Непопулярний погляд на трансфер Теодорчика

Темы:
Андрей Тотовицкий, Роман Безус, Александар Митрович, Дьемерси Мбокани, Андерлехт, Лукаш Теодорчик, Адмир Мехмеди, Динамо

Потрібно чітко розуміти, що бельгійська ліга заточена на розвиток гравців та їхню подальшу перепродаж до більш сильних чемпіонатів та клубів. Набагато швидше проходить розвиток, якщо грати в атакуючий футбол. В Бельгії ніхто не будує автобусів, не риє окопів. В цьому ми мали можливість пересвідчитися в нащодавньому протистоянні Шахтаря та Гента.

На противагу цьому в Україні футбол більш закритий, намагаються більше грати другим номером. Так часто буває, що гравці, які в Бельгії виглядали добре не можуть закріпитися в більш сильних чемпіонатах. Попередник Теодорчкика серб Мітровіч був проданий минулого літа до Нюкасла із Андерлехта за 15 мільйонів, але провалився в АПЛ. Є ще такі розмови, що Лукаша в Києві постійно турбувала травма голеностопа, через це він нормально не міг тренуватися.

Непопулярний погляд на Теодорчика Зараз тільки лінивий не вішає собак на «Динамо» в світлі трансферу Лукаша Теодорчика до бельгійського «Андерлехта». Нагадаю, що форвард, якому не особливо довіряв Сергій Ребров став справжнім голеодором в Бельгії. Тепер брюсельський клуб має можливість викупити форварда в «Динамо» та продати його за більші гроші, наваривши на рівному місці мішок грошей. В принципі, для мене такі результати Тео були прогнозовані. Я про це писав ще перед трансфером поляка в матеріалі «Прощавай Лукаш», але тут є певні аспекти, які хоч часткова знімають провину із Динамо

  1. Гра «Андерлехта» максимально підходить для Теодорочика. В попередніх сезонах форвардами команди були добре знайомий нам Мбокані та серб Мітровіч. Тобто, фактурні, високі нападаючі, які вміють боротися на другому поверсі та максимально заточенні на флангові навіси та простріли. Тео потрапив в середовище, яке якому максимально підходить.

  2. Бельгійський чемпіонат. Відверто відкритий чемпіонат, де ніхто не думає про оборону. Кожна команда грає в футбол незважаючи на суперника. Причина цьому – розвиток футболістів, коли гравець грає в атакуючий футбол він розвивається набагато швидше. Все це робиться заради подальшої перепродажі футболістів до сильніших клубів та чемпіонатів. Тільки бізнес і нічого зайвого.

Подивіться самі. Людина, яка не проходила в стартовий склад кризового «Дніпра» та час від часу має проблеми із зайвою вагою щось забиває в Бельгії, віддає паси, потрапляє до збірної туру. Це мова про Безуса. А є ще відвертий піжон Тотовицький, який грає зазвичай сам по собі незважаючи на команду.

Нещодавній матчі «Шахтаря» проти «Гента» тільки підтверджують припущення про слабкість оборони місцевих команд.

Безперечно Тодорчкик – дуже талановитий, перспективний, майстерний нападаючий. Але для того, щоб він забивав, йому потрібні флангові передачі, навіси, іншими словами – щоб команда грала на нього. На жаль, чи на щастя, система гри «Динамо» трохи не така. Тому, навіть, якби він залишився це абсолютно нічого не змінило в його положенні в Києві.

Єдине серйозне зауваження, що ми двічі наступаємо на одні і ті ж граблі. Вже був досвід оренди Мехменді, який заграв в Німеччині, і його викупили за смішні 3 мільйона( так писали ЗМІ), а потім продали в « Баєер» дорожче( як писали ЗМІ за 8). Так і у випадку із Теодорчиком, коли сума викупу дорівнює сумі витрат, в яку обійшовся поляк Києву, а зараз бельгійці мають можливість продати його набагато дорожче.

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

71 комментарий
Лучший комментарий
  • Сергей - Читатель
    07.11.2016 12:21
    Повна дурня (прошу вибачення).

    1. Є ціла купа футболістів, які сформувались в Бельгії, і вони зараз успішно грають в Європі (більш сильних клубах я маю на увазі, грандах і т.д.). Навіть приклади приводити не буду. Всі і так знають, як Бельгія готує гравців і як Бельгія продає. Таких футболістів за останні роки було десятки. Стали зірками — десятки. Але ж обов”язково треба приводити приклад Мітровіча, який, як я дивлюсь по його статистиці, ДОСИТЬ НЕПОГАНО ЗАБИВАЄ в Ньюкаслі (просто треба розуміти, що таке — англійский футбол, і що там важко забити 20 чи 30 голів за сезон)!

    2. Тобто в Бельгії простіше забивати, ніж в Україні за Динамо?))) Увага, за Динамо! Він же не в Волині грав! Треба розуміти, що він грав у топовому клубі країни! Цей клуб сильніший інших 98% клубів України! І з іншого боку, Теодорчик в Динамо забивав ДУЖЕ НЕПОГАНО! Як на той час, який він грав, він забив БАГАТО ГОЛІВ! Він виходив на декілька хвилин і все рівно ЗАБИВАВ! Автор, про щи ви зараз пишете? Згадайте його в Динамо! Так він же витискав максимум із свого ігрового часу! Він забивав МАКСИМУМ голів, які міг забивати — виходячи з того, скільки він грав!

    Тому не вигадуйте! Коли йому довіряли, він і в ДК забивав дуже добре! Головний момент — коли йому довіряли (і давали ті 10-15 хвилин)!

    3. Ви ж самі пишете — Мехмеді — він теж перейшов у простий чемпіонат???

    Рафаель — теж перейшов у простий чемпіонат???

    Марко Рубен — у Аргентині ДУЖЕ ВАЖКО ЗАБИВАТИ, але він там ТОП-зірка ліги! Забиває ДУЖЕ-ДУЖЕ БАГАТО! І не грає в збірній Аргентини тільки тому, що там Мессі, Агуеро, Ігуаін і решта!

    ЧОМУ не знайшли спільну мову з Лукасом Пересом, чому не знайшли спільну мову з Беландою, чому хороший нападник Мораєс почав вивалюватись з командної гри? Як думаєте, що було б, якби Мораєс перейшов у інший клуб??? Чому Мораєс в Металургзі грав у супер-футбол, а в Динамо — не може?

    4. ВИСНОВКИ. Не вигадуйте дурниць. Теодорчик — добротний форвард, і чи заграє він в АПЛ — покаже тільки час. Говорити, що в Бельгії — легко забивати, і тому він там зірка, — ЗЛОЧИН, бо є дуже багато ТОП-футболістів-вихідців із цієї ліги, які пізніше заграли в інших лігах. А НЕ ЗАГРАТИ може кожен! Тим більше у Англії! Чи заграє Тео — колись побачимо.

    Але те, що він міг успішно грати за Динамо — це ОЧЕВИДНО, бо він і так УСПІШНО ЗА ДИНАМО ГРАВ — поки йому давали грати (це факт)!

    ПРИЧИНИ: зрозуміло, що корінь зла у поганій побудові гри самого Динамо. Мало хороших передач на форварда, мало розіграшів в атаці, це проблеми, всі це знають, і саме тому багато хороших гравців, які люблять “погратив футбольчик” або “замикати” (як Тео чи Рубен) в Динамо заграти не можуть (хоча Тео якраз заграв). Ще одне питання — довіра від тренера та те, як тренер знаходить спільну мову з гравцями! Або НЕ знаходить!

    ЩО РОБИТИ: Забути Тео та рухатись далі. Нічого не зміниш. Як сталось, так сталось! НЕ ШУКАЙТЕ ВИПРАВДАНЬ! Якщо Ребров збудує нормальну гру в атаці, тоді навіть Гладкий буде забивати!)))))) Це смішно, але це правда! Буде забивати навіть Гладкий! А Мораес — тим більше!

    І так:
    “.......Безперечно Тодорчкик – дуже талановитий, перспективний, майстерний нападаючий. Але для того, щоб він забивав, йому потрібні флангові передачі, навіси, іншими словами – щоб команда грала на нього. На жаль, чи на щастя, система гри «Динамо» трохи не така.................” - Ви правильно говорите (ЧАСТКОВО). Але якраз і біда у тому, що “система гри” не така.

    Хоча краще скажіть, а ЯКА ця СИСТЕМА ГРИ у Динамо?)))) Опишіть цю систему)))) Отут і є корінь зла. Ви самі все розумієте! І саме тому такому Динамо не допоможе ні Теодорчик, ні Бензема, ні Ібрагімовіч, ні Дієго Коста, ніхто...

    І ви кажете, що Тео треба, щоб команда грали на нього?))))))))) А кому не ТРЕБА — Ібрі треба, щоб на нього грали, а Ігуаіну, а Кості?)))) - От-от, всім треба! Коли у нападника 5-10 дотиків до м”яча за гру на чужій половині поля, - ніхто багато забивати не буде, а Теодорчик забивав у Динамо навіть в таких умовах! Забивав скільки реально міг (порахуйте, скільки в Динамо він зіграв ХВИЛИН, чистий час, і скільки він забив)!

    Але, повторюсь, як би то не було, що б ми зараз не говорили, Тео — сильніший ніж Гладкий! І, я думаю, НЕ слабший, ніж Мораєс, і Теодорчик, коли був у Києві, реально це ПОКАЗУВАВ! Я ще раз говорю — згадайте, як він виходив і за 10 хв. робив результат (навіть з урахуванням ігрових проблем команди, які були вже в минулому сезоні)! А чому йому не давали стабільно грати (а в Бельгії — дали) — інше питання....

    І вже звідси, я думаю, витікають травми (і “бажання” гравця швидше відновитись чи НЕ бажання), загальне небажання гратив в Динамо (коли він забиває, а в наступній грі його садять на лавку) і т.д. - саме тому гравці починають “хотіти піти” і розкриваються в інших клубах... Є проблема — треба її вирішувати, виправдовуватись — найгірший шлях.

    А приклад Мітровіча?)))))))) Який зараз дуже добре грає у Чемпіоншипі (дуже добре, бо людина, я бачу, ЗАБИВАЄ) і тягне Ньюкасл у АПЛ)))))) Ок, чого приклад Лукаку не приводите?))))) І ще доброї сотні гравців, які пройшли такий же шлях)))) Ну це я просто так сказав, до слова))) Ви і так все розумієте (що написали смішні речі)....
    • 24
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии