Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Винний не тільки Фоменко

2016-06-19 15:21 Виступ збірної на Євро подарував дуже багато негативних емоцій. Не скажу, що я цього чекав, але ...

Виступ збірної на Євро подарував дуже багато негативних емоцій. Не скажу, що я цього чекав, але допускав, що таке може статися. Перед ЧЄ відбулося рад події, які вплинули на загальних виступ національної команди. На виступ збірної вплинули певні рішення( як показав виступ на Євро вони були не правильні)ФФУ, підкилимні ігри та бажання певних сторін вставити палки в колеса.

Давайте про все по порядку.

Шевченко:

Не може бути в одній команді дві точки зору тим більше два тренера. На жаль, збірна України якраз має двох тренерів. За своєю сутністю Михайло Іванович людина, яка виховувалася в СССР. Мені дуже важко уявити собі в такій ситуації, що саме Михайло Іванович дозволив гравцям готуватися до турніру разом з дружинами/ подругами на фешенебельному курорті. Це звичайно ініціатива Шевченка. Таку практику він мав в Мілані/ Челсі, або побачив на своїх багаторазових стажуваннях.

Збірна України чотири роки завжди грала з двома опорниками. Це робило нашу команду максимально в’язкою, неприємною для суперника, але на Євро ми почали грати з одним Степаненком в опорній зоні, та двома більше атакуючими гравцями. Так Михайло Іванович ніколи не грав. Точніше маже ніколи. Останній раз таке було в Парижі, коли програли 3-0 господарям, тоді замість Степаненка дуже не очікувано вийшов Безус.

На жаль, тут більше прослідковуються рішення ФФУ, ніж головного тренера. Без великої симпатії ставлюся до тренерських талантів Олександра Заварова, але якщо він пройшов з командою відбір, він має їхати з нею на Євро. До того ж, Олександр Анатолійович грав у Франції, і міг би бути додатковою симпатією для французьких вболівальників, чи в крайньому разі навіть бути перекладачем.

На жаль, в нас все робиться через коліно. Потрібно протягнути Шеву- жодних проблем. Наслідки теж не особливо важливі.

Заявка:

Події які відбувалися з визначенням 23 гравців для ЧЄ не підлягають логікі. Відчепили Гусєва. Жодних проблем. Але це можна було зробити більше цивілізовано, з вдячністю за роки в збірній. Просто не викликати його, а не відчипляти з дебютантами. В таких випадках завжди повинна бути вдячність. По ходу турніру склалося враження, що Гусєв не був гірше від тих гравців, які поїхали до Франції

«Росіяни». Якщо вже вони були так потрібно, так навіщо розігрувати комедію з довикликами? Мені дуже важко уявити, щоб в будь-якій іншій збірній довикликали відразу 3 чоловіка без травмованих і всі троє потрапили до остаточної заявки. На жаль, все що ми побачили далі -це домовленості, мутки, переговори. Наприклад, в ЗМІ дуже часто спливала інформація, що Заваров лобіює Селезьова. Або агент Зінченка Гаврилов домовляється з ФФУ. Мені важко сказати наскільки це правда, але думаю, що подібне могло мати місце. На мою думку, так звані «росіяни» нічого гарного збірній не дали.

Організація:

Мене дуже здивувала інформація, що збірна мешкала дуже далеко від місця проведення своїх матчів. На ігри ми добиралися літаком. Навіщо тоді було взагалі жити в Франції? Можна було спокійно літати з Києва! Годиною більше. Але грошей можна було зберегти немало Всі топові збірні, які грали в Адідасі мали дизайн форми, де фірмові полоски були під рукавами, а в нас Північної Ірландії, Ірландії були звичний дизайн з полосками на плечах. Хотілося б хоча б в дизайні форми нічим не поступатися збірним Іспанії, або Німеччини. Навіть за рейтингом, які проводили зарубіжні ЗМІ наша форма визнавалася найгіршою серед всіх учасників.

Менеджери збірної так і не змогли знайти третю команду для спарингу перед Євро. На жаль, це реальність. Навіть з Молдовою не змогли домовитися.

Окрема тема висвітлення перебування збірної у Франції. Наприклад, я багато інформації черпаю через фейсбук. Зараз такий час, що саме завдяки соціальним мережами люди черпають інформацію. Подивіться на кількість учасників в групі національної збірної та її наповнення, хоча, я переконаний, що в штаті є люди, які повинні займатися інформаційними питаннями.

Телебачення:

Перед початком Євро в чемпіонаті України спалахнуло ряд скандалів між гравцями збірної. На жаль, замість того, що докласти зусиль для вирішення ситуації, наші телеканали зробили все навпаки, щоб збірна не було єдиною командою. А коли вже заявка була сформована почали ділити на Шахтар, Динамо, Дніпро, Ярмоленка, Зінченка і тому подібне. Від цього наша головна команда сильнішою не стала.

Майбутнє:

Я не бачу ніякої альтернативи Мирону Маркевичу. Він заслужив, щоб тренувати збірну, а збірна заслужила отримати такого тренера. Але, на жаль, це майже не можливо через навколо футбольні моменти. Дуже хочеться, щоб старі образи забулися, і всі працювали на благо збірної. Тим паче, що молоде покоління гравців дозволяє грати в більше атакуючий футбол.

Думаю, що рішення на рахунок нового тренера вже прийнято. Майже зрозуміло, що це буде Андрій Миколайович Шевченко. Тут тільки залишилося питання: хто буде йому допомагати? На матчі з Північною Ірландією був присутній Рауль Ріанчо. Це відразу переросло в ряд пліток. Збірна України – не місце для експерементів. Рауль ніколи не працював з збірними. Він славиться більше щоденною своєю роботою. А тут потрібно працювати тільки декілька разів на рік.

Зараз на курсах активно навчаються ряд колишніх футболістів. Наприклад, Андрій Воронін, Анатолій Тимощук. Думаю, що саме там варто шукати помічників Шевченка.

Виступ збірної:

На мою думку, головною причиною стало відсутність досвіду у тренерського штабу та гравців виступыв на континентальних форумах. Ми не звикли до таких турнірів і до такої інтенсивності гри. На другому місці, я вважаю, що варто говорити про тренерські поразки нашої збірної. Ми стали вже наскільки передбачувальні, що навіть Північна Ірландія знала, як грати проти нас. В дійсно сильної команди повинно бути більше, ніж одна тактика. Ну і звичайно, що ряд гравців відверто провалили турнір. Коли дивишся на збірну Словаччини бачиш, що там є лідер. В нас є теж багато гарних гравців, але лідера немає. З атакою потрібно щось робити… Іспанія, Словаччина( відбір)-0 забитих, Німеччина, Північна Ірландія( Євро)-0 забитих.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.06.2016, 15:21
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть