Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо: чи стане гидке каченя лебедем?

2012-10-27 14:17 Вітання всім! Це вже мій третій блог за останній рік про небайдуже нам усім Динамо. Зі ...

Вітання всім!

Це вже мій третій блог за останній рік про небайдуже нам усім Динамо. Зі зміною тренера у всіх загорілося полум'я надії на якийсь вихід з безвихіддя, в якому перебуває колись славетна Команда. Але останні результати, на жаль, не дають підстав до оптимізму. Вже давно скотившись до середняків європейського футболу, Динамо поступово крокує і до середняків на внутрішній арені.

Сказати, що це випадковість, було б невірно. Скоріше це закономірність, зважаючи на вкрай безсистемну кадрову політику керівництва нашого клубу.

Дай Бог здоров'я Олегу Володимировичу, адже ця людина, вірю, може відновити авторитет нашого клубу. Можливо, якщо б Олег Володимирович міг керувати командою, не було б тих принизливих поразок від Дніпра і Металіста, а згодом і від Порто. Але хвороба нашого нового головного тренера ще раз відкрила системні проблеми нинішнього Динамо. Проблеми є в усіх ланках і на всіх рівнях, і дуже не хотілося б, щоб новий тренер, на якого всі так довго чекали, став заручником цих проблем. Розкриємо, на нашу думку, головні з них.

1. Віддаючи всю шану президентові клубу Ігору Михайловичу, який справді хоче добра команді, слід зазначити, що саме він несе відповідальність за недбалу кадрову політику в останнє десятиріччя. Постійні дорогі трансфери, які себе більшою мірою не виправдали, російський вектор в тренерському питанні та повна відсутність стратегії розвитку клубу призвела до найгіршого за останні часи сезону, коли команда в першому колі на внутрішній арені програла всі без виключення матчі своїм головним конкурентам. Команді потрібна стратегія в кадровій політиці, щоб не чертихатися з одних крайнощів до інших, коли спочатку ми робимо "лазерну селекцію", потім робимо ставку на доморощених футболістів, а потім витрачаємо 40 млн. на дорогих, але більшою мірою непотрібних гравців.

2. Тренерський штаб. За відсутності Олега Володимировича О. Михайличенко програв три матчі з трьох. Результати А. Баля зі збірною не кращі. Згадаймо також його місію в добиванні одеського Черноморця. З Пінколіні функціоналний стан гравців Динамо весь час бажає кращого. Чи здатний цей тренерський штаб вирішувати поставлені перед командою задачі? Згадаймо також, що саме з руки Михайличенка була зроблена провальна трансферна компанія цього літа, коли Велозу став єдиним вдалим придбанням, яке справді підсилило гру Динамо. Не думаю, що цей тренерський штаб здатний вивести Динамо на новий якісний рівень. Олегу Володимировичу потрібні інші помічники, оскільки сам він бути в полі воїном не зможе.

3. Лінія захисту. Я вже пишу третій раз, що це найслабкіша ланка команди. Думаю, що зараз, це вже очевидно не лише мені. Єдине "підсилення", зроблене влітку в особі Тайво, принесло лише очікувані розчарування. Згадуючи часи далеко небезгрішних Несмачного і Каддурі, думаєш, які ж то були золоті часи!

Силва праворуч - дуже слабенький варіант. Той же Бетао там виглядав значно пристойніше за першої каденції Сьоміна. Михалик так і не може знайти свою колишню гру після череди важких травм. Хачеріді досі дуже нестабільний, хоча часу набратися досвіду у нього вже було чимало. 

Висновок єдиний - лінія захисту потребує повної 100% зміни. І це потрібно робити не за рахунок бразильців і нігерійців, а за рахунок власних футболістів. Все одно для команди з новим тренером потрібний мінімум рік для становлення, тому зараз якраз є час для експериментів. Чемпіонат програний, в Європі навесні світить максимум Ліга Європи.

4. Напад. У Динамо відсутні якісні нападаючі. Йдійє за рівнем поступається не лише зірковим Шевченку і Реброву, але й їх наступнику Максу Шацькому, якого чимало критикували. Той же Бангура, який не пережив Газаєва, був куди кращим варіантом. Мілевський так і залишився молодим і перспективним. Зозулю віддали Дніпру. Кравець зник. Голи забивати немає кому. Слава Богу, що є Ярмоленко і Гусєв, але їм потрібні того ж рівня партнери в центрі нападу. Невже у такої великої команди як Динамо немає в резерві нападників? Не можу в це повірити.

5. Середня ланка найменш проблемна, але тут є проблема протилежного плану. У нас перебір гравців середньої лінії. Це створює нездорову конкуренцію, коли такі гравці як Вукоєвич і Гармаш мають час від часу гріти банку, оскільки потрібно давати ігровий час придбаним за великі гроші Кранчару, Рубену і Рафаелю. Є ще Дуду і Мехмеді, які сидять баластом у команді завдяки тренерському "генію" Сьоміна. Це теж проблема, яку прийдеться вирішувати Олегу Володимировичу.

Чи стане гидке каченя лебедем? Це залежатиме від тренерського генію Олега Володимировича і всіх нас, адже наша підтримка команді зараз дуже потрібна!

Здоров'я всім!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.10.2012, 14:17
ivanhoe
Автор:
(ivanhoe)
Статус:
Читатель (49 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть