Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Порту». Старий знайомий незнайомець Выбор редакции

2015-09-09 23:28 От і відгриміли баталії збірних. І, хоча проблеми футбольного обличчя держави ще пару днів будемо обговорювати ...

От і відгриміли баталії збірних. І, хоча проблеми футбольного обличчя держави ще пару днів будемо обговорювати (а куди ж без цього?); але доводиться вже глянути, який турнірний шлях світить нашому клубу «Динамо» в найближчому майбутньому.

Отже, через три дні будемо грати з «Олександрією». Як на мене, навіть з врахуванням декади збірної, цей матч в нас не повинен викликати особливого занепокоєння (на відмінну від матчу 11-го туру, в акурат після двобою з іспанцями 12 жовтня.

З кротами доведеться грати 16 жовтня, в п’ятницю, щоб краще підготуватись до матчу з «Челсі»).

А от наступний, після агропромівського клубу, матч з «Порту» викликає… Бо це – Ліга Чемпіонів. Тут – цікаво. Цікаво хоча би тим, що мусимо і можемо порівняти себе якщо не з євроеталоном, то хоча би з завсігдатаєм європейських плей-офф, і клубом, який так часто перепиняв наш шлях до вершин. І нехай «дракони» традиційно «міняють шкіру», скидують старих футболістів і одягає в свої кольори нових – але нижче певного, поки що недосяжного нами рівня не опускається. Стабільний клуб зі стабільними проблемами, які стабільно і вирішує. От і в сезоні, що розпочався, «дракон» оновився на нові обличчя.

Вже не раз говорилось, що Порту після здобутків минулого сезону з чвертьфіналом ЛЧ залишило шість (але насправді – сім!) футболістів стартового складу! Це: кіпер Фабіано, центрхав-опорник Каземіро, лівий бек Сандро, правий зах. Даніло (да, да, і також да Сілва, і грав під №2; зрозуміло, що всі четверо названих – бразильці!). Окрім них пішли Рікардо Куарежма (гадаю, не потребує представлення…), наконечник з Колумбії Мартінес, та креативний центрхав з Іспанії Олівер Торрес. Можна ще згадати стабільно граючого з лавки на заміну Кінтеро…, але досить. Просто слід підсумувати: відпустили аж 15 (п’ятнадцять!) футболістів, що хоч раз виходили на поле в Ліга Сагреш.

Тим часом на перше вересня поточного сезону менеджери «Порту» законтрактували аж одиннадцятеро новеньких – і це я порахував лише тих, кого внесли до заявки на Лігу Чемпіонів (зрозуміло, що інші просто не цікавлять…) Це: Ікер Касильяс Фернандес (так само, як Куарежма, представлення не потребує…), лівий захисник мексиканець-збірник Мігель Лайюн, правий бек Максимільяно Перейра (збірна Уругваю), французький універсальний захисник Алі Сіссоко, збірники з Португалії Перейра Данілу (опорник), Сілвештре Варела (форвард) та Андре (універсального плану хав). Ще один мексиканський півсередній з креном на захист Хосе Корона буде третім запасним беком, або ж складатиме чи то компанію, чи то конкуренцію своєму співвітчизнику ветерану (як для «Порту»…) Ектору Ереррі, а також підписаному французу Джанеллі Імбула в середині поля. Для того, щоб не сумно було форвардам – запрошений італієць-ветеран Пабло Освальдо (колись пару раз до збірної викликався…) Для кількості, напевне (для заявки в ЛЧ, де потрібно мати і власних вихованців клубу...), повернули з оренд Сержіу Олівейру - він буде єдинним власним вихованцем старшим 21-го року; хоч потрібно не менше чотирьох. Таким чином заявка драконів в ЛЧ складає 22 особи "по списку А" (а допускається - 25). Та навіть і з такою преференцією Олівейра має небагато шансів потрапити не те що в заявку команди - а й на трибуну у виїзному матчі. Лопетегі більше довірятиме молодому 19-тирічному власному вихованцю Рубену Невешу, якого стабільно заявляв на матчі в минулому сезоні і давав час як з лавки, так і на полі (11 матчів в старті та 13 виходів на заміну).

Безумовно, Касільяс буде основним кіпером в поточному сезоні; а страхуватиме його старіючий бразилець Ельтон (колись – основний..., час іде…) Зрозуміло, що правого бека гратиме Макс.Перейра, а Лайюн – лівого. Таким чином Бруно Мартінс Інді (Нідерланди) повернеться на своє місце в центрі оборони (досі, на початку сезону, закривав лівий фланг), в пару до капітана команди бразильця Майкона. Третій центрбек Іван Маркано – буде на страховці, але лише не в Києві (оскільки відбуватиме дискваліфікацію за дві жовтих в останньому матчі з «Баварією»). На лавці на НСК «Олімпійський» в цій ролі посидить Сіссоко. Там же знайдеться місце і для Корони.

Вгадати, хто з півзахисників гратиме проти нас – практично неможливо… Тому – одразу до гравців атакувальної ланки. Серед них виділяються два наконечники: згаданий Варела та камерунець-збірник Венсан Абубакар. Хто з них буде основним – покаже час. Абубакар, наприклад, весь минулий сезон Сагреш-ліги просидів в тіні Мартінеса; але на цей – перехопив навіть номер в колумбійця. Не виключено, що гратимуть обидва… Принаймі, в трьох матчах Примейри Лопетегі їх обидвох ставив в старт, але й обох по ходу матчів міняв на Андре, Освальдо та Крістіана Тельо (іспанця, колишнього форварда і вихованця «Барселони»; їй же належить, знаходиться в драконах в дворічній оренді і якого, напевне, не змогли вигідно повернути правовласнику до закриття трансферного вікна). Більше того, бикуватий коуч в останньому матчі демонстративно поміняв Варелу ще до закінчення часу першого тайму… І щоб закінчити з атакувальними – зазначу, що до їх складу слід віднести іспанця Альберто Буено та алжирця-збірника Ясіна Браїмі. Браїмі стабільно виходить в старті; а Буено – стабільно на лавку.

Тепер – найважче: розібратись, кого належить віднести до основи з числа хавбеків по ходу цього сезону. Лише одного – Перейру Даніло – можна назвати нині основним. Всім іншим Лопетегі ще шукає місце як на полі, так і на лавці, і навіть на трибуні. А до таких належать Ерерра, Імбула, Евандро та Андре. Буває, розпочинає матч з трьома хавбеками з оборонними функціями (Перейра Даніло, Імбула, Ерерра); а, буває, «з шашками наголо в атаку» з Тельо, Браїмі, Варела, Абубакар одночасно в складі. Як буде в Києві – незрозуміло; напевне, можна буде щось погадати лише на підставі матчу з несподіваним лідером португальского першого дивізіону на його ж полі (Арока – Порту, 12.09. о 22:45). Подивимось, звичайно, по нету… Але все ж таки попередньо спробую назвати стартовий склад: Касільяс – Макс.Перейра, Майкон, Мартінс Інді, Лайюн, – Перейра Даніло, Ерерра, Імбула, Андре, – Абубакар, – Тельо (Варела). В запасі: Ельтон, Корона, Сіссоко, Евандро, Браїмі, Буено. Такий от суперобережний склад зі схованими драконячими зубами… В будь-який момент можуть вишкіритися!

І наша команда також має бути обережною з ними. Я так вважаю.

Використані матеріали:

Сайт УЄФА: http://ru.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50064/domestic/index.html http://ru.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/clubs/club=50064/squad/index.html

Сайт «Чемпионат»: http://www.championat.com/football/_other/1378/team/34234/result.html з похідними вікнами на ньому;

наш сайт: http://dynamo.kiev.ua/news/214885-v-stane-sopernikov-chelsi-proigryivaet-portu-pobezhdaet-video

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.09.2015, 23:28
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37731 комментарий)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть