Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Після Євро

2016-07-11 13:41 Ось і завершися Євро. Не скажу, що він залишив багато вражень, але на деякі думки наштовхнув. ...

Ось і завершися Євро. Не скажу, що він залишив багато вражень, але на деякі думки наштовхнув.

Реформа із збільшенням кількості учасників зробила груповий турнір не дуже цікавим. Команди не поспішали розкривати карти та показувати все своє вміння. Було і так зрозуміло, що фактично одна перемога виводить в плей -офф.

Справжній футбол пішов вже ближче до третього туру та матчів на виліт.

Взагалі не сподобалася сітка змагань. Наприклад, ось шлях Франції до фіналу: Румунія, Албанія, Швейцарія, Ірландія, Ісландія, Німеччина. Відбіркова група збірної України до ЧС 2018 виглядає можливо навіть сильніше. А в другій частині між собою грали Іспанія, Італія, Німеччина, Франція. Виходить трохи не справедливо.

Не скажу, що чекав такого виступу від нашої збірної, але щось подібне можна було передбачити. Що посіяла Федерація, те вона зібрала. Схоже, ніхто не хоче робити висновків. Все йде до того, що Андрій Шевченко буде головним тренером. Звичайно, що в пресі буде багато розмов та прізвищ, але скажуть, що ніхто не хоче до нас їхати, або вимагає дуже гарні умови, тому поки буде Шева виконувачем обов'язків. Якщо вже так не хочуть Маркевича, можна було спробувати запросити Скрипніка. Це європеєць із знання російської мови. Мова дуже важливий фактор. Я не пригадую жодного випадку в сучасному футболі, щоб тренер досяг успіху не маючи прямого контакту із гравцями.

Окремо скажу, що за режисуру з викликом Зінченка за збірну сміливо можна давати Оскар.

Євро показав, що на перше місце виходять тренери. Завдяки командній грі та тактичним побудовам можна протидіяти будь –якому супернику. Навіть романтична зібрана Португалії стала доволі раціональна та прагматична. Сантуш нічого не вигадував, просто повторив досвід Рехагеля. Не дарма він до цього працював у Греції.

Також важливо правильно розподілити всі сили на турнір. Наприклад, на стадії групи та сама Португалія мала дуже слабкий вигляд, так само, як і Франція, але в плей –офф тільки додавали. На противагу цьому були хорвати, які здавалося пройдуть дуже далеко, але відразу після групи поїхали додому.

Зачарувала Італія. Не думав, що з таким складом та з такими втратами можна так гарно грати . Отримав велике задоволення від гри. Вельс показав, що завдяки командному духу та шаленому бажанні -дива можливі. Жаль, що трішки не вистачило. Між –іншим, при правильному підході та роботі на місці Вельсу могли бути і ми. Нічого нового Вельс не показав. Не залишила байдужим Ісландія. Там справа не тільки в тренері Лагербеці, але в системі. В минулому відбірковому циклі молодіжних команд із нами в групі були ісландці, вже тоді було видно, що вони мають гарні перспективи. Нас обіграли 0-1 в Черкасах. Я думаю, що ця збірна ще поп’є крові і без Лагербека. Вболівав за Польщу в плей –офф, але не вистачило досвіду. Дуже важко думати за збірну, коли вирішується твоє клубна кар’єра. За час Євро Крихов’як, Глік, Зелінські змінили команди, Гросіцкі має інтерес із боку англійських клубів. Дуже розчарувала Бельгія. Команда мала всі шанси потрапити до фіналу. Напевно, що з таким складом варто грати сильніше. Складається таке враження, що бельгійці грали взагалі без тренера. Чекав більшого від Чехії, Туреччини. Дуже розчарувала Англія. Взагалі не зрозумів експеремент із Руні в півзахисті. Молоде, амбіційне, дуже швидке покоління гравців збірної Англії не змогло переграти Ісландію. Напевно, що тут головні запитання до тренера.

Цей Євро яскраво показав, що футбол не стоїть на місці, він розвивається, рухається вперед. Якщо ти зазівався – залишаєшся в ролі наздоганяючого. Провалилися всі тренери старої школи, які думали, що на старому багажі можна їхати ще дуже довго. Потрібно не тільки вчасно завершувати грати, але і тренувати. Це стосується Дель Боске, Йорданеску, Ходжсона, Фоменка, Теріма.

Євро також підтвердив загальну тенденцію, що атакуючий та видовищний футбол дуже важко поєднувати з результатом. На перше місце виходить тренерська робота, тактичні побудови, командні дії. Збірна Португалії, Атлетіко, Лестер тільки це підтверджують.

Для мене однозначно гравець турніру -Тоні Кроос. Просто неймовірний гравець, який давав збірній Німеччині ширину та контроль м’яча. Не його вина, що Льов вирішив не брати на Євро нападаючих.

Трішки відходячи від теми скажу, що припускаю, що Реал буде виглядати дуже слабко на початку сезону, можливо навіть буде багато травм. Сезон для команди завершився в самому кінці травня. В півфіналах Євро, тобто, на початку липня сезон продовжувався ще для Пепе, Роналдо, Бейла, Крооса, трішки раніше завершили Рамос, Модріч. Звичайно, що гравці Реалу – зірки, але і зіркам потрібен відпочинок. Вчорашній матч тільки підтвердив мої думки. Травма Роналдо більше криється не в ударі Пайе, а втомі м"язів після дуже довгого та важкого сезону.

Зазвичай, після великих футбольних турнірів та навіть після турів провідних європейських чемпіонатів та турів ЛЧ є виникає відчуття повноти футболу. Не хочеться особливо щось більше дивитися, потрібен час щоб переварити побачене. Але після цього Євро в мене залишився великий апатит до футболу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.07.2016, 13:41
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть