Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В продовження спростування російського фейку; підключився сам мер Києва Віталій Кличко

2018-05-22 22:11 У ЗМІ повідомили, що фанати футбольного клубу «Реал Мадрид» нібито здали свої квитки на фінальний поєдинок ...

У ЗМІ повідомили, що фанати футбольного клубу «Реал Мадрид» нібито здали свої квитки на фінальний поєдинок Ліги чемпіонів УЄФА в Києві. Натомість, як пише «Громадське», фанати просто не викупили ці квитки. Мер Києва Віталій Кличко також прокоментував ці новини для Радіо Свобода, він вважає, що це – «фейк-ньюз».

19 травня неназване росіянами "іспанське ЗМІ" повідомило, що близько 2200 вболівальників футбольного клубу «Реал Мадрид» повертають квитки на фінал Лігі чемпіонів УЄФА, що відбудеться 26 травня в Києві. З самого початку в лотереї за право отримати один з виділених 12802 квитків для «Реала» взяли участь 24268 власників сезонних квитків іспанського клубу. Як стверджували ЗМІ Іспанії і, наприклад, видання Independent, понад дві тисячі фанатів «Реала» здали ці квитки, пояснюючи це проблемами з логістикою і цінами. Зокрема, як писали у ЗМІ, це пов’язано із дорогими перельотами та занадто завищеними цінами на житло у Києві.

Після цих повідомлень деякі російські ЗМІ (зокрема, "Вести.ру" та "Евроспорт") випустили заголовки, що фінал Ліги чемпіонів у Києві – це вже катастрофа. А також, що за словами експертів, київський фінал Ліги чемпіонів – матч «Реал Мадриду» з «Ліверпулем» – швидше за все стане першим в історії футбольним турніром, що не зможе зібрати повні трибуни. Також, деякі заголовки стверджували, що ніхто не хоче їхати у Київ на фінал. Українські ресурси з задоволенням (певне, черговою "зрадою") передрукували цей «фейк-ньюз».

Мер Києва Віталій Кличко повідомив з цього приводу, що у КМДА зв’язались із клубами «Реал Мадрид» і «Ліверпуль», а також із фан-клубами.

«Ми спеціально дали завдання, багато, велика кількість людей готові придбати ці квитки, ми зв’язались із клубами з «Реал Мадрид», з «Ювентусом», з фан-клубами, і сказали: будь-ласка, хто здає квитки, дайте інформацію, ми готові купити. Тиша. Відповіді на це запитання нема. Тому, я переконаний в тому, що це такий фейк-ньюз, який розповсюджують. Я переконаний, що і стадіон буде повний і велика кількість вболівальників приїде», – заявив Кличко в ефірі Радіо Свобода у вівторок.

Мер Києва також додав, що врегулювання підвищених цін на оренду житла не є його компетенцією: «Те, що ціни підвищуються під час проведення таких великих івентів, то це не тільки місто Київ, це всюди така світова практика. І, на жаль, місто не може контролювати бізнес, це ринок».

Раніше здачу квитків фанами прокоментував головний представник у питаннях підготовки до фіналу Ліги чемпіонів Андрій Мирошниченко.

«Розмови про те, що хтось здав квитки… Хотів би побачити, де вони накопичили ці дві тисячі квитків, непотрібних для уболівальників. Вже були спроби додзвонитись і до «Реала», і до «Ліверпуля». Там просто сприймають це як жарт – що є вільні квитки, від яких відмовляються вболівальники», – зазначив він.

Журналісти Радіо Свобода декілька разів телефонували у прес-центр клубу «Реал Мадрид», однак зв’язатись із ним, не вдалось.

Натомість, у ЗМІ з’явилась інформація, що фани «Реала» не повернули, а відмовились від права викупити квитки на фінал Ліги чемпіонів. Про це у коментарі «Громадському» розповіли вболівальники мадридського клубу.

«Таким чином уболівальники не здавали квитки назад, а просто відмовились від свого права їх викупити. Тепер це право нададуть іншим людям, тож так чи інакше квитки будуть реалізовані», – пишуть журналісти «Громадського».

https://www.radiosvoboda.org/a/29243889.html

Раніше Президент клініки «Борис» заступник главы КГГА Михайло Радуцький також спростував ці фейки: http://dynamo.kiev.ua/news/300682-mihail-radutskij-vse-uzhe-prochitali-fejk-pro-sdachu-biletov-na-final?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.05.2018, 22:11
22.05.2018, 22:11
300806 1 bam73
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть