Про зимові трансфери Динамо

Темы:
Валерий Федорчук, Никита Корзун, Александр Яковенко, Динамо

Я взагалі нічого не розумію. Дуже гарно розумію, що відбувається в Барселоні, Реалі навіть Шахтарі. Є якась система, а в Динамо нічого не розумію. Це дуже нагадує будівництво будинку, коли зробили гарний міцний фундамент, а далі починають будувати стіни. Зроблять пів стіни, а потім починають руйнувати і робити по –новому.

Я все це розумію приблизно так:

  1. Олександр Алієв, ще в часи свого виступу в складі Динамо -2, говорив, що запрошення чергового «сірого» легіонера забирає бажання боротися за місце в першій команді. Більше демотиваційного чинника просто немає. Запрошення Федорчука, Корзуна та Яковенка – майже ставить хрест на всіх динамівських талантах. В таких умовах навіть посидіти на лаві запасних буде важко. Про Бурду, Михайличенка, Циганкова – можна забувати. Молодіжні команди в Динамо існують тільки для того, щоб грати в юнацьких та молодіжних командах. Навіщо було запрошувати іспанців в молодіжні команди, якщо навіть не давати шансу молодим гравцям?

  2. Абсолютно немає ніякої системи. Для прикладу в Шахтарі, незважаючи на всі проблеми, все дуже чітко і ясно, навіть в селекції: власні вихованці, або гравці, які були в системі команди, а головний напрямок робиться на молодих бразильських футболістів, яких розвивають та продають. А в Динамо – повний розбрат. Нічого не має спільно між всіма новачками.

  3. Ніхто з новачків не зробить команду сильнішою сьогодні. Помітьте, що двоє з них легіонери. Травмований Федорчук не зможе цього зробити апріорі. За своїм стилем гри –це типічний « топтач» опорної зони, якому потрібно 19 матчів, щоб віддати гольовий пас. В кого він буде забирати м’яч, коли в проти Динамо майже всі команди грають в автобус? Напевно, що у своїх. Корзун дуже молодий. Як показує досвід – в Динамо просто не вміють працювати з талантами. Вже скільки їх було- всі знають. На перспективу – так, а зараз – точно ні. Менше запитань по Яковенко, насамперед, тому що він приходить на проблемну позицію. Гусєв вже втомився, Ярмоленко може в будь –який момент піти, Гонсалес ще не стабільний, а молодь не переконлива.

  4. Йдуть справжні перегони між Вадимом Шаблієм та Андієм Головашем. Кількість їхніх клієнтів в Динамо зростає. Поки перемагає Шаблій 6-5( Шаблій – Ярмоленко, Сидорчук, Петровіч, Морозюк, Федорчук, Корзун. Головаш – Хачеріді, Рибка, Гармаш, Макаренко, Яковенко)Якщо Головаш майже нікого не приводить в команду, а тільки обслуговує гравців, які є, то Шаблій вже друге трансферне вікно засипає своїми футболістами. При чому, в більшості своїй вони дуже подібні- Корзун, Петровіч, Федорчук прийшли на одну позицію за стилем гри дуже схожі. Як показує футбольний досвід, таке «накопичення» нічого гарного не дає.

  5. Всіх новачків дуже важко назвати здоровими футболістами. Федорчук лікується зараз від дуже важкої травми. В Корзуна була ідентична травма( розрив хрестоподібних зв’язок ), Яковенко теж багато лікувався. Петряк, якого так активно сватали до Динамо тільки останні 4-5 місяців грає без відвідин лазарету, незважаючи на юний вік – проблем з здоров’ям у нього вистачало. Виходячи з такої логіки – наступник новачком Динамо буде Дмитро Чигнинський. Він має всі потрібні показники: вільний агент, має потенціал, має перманентні проблеми з здоров»я. Сподіваюся, що в нього не має агента. Або хоча б, його прізвище не Шаблій

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

36 комментариев
Лучший комментарий
  • Сергей Сантин(santana-s) - Начинающий писатель
    06.02.2016 15:40
    Не хочу образити автора статті, але вважаю її абсолютно безглуздою! 1.Приводити у приклад слова Алієва - це смішно. Коли до основного складу почали підпускати молодого Ярмоленка, Алієв був у статусі зірки і стабільним гравцем основи. У той час, коли Алієв бухав з Тьомою і тусувався по нічних клубах, Ярмоленко пахав. Його ображали, освистували, називали Буратіно - а він пахав. Де зараз Ярмоленко і де Алієв - думаю нагадувати не потрібно. Тим більше ні один тренер не поставить на гру умовного Федорчука, якщо на даний момент на полі буде краще виглядати умовний Циганков. 2.Система. Ну як немає системи? Порозпихали непотрібних гравців Сьоміна-Блохіна, тренери підбирають гравців під свої схеми і пад своє бачення побудови гри. Крапка. Розкриється чи ні в команді той чи інший гравець не може ні один тренер. Давайте пригадаємо, скільки гравців не заграло у Луческу або у Валерія Васильовича Лобановского. 3. На даний момент маємо три новачка. Корзуна хотів Шахтар, і вже навіть це говорить про те, що гравець кваліфікований. Федорчук і Яковенко - вільні агенти, на них не витрачено а ні копійки а угоди з ними укладені лише на пів (!!!!!) року при дуже незначних зарплатах. То про що ми говоримо, із-за чого обурюємося? Заграють, будуть приносити користь команді - залишаться, ні - через пів року підуть шукати нові клуби! 4.При чому тут перегони між агентами??? Який сенс рахувати у кого скільки гравців в Динамо??? Взагалі не розумію суті четвертого пункту статті!!!! Ну і пункт 5: Хочу запитати автора - ви є фахівцем у галузі спортивної медицини? Вважаєте себе кращим лікарем ані-ж ті, які проводили медогляд перед підписанням контрактів??? Ну а на завершення, хочу нагадати один приклад. З майбутньою зіркою Динамо Юрієм Калитвинцевим був укладений багаторічний контракт тоді. коли у нього на нозі був гіпс і пересувався він на милицях. Як заграв Калитвинцев? Ото-ж!!! А взагалі, нажаль від травм не застрахований ніхто! Так що уболіваймо за улюблений клуб! Слава ДИНАМО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 14
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии