Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Навіщо нам таке Динамо?

2013-08-13 16:36 Не хотілося знову писати критичні слова на адресу улюбленої команди, її тренерського штабу і президента. Але ...

Не хотілося знову писати критичні слова на адресу улюбленої команди, її тренерського штабу і президента. Але останні результати команди знову кричуще свідчать про хибний напрям розвитку колись авторитетного клубу.

Цим літом керівництво клубу і тренерський штаб знову обрали курс на запрошення дорогих іноземних футболістів, чим самим забивши ще один кіл у домовину нашої улюбленої команди.

За величезні гроші було придбано п'ять іноземців, чим самим наполовину оновлено основний склад команди, причому оновлено виключно іноземцями. Перспективних українських футболістів знову було віддано в оренду: Калитвінцев, Люлька, Богданов, Кравець. Тараса Михайлика, який був одним зі стовпів Динамо останніх років, відпущено до Москви. Алієва, при всіх його недоліках, демонстративно відправлено догравати контракт у дубль. Інші українці продовжують гріти лавку. Результат прийшов одразу ж: з перших турів чемпіонату Динамо, візитною карткою якого завжди були власні вітчизняні виконавці, відчуло тиск ліміту на легіонерів. Після травм Гармаша, Ярмоленка, Селіна і Хачериді у складі команди утворилася велика дірка, яку заповнити немає ким. Невже це важко було передбачити? Впевнений, що скласти конкуренцію Шахтару і Металісту Динамо може лише завдяки ставці на вітчизняних виконавців, адже всі традиції клубу будувалися саме на наших, а не іноземних футболістах. Навчити іноземців у короткий термін грати в динамівський футбол майже нереально. В команді має бути не 75% іноземців і 25% українців, а навпаки — 75% українців і 25% іноземців, останні виключно для того, щоб зайняти проблемні позиції. За епохи Газаєва Динамо намагалося йти цим шляхом, що дало змогу зрости таким футболістам як Ярмоленко, Гармаш, Хачериді, без яких нинішнє Динамо вже не уявити. На жаль, системні промахи і невдала трансферна політика не дали Газаєву змогу довести розпочате до кінця. З другим приходом Семина цей напрям розвитку було знову відкинуто. Олег Володимирович прийшов у Динамо з намірами відновити ставку на власних футболістів, але не провівши в команді і півроку, від цієї ідеї відмовився. Тепер маємо мішок дорогих контрактів, які потрібно буде виконувати, і не маємо команди. Чорноморець, який начебто має значно бідніший підбір кадрів, показав, що ці кадри грають у значно більш ефективний і зрілий футбол. Одразу поповзли чутки, що Динамо хоче запросити Антонова з Чорноморця. А де були динамівські служби раніше? Займалися дорогими трансферами іноземців. Російська Анжі теж набралася зірок, і що тепер? Невже Динамо, яке має свою чудову школу, піде по шляху товстосумів з півночі?

Окреме невдоволення викликає тренерський штаб команди. Тактика “бій вперед і біжи” не може дати довгостроковий результат. На старті сезону Блохін програв тактично і Кварцяному, і Луческу, і Григорчуку. Це ж саме було і в минулому сезоні. Ідейє, Дуду, Беланда, Велозу явно не вписуються в гру Динамо. Навіщо їх було випускати на поле? Динамо виграло міжсезонний турнір чотирьох, роблячи ставку на зовсім інших футболістів, які зараз гріють лавку або ж навіть не потрапляють в заявку на матч, а деяких з них вже немає в команді. Навіщо тоді була взагалі потрібна та міжсезонна підготовка? Одним словом, міжсезонна підготовка повністю провалена. Досі не розумію, чому лавку гріє Вукоєвич, який добре розуміє принципи гри Динамо, чудово грає при стандартах, не раз забивав вирішальні голи. До речі, в матчі зі Спартаком він був визнаний найкращим гравцем матчу. Це означає, що з фізичними і ігровими кондиціями у нього все гаразд. Невже він гірший за Аруну, який провалює більшість матчів, в яких бере участь? Вихід молодого Сидорчука показав, що ці “запасні” насправді значно кращі за тих “основних”, які грають у Блохіна. До того ж, не придає краси ситуація з Хачериді, якого тренер просто плавить з команди. Хто наступний? Гусєв? Потім Ярмоленко. А хто залишиться?

Останнє: коли Динамо останній раз забивало зі стандартів — штрафних чи кутових? А ось пропускати зі стандартів — вже “добра” традиція кожного матчу.

Висновок лише один: тренерський штаб і президент клубу мають подати у відставку. Ігор Михайлович може залишитися на чолі клубу і займатися інфраструктурою клубу, але суто футбольні питання мають вирішувати інші, більш компетентні люди. Буду радий, якщо я помиляюся в своїй оцінці, і Динамо з Блохіним на чолі досягне величних результатів. Але наразі все, що робиться, аж ніяк не сприяє цим мріям.

Хто має бути тренером Динамо? Моя думка однозначна — лише вітчизняний тренер. Думаю, що тандем Яковенка і Калитвінцева міг би стати рятувальним для Динамо. Це тренери-інтелектуали, кожний з власним баченням гри. Саме вони могли б відбудувати динамівську систему побудови гри. Коли є система, залежність від виконавців відходить на задній план. Добрий приклад — португальський Порту, який кожного року продаючи свої найкращі кадри,  завжди знаходиться в еліті європейського футболу. Вся справа у системі підготовки гравців, яка створена в цій команді. Колись така система була і в Динамо...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.08.2013, 16:36
ivanhoe
Автор:
(ivanhoe)
Статус:
Читатель (49 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть