Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В захист Олега Гусєва

2016-06-02 09:54 Однією з кращих людських чеснот є вдячність. Я просто переконаний, що Олег Гусєв заслужив на право ...

Однією з кращих людських чеснот є вдячність. Я просто переконаний, що Олег Гусєв заслужив на право поїхати на ЧЄ до Франції.

Звичайно, що всі рішення в команді приймає головний тренер( по крайній мірі, хочеться в це вірити), також головний тренер і відповідає за результат. Виступ збірної на полях Франції покаже наскільки був правий чи не правий Фоменко залишивши Гусєва поза заявкою.

В цьому аспекті дуже важливо, що не скільки «відчепили» Гусєва, а скільки, як це зробили. Футболіста, який більше десяти років захищав кольори національної команди, двічі був учасником континентальних першостей, вписавши своє ім’я в історію збірної реалізувавши післяматчеве пенальті в матчі з Швейцарією, що вивело збірну України до ¼ Кубку Світу( поки найбільший успіх за всю історію збірної) відправили додому з молоддю та гравцями, які тільки вперше викликаються до збірної. Насправді, Гусєв в рази( можливо навіть в десятки разів) більше зіграв та забив за збірну, ніж Шахов, Каменюка, Малишев, Кравець, Петряк та інші гравці, які не потрапили на остаточного списку. Якщо вже Фоменко не був потрібен Гусєв, так можна це було зробити більше цивілізовано, з вдячністю за весь пройдений шлях в збірній. Просто повідомити про своє рішення перед початком зборів. Навіщо так принижувати людину?

В цій ситуації також важливий ігровий аспект. Давайте будемо відвертими та щирими перед собою – Гусєв за останній час здав в ігровому платі, до того ж, роки своє беруть. Особливо це відчувається в плані швидкості та витривалості. Але в разі необхідності Гусєв може допомогти збірній відігравши 20-40 хвилин на високому рівні. Пригадайте ситуацію в «Динамо», коли в першому матчі групового турніру ЛЧ не зміг грати Ярмоленко. Гусєв вийшов та забив. В першому таймі виглядав доволі здорово. Не потрібно забувати, що в обоймі збірної фактично залишилося тільки 2 вінгери. В разі травм, дискваліфікацій Ярмоленка та Коноплянки їх замінити немає ким. До того ж, не варто забувати, що Гусєв може закрити позиції крайніх захисників на обох флангах. Особливої альтернативи Федецькому та Шевчуку немає. Шевчук в 37 років навряд чи зможе зіграти всі три матчі. Ніхто не дасть гарантій, що той же Караваєв чи Бутко в разі виходу на поле просто не злякається трибун. Також Гусєв можна використовувати в ролі джокера.

Виходить такий собі вибірковий принцип омолодження збірної. Коли Гусєв, який грав та забивав в другій частині чемпіонату, - непотрібен збірній, а Тимощук, якого тримають не відомо для чого( сам він ніколи не піде, так свого часу він просто сидів у Баварії та Зеніті отримуючи зарплату і чекаючи завершення угоди, яку ніхто продовжувати не збирався) з переферірійного чемпіонату та в 36 років – потрібний. Чи товстун Селезньов, який фактично останній місяць не грав і перебуває в дуже поганій формі теж їде до Франції.

За останній час в мене складається таке враження, що спеціально все робиться для того, щоб збірна погано виступила на ЧЄ та немала підтримки. Конфронтація між гравцями, яка мала великий розголос в ЗМІ. Вже самі гравці вирішили свої проблеми, а преса продовжувала підливати масла в вогонь. Потім історія з «росіянами», яких побоялися викликати відразу, щоб було менше розголосу, а запросили вже коли збірна перебувала за межами країни. Якщо вже вони так були потрібні, так чому відразу про це не сказати? Зараз історія з Гусєвим. Не потрібно бути великими аналітиком і стратегом, що зрозуміти: нічого особливо хорошого від збірної чекати не варто

P.S. Перед початком ЧС 2006 року важку травму отримав захисник Сергій Федоров. Мова про участь в ЧС вже не ішла. Але він все одно поїхав до Німеччини з ініціативи тодішнього тренера Блохіна. Бо він був частиною тієї команди, і пройшов весь відбір разом з командою. По –іншому – ніяк.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.06.2016, 09:54
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть