Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Вчимося на помилках "Шахтаря", або шліфуємо діаманти

2016-11-03 19:52 В сезоні 2014-2015 років юнацька команда «Шахтаря» грала в фіналі юнацької ЛЧ. Була зібрана дуже сильна, ...

В сезоні 2014-2015 років юнацька команда «Шахтаря» грала в фіналі юнацької ЛЧ. Була зібрана дуже сильна, цікава те перспективна команда на базі 1996 року народження, яку очолював Валерій Крівенцов. Здавалося, що із цієї плеяди вийде обов’язково 2-3 гравці дуже високого рівня. Навіть тодішній тренер юнацької збірної України Ю -19 Олександр Головко активно використовував напрацювання «Шахтаря» і продовжує цим же гравцям тепер довіряти в « молодіжній» збірній.

На превеликий жаль, керівниками та менеджерами « Шахтаря» були допущенні помилки, які не дозволили цьому поколінню перейти до першої команди. Посудіть самі: зараз в онові тільки Коваленко, певні шанси зберігає туди потратити має ще Борядчук, Вечіберадзе- перейшов до молодіжної команди « Бетису», Зінченко – поїхав із скандалом шукати свого щастя в Росії, Білоніг – теж поїхав до Росії, Арендарук, Сагуткін, Качараба Коробенко, Матвієнко, Зубков так і залишилися гравцями дубля без особливих перспектив. Максиму, що їх може очікувати, так це поїздка до Маріуполя

Зараз майже аналогічна ситуація в «Динамо». Зібрана дуже сильне покоління гравців 1998-99 років народження. Всі ми знаємо результати юнацької команди в ЛЧ. За чотири тури молоді динамівці – вже забезпечили собі перше місце в групі та весняний плей –офф. Юнацька збірна Ю -19 Циткіна фактично сформована із цієї команди. Наведу сильні сторони цієї команди

  1. Швидкість. Майже кожен гравець – дуже прудкий. На флангах Лєднев та Янаков просто не помічають своїх опікунів. Це все дуже якісно підтримується фланговими захисниками – Тимчиком та Дубінчаком відповідно. Якраз цього компонента дуже не вистачає дорослому «Динамо»

  2. Атака. 11 м’ячів у 4 матчах юнацької ЛЧ. На мою думку, це просто величезний результат. Вищезгадані швидкі фланги, плеймейкер Шапаренко, не менше швидкий та націлений на ворота при цьому працьовитий форвард Русін. Команда просто не вміє грати по –іншому, ніж на атаку.

  3. Селекція. «Динамо» знову збирає все найкраще в країні. «Металіст» приказав довго жити, «Дніпру» та «Шахтарю» зараз не до юнацького футболу. Шапаренко прийшов із « Іллічівця минулого року, Калюжний із «Металіста» теж минулого року, Лєднев прийшов із «Дніпра, як виявилося він був в системі «Динамо», але не розгледіли талант, Янаков та Алібеков із Запоріжжя.

  4. Воротар. Володимир Маханьков дуже імпонує. Рослий, виважений, спокійний, постійно допомагає захисникам. В кожному матчі юнацької ЛЧ виручав команду.

  5. Досвід. Михайличенко( заграв перший матч проти «Наполі», і травмувався), Шапаренко, Алібеков, Калюжний, Тимчик, Дубінчак мають минулорічний досвід гри в юнацькій ЛЧ. Фактично виходить пів команди.

  6. Тренер. Юрій Мороз створив цю команду, створив свій штаб( де також є Максим Шацьких, я свого часу висловлював незадоволення та не розуміння призначення Шацького в команду Ю -17, а тепер Ю -19, але мушу визнати свою неправоту, якщо команда так багато забиває). Команда дає результат і самі гравці отримують задоволення від футболу.

Зараз першочерговим завданням для всього «Динамо» є довести ці діаманти до дорослого футболу. Досвід "Шахтаря". Думаю, що із цього можна винести дуже багато цінного

Дубль

«Шахтар» свого часу зробив ставку на Коваленка, а всі інші – перейшли до дублю, не більше. Я вважаю, що в цій команді "Динамо" вже є гравці, які здатні приносити користь першій команді. Мова, насамперед, про Янакова та Лєднева, які вже зараз, на мою думку, нічим не поступаються Гусєву та Громову. В питанні швидкості та прийняття рішення – навіть переважають.

Дубль не тільки гартує характер та волю, але і може воконувати протилежну роль. Скажімо, Луческу не розраховував на Зінченка в першій команді, він там його просто не бачив, але Олександр вистрелив в російській « Уфі». Я теж вважаю, що 18 років – це не причина тримати гравця в дублі. В Європі є велика практика успішної гри гравців у такому віці на самому високому рівні.

Фінанси

Фінансовий аспект теж важливо. Той же Зінченко не приховував, що він хоче заробляти більше та допомагати своїй родині. Щось схоже говорив і Вечіберадзе. Зараз Сагуткін не хоче продовжувати контракт із «Шахтарем» маючи бажання спробувати свої сили в одному із італійських клубів. Майже всі гравці "Шахтрая" мали однакову зарплату, на той час це складало 8 тисяч гривень, тобто, тисячу доларів, коли ці контракти підписувалися. Коли Коваленко почав грати за першу команду, його заробітки завдяки преміям дуже виросли. Гравці дублю хотіли отримувати більше, тому дехто не захотів залишатися в команді. Це спонуало того ж, Вечібердазе до переходу в Іспанію, а Зінченка до Росії( агент гравця колишній відомий гравець Гаврилов, відразу купив родині Олександра квартиру в Москві, точніше мамі, яка там була на заробітках, а сам гравець отримуав десь в районі 20 тисяч доларів в новому клубі )

Тут повинна бути золота середина. Свого часу Ігор Суркіс утримував багатьох гравців фінансами від зазіхання інших клубів. Не буду нічого писати про молодих гравців, там прикладів теж вистачає, просто ми всі бачимо зараз, що відбулося із Ярмоленком, коли він підписав нову угоду із клубом.

Майбутнє

Буду і далі із величезним інтересом спостерігати за командою Ю -19, але вже зараз можу сказати, що Дубінчак, Лєднев, Янаков, Шапаренко можливо навіть Алібеков, Калюжний та Маханьков повинні їхати разом із Олександром Тимчиком, якого вже використовують в першій команді, на зимові збори. Вони на це заслужили.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.11.2016, 19:52
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио 0 : 0   19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45
Чемпионат Франции Ницца Лорьян - : - 19 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть