Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Думки перед матчем у Берні

2017-08-02 05:44 Дебютний відрізок Олександра Хацкевича в якості головного тренера киян виявися майже ідеальним. Необхідно віддати належне Хацкевичу ...

Дебютний відрізок Олександра Хацкевича в якості головного тренера киян виявися майже ідеальним. Необхідно віддати належне Хацкевичу та його тренерському штабу, які блискуче впоралися з завданням підготуватися до надважливих стартових матчів сезону. Перемоги над «Шахтарем» та «Янг Бойзом» прибрали весь негативний фон, що супроводжував призначення на посаду нового головного тренера.

Прозорливий президент. Переможцем почувається Ігор Суркіс, який вдруге поспіль «вгадав» із призначенням головного тренера. При цьому нелогічність призначення Хацкевича в кілька разів перевищує аналогічні дії з Сергієм Ребровим. Ваш покірний слуга зі скептицизмом відносився до обох рішень президента «Динамо», але вже вдруге приємно здивований.

При цьому Сергій Станіславович здивував дуже сильно – він виявився першим тренером після великого Лобановського, якому вдалося розпочати проводити системні зміни в клубі. І хоча завершити розпочате не вдалося, вважаю, що позитивні зміни, які внесли Ребров та його помічники ще принесуть свої плоди.

Олександру Миколайовичу до свого партнера поки що далеко, він тільки розпочав свій шлях. Зараз Хацкевичу необхідно вирішувати головне тактичне завдання початку сезону – пробиття в груповий турнір Ліги чемпіонів. Аналіз перших дій Хацкевича на посаді головного тренера дозволяє сподіватися, що киянам вдасться справитися з першим бар’єром на цьому шляху в вигляді «молодих хлопців» із Берна.

Реалізм та ефективність Хацкевича. Перші кроки нового головного тренера «Динамо» вражають своєю простотою та ефективністю. Хацкевичу вдалося оптимізувати наявні кадрові ресурси клубу: до команди повернулися Мбокані, Кравець та Хачеріді, отримали довіру Дерліс Гонсалес, Максим Коваль, Віталій Буяльський. Якимось дивним чином не помітно, що Андрій Ярмоленко та Домагой Віда мріють про перехід до топ-чемпіонатів.

Звісно в багатьох питаннях Хацкевичу щастить. Проблеми зі здоров’ям Дімерсі Мбокані та його невдала гра в Англії минулого сезону, призвели до відсутності попиту на послуги форварда в європейських чемпіонатах та подарували конголезцю нову мотивацію для виступів за «Динамо». Значний прогрес у грі Віктора Циганкова та Володимира Шепелєва співпав з приходом нового тренера. Максим Коваль нарешті став більш зрілою людиною, що дозволило йому впоратися з психологічними проблемами. Денис Гармаш увійшов у найпродуктивніший етап своєї кар’єри.

Але справа не тільки в везінні, велика доля заслуги в психологічній перезагрузці в команді належить саме Хацкевичу. Справа саме в тому, що Олександр Миколайович надав шанс проявити себе практично всім виконавцям і результати роботи оцінив по об’єктивним показникам. Зараз грають ті хто краще підготовлений на сьогоднішній момент. Справедливість велика сила, яка іноді буває ефективнішою за найпродуманіший тактичний план.

У плані збільшення швидкості гри динамівців про везіння мова не ведеться – це пряма заслуга нового тренерського штабу. Зміна манери гри дозволила киян стати більш розкутими, що й приносить результат у останніх матчах.

Крім того, помітно, що кияни форсували фізичну підготовку. Теперішній фізичний стан футболістів близький до оптимального.

З думкою про майбутнє. В той же час, Олександру Хацкевичу необхідно пам’ятати кілька речей, що психологічний ефект нового тренера діє не довго. Після піку форми обов’язково буває спад, глибина якого залежить від планів та якості роботи на тренуваннях. У багатьох динамівців є власні погляди на своє трансферне майбутнє. Ефективність тренерських ідей також має часове обмеження. Наприклад, Сергію Реброву вдалося протягом двох років досягати високої ефективності роботи, потім прийшов спад.

Завдання, що стоять перед Хацкевичем дуже складні. І вирішення багатьох з них залежить не тільки від головного тренера, а потребує допомоги президента та всієї структури клубу. І наявність підтримки з боку перерахованих осіб виглядає більш складною справою ніж самомотивація Мбокані.

Але про майбутнє давайте поспілкуємося трохи пізніше. Сьогодні необхідно завершити справу з «Янг Бойзом». Побажаємо Олександру Хацкевичу та його підопічним вчергове порадувати нас яскравою грою та позитивним результатом.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.08.2017, 05:44
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть