кінця чемпіонату.

Другий: Бесєдін скористається наданим йому шансом закріпитися в ролі основного форварда, а Хльобас або Мораес буде виходити на заміну або в пару до Артему, або замість нього. Зв'язку Мбокані - Бесєдін ми навряд чи побачимо через схожою манери гри форвардів.

Третій: якщо у всіх чотирьох нападників не буде проблем зі здоров'ям, ігровий час буде отримувати кожен з них в залежності від обраної тренерським штабом тактики на той чи інший матч.

Не варто також забувати і про Русина. У листопаді минулого року молодий нападник киян відзначився двома голами за першу команду, але через травму пропустив обидва зимових збору. Зараз Назарій вже забиває за "Динамо" U-21 і незабаром може знову постукати в двері першої команди

P S А як гадаєте ви на кого поставить ставку керманич Динамо й чи ввдповідатиме це вашому баченню стратеггії розвитку Динамо нпприкінці сезону та з прицілом на майбутнє ?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.03.2018, 07:00
23.03.2018, 07:00
296805 2 Fan1945, Leonard
manowar-723
Статус:
Старожил (540 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть