Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

За п’ять місяців до Євро, або три вакантних місця

2016-01-12 18:44 Знаючи консервативний підхід Михайла Фоменка до підбору кадрів до національної команди, вже за 5 місяців до ...

Знаючи консервативний підхід Михайла Фоменка до підбору кадрів до національної команди, вже за 5 місяців до початку ЧЄ можна окреслити потенціальний список гравців, які поїдуть захищати честь країни до Франції.

Звичайно, що не варто виключати травми. Так в 2006 році перед Мундіалем в Німеччині ми втратили Федорова, а перед домашнім Євро – Шовковського.

Майже півроку це дуже великий термін. Але знаючи наш чемпіонат – розумієш, що навряд чи хтось з молодих зможе себе проявити. З України легіонери їдуть вже майже два роки, але за цей час особливо хтось себе проявити , на жаль не зміг. Скоріше навіть навпаки.

До заявки зазвичай потрапляє по два гравці на одну позицію, а голкіперів три. В нашому випадку можливі зміни, тому, що не на всі позиції є по два гравці.

Голкіпери:

Михайло Фоменко викликає зазвичай три голкіпери. Якраз скільки і потрібно для Євро. Звичайно, що Андрій П’ятов – залізобетоний номер один. Він можливо не завжди сильно виручає, але він стабільний. Бойко – другий номер, а Шевченко в ролі дублера.

Єдине, що Бойко та Шевченко можуть змінити свої команди зимою. Що може вплинути на ігрову практику

Той же Шевченко у випадку переходу до Шахтаря може міцно сісти на баку і залишитися без ігрової практики.

В разі чого, напевно, що в першу чергу будуть звертати увагу на дублерів в Шахтарі та Динамо – Каніболоцького та Рибку відповідно. Можливо, звернуть увагу на Богуша, який реанімував свою кар’єру в Ворсклі.

Крайні захисники:

На жаль альтернативи Федецькому та Шевчуку в збірній немає.

Фоменко так і сказав, що на цих позиція в разі чого можуть зіграти гравців з інших позицій. Досвід виступів на позиції правого захисника мають Олег Гусєв, Анатолій Тимощук та Олександр Кучер.

В матчі, коли не грав Федецький- виходив Морозюк, але він зараз міцно сидить на лавці в Динамо( раніше стабільно грав за Металург Донецьк). Також позицію правого захисника може закрити Караваєв, який на цій позиції грав в Севастополі, але зараз в Зорі він грає в півзахисті.

Тренерський штаб викликав на ознайомлення Лучкевича, але, на жаль, в цьому сезоні гра Валерія не вражає. Навіть в Дніпрі його ігровий час скоротився майже до мінімуму. Дуже сподіваюся, що весною він повернеться хоч на минулорічний свій рівень

На рахунок Шевчука набагато складніше. Насамперед, тому, що йому вже 36( 13 травня буде 37) Альтернатива в будь –якому порядку потрібна.

Напевно, що тут буде вибір між Каменюкою та Макаренком. На жаль, Женя пропустив дуже багато, але зараз перерва в чемпіонаті, і він має всі шанси повернутися до гри. До того ж, Антунеш не буде грати в першому матчі ЛЧ думаю, що Ребров буде давати йому шанси на зборах.

Центральні захисники:

Є основна пара Хачеріді- Ракицький. На підміні Кучер. Думаю, що ця трійка навіть не обговорюється.

На рахунок четвертого захисника – все неоднозначно. В збірну викликали Пілявського, але він майже не грав( тільки одна грав в товариському матчі, і то на позиції опорника). Є варіант за яким, в разі чого, хтось інший може перекваліфікуватися в центрального захисника.

Наприклад, такий досвід має Ротань, Тимощук, Федецький, Сидорчук

Але, думаю, що все ж Пілявський має більше шансів. Нестримність Хачеріді з Ракицьким та вік Кучера додають йому додаткових шансів. В чемпіонаті Пілявський дуже сильно виглядає. І в разі чого, може гідно зіграти і в збірній, якщо доведеться.

Центральні півзахисники:

В нас, якраз їх 6 – Ротань, Тимощук, Степаненко, Гармаш, Сидорчук та Рибалка. Можливо, Тимощук мало грає, але він має досвід, і може бути дуже корисним в середині колективу.

Окрім Гармаша та Ротаня всі інші більше грають на оборону, але гра збірної так побудована, що ми більше граємо через фланги.

Серед резерву можна говорити про Малиновського, Малишева та Буяльского.

Малиновський змінив чемпіонат. Що таме з ним буде ? Ніхто не знає. Фоменко не особливо довіряє гравцям, які не грають в Україні. Так Олійник, Болбат, Девіч, Вернидуб, Селін виявилися поза збірною, як тільки залишили Україну.

До того ж, Малиновського буде зовсім інше відношення в Бельгії. Від нього будуть вимагати все і відразу. Такої довіри, як була в Вернидуба в нього теж не буде.

Для прикладу нещодавно ще однин талант Шахтаря Торніке Окріашвілі повністю провалився в Бельгії і тепер перейшов до останньої команди чемпіонату Туреччини.

Малишев поки застосовується більше в ротації Шахтаря, і він має багато травм.

Багато говорять про виклик Буяльского. Але це скоріше майбутнє збірної. Своєю грою Віталій ще не переконав, що він сильніший від тих гравців, що є.

Напевно, що Малиновський має більше шансів серед всіх. Тому, що він, насамперед, найбільш конструктивний гравець.

Крайні півзахисники:

Тут два наших лідера – Ярмоленко та Коноплянка.

Стабільно викликається, але майже не грає Гусєв. В разі, чого, я думаю, що він каші не зіпсує. Четверте місце вакантне. Напевно, що найбільше поки на нього претендує молодий Зінченко, який поки виглядає просто неймовірно в Уфі. Але молодим гравцям присутня нестабільність, і ніхто не знає, що буде з ним весною

Також претендувати на поїздку на ЧЄ будуть Петряк, який восени грав поки в свій найкращий футбол, Олійник, який вже викликався до збірної, Караваєв, який разом з Петряком виблискував в Зорі, та напевно, що Громов, який доволі сильно виглядав в кінці першого кола.

Нападники:

В Фоменка завжди грав Зозуля. Навіть, коли в нього не виходили, чи були інші проблеми – Михайло Іванович довіряв Роману. Думаю, що після відновлення Зозулі все повернеться назад.

Селезньов видав просто шикарний рік. І якщо він так буде продовжувати- Євро від нього нікуди не подінеться.

На рахунок третього форварда- все складно. Якби Кравець залишився в Динамо – я був би майже впевнений, що поїде Артем. Коли він виходив – забивав( Білорусія, Македонія) і особливо каші не псував. В питані Кравця буде дуже багато залежати від ігрової практики Артема в складі Шваб

Не відомо, що з ним буде в Німеччині. Всі розуміють, що Артем форвард, якому дуже потрібна довіра тренера, як з цим складеться в Штутгарті? Ніхто не знає. Я більше схиляюся до того, що буде все, як свого часу з Беліком.

Викликають постійно Бутківського, але його гра не вражає. Взагалі. Це скоріше вимушена міра, ніж визнання.

Девіч почав багато забивати, нагадуючи себе кращих часів Металіста, але всі розуміють, що в Марко дуже важкий характер. Дав слово перейти в один клуб( не важливо, як він називається), а перейшов до іншого. В Рубіні, Катарі його постійно переслідували скандали.

Ось приблизний склад, на мою думку, який поїде до Франції влітку:

  1. Денис Бойко

  2. Андрій Пілявський

  3. Євген Хачеріді

  4. Анатолій Тимощук

  5. Олександр Кучер

  6. Тарас Степаненко

  7. Андрій Ярмоленко

  8. Роман Зозуля

  9. Олег Гусєв

  10. Євген Коноплянка

  11. Євген Селезньов

  12. Андрій Пятов

  13. В’ячеслва Шевчук

  14. Руслан Ротань

  15. Микита Каменюка/ Євген Макаренко

  16. Сергій Сидорчук

  17. Артем Федецький

  18. Сергій Рибалка

  19. Денис Гармаш

  20. Ярослав Ракицький

  21. Олександр Зінченко/ Олександр Караваєв/ Руслан Малиновський / Віталій Буяльський/ Максим Малишев

  22. Артем Кравець/ Марко Девіч/ Пилип Будківський

  23. Микита Шевченко

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.01.2016, 18:44
12.01.2016, 18:44
226199 3 NikToo, kochin.tolik, Celt
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Германии Боруссия Д Аугсбург 1 : 0   4 мая 16:30
Чемпионат Англии Брентфорд Фулхэм - : - 4 мая 17:00
Бернли Ньюкасл - : - 4 мая 17:00
Шеффилд Юнайтед Ноттингем Форест - : - 4 мая 17:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть