Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Мовчання ягнят

2018-07-26 23:39 «Мовча́ння ягня́т» (англ. The Silence of the Lambs) — американський трилер 1991 року, знятий за мотивами ...

«Мовча́ння ягня́т» (англ. The Silence of the Lambs) — американський трилер 1991 року, знятий за мотивами однойменного роману Томаса Гарріса. Головні ролі в фільмі виконали Джоді Фостер (агент ФБР Клариса Старлінг) і Ентоні Гопкінс (серійний вбивця, доктор Ганнібал Лектер). Стрічка завоювала приз Берлінського кінофестивалю і п'ять премій «Оскар».

Фільм став третім в історії, котрий завоював «Оскари» в п'яти найпрестижніших номінаціях, що раніше вдалося фільмам «Однієї щасливої ночі» (1934) та «Пролітаючи над гніздом зозулі» (1975). З часу виходу на екрани «Мовчання ягнят» таке не вдавалося більше жодному фільму. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D1%8F%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D1%82

19 червня президент ФФУ, член дисциплінарного комітету ФІФА та член Ради директорів UEFA Events SA дав одному відомому футбольному медіа інтерв’ю в якому прокоментував ситуацію із рокіровкою ФК «Верес» та ФК Львів та пообіцяв відповіді від УЄФА та навіть від ФІФА стосовно цієї чудернацької ситуації.

Цитата (https://footballhub.com.ua/andrij-pavelko-veres-lviv-spodivayus-shho-do-pochatku-sezonu-vse-vyrishytsya/):

«- Коли буде прийнято остаточне рішення з цього питання? - Сподіваюсь, що це буде до початку наступного сезону, до 22 липня, коли стартує чемпіонат. І я сподіваюсь, що до цього часу ми отримаємо відповідь від УЄФА і проведем Виконком ФФУ, на якому затвердимо пробний склад учасників УПЛ, і запропонуємо на рекомендації ФІФА та УЄФА відповідні зміни до регламентних норм, щоб у майбутньому ні в якому разі не було таких явищ у нашому футболі.»

Виконком відбувся (https://ffu.ua/article/34175), чемпіонат почався, команда ФК Львів вже встигла перемогти в стартовій грі нового спортивного сезону та навіть очолила таблицю змагань (https://www.upl.ua/ua/tournaments/championship/401), а пояснень від УЄФА чи ФІФА так і немає, як, наприклад, і Регламенту змагань серед команд клубів ПЛ в поточному спортивному сезоні на Інтернет ресурсі УПЛ (https://www.upl.ua/ua/pages/docs). Може він є в іншому місці§ як і відповіді УЄФА та ФІФА?

Про деякі аспекти появи львівського клубу в змаганнях Української Прем’єр-ліги замість рівненського, в світі статутних норм ФІФА та УЄФА, а також правил УЄФА з ліцензування клубів, я писав майже місяць тому (http://dynamo.kiev.ua/blog/302929-fk-lvv-vs-veres-v-kontekst-statutv-ufa--ffa). Нічого нового додати не можу. ФК Львів почав шлях в чемпіонаті України і можливо він досягне першої шістки за підсумками першого етапу турніру. Одночасно є вірогідність його потрапляння в першу п’ятірку за підсумками змагань другого етапу, та, як наслідок, участь в турнірі під егідою УЄФА в сезоні 2019/20. Але слід пам’ятати, що як і у випадку місця проведення матчів ФК Маріуполь в рамках чемпіонату України та під егідою УЄФА діють трохи різні так би мовити «критерії якості»: що можна в Україні, то не можливо в Європі – грати у фронтовому місці можна, але не офіційні міжнародні матчі УЄФА.

Це також стосується і можливої участі ФК Львів, наприклад, в Лізі Європи УЄФА. Адже «На начало лицензируемого сезона членство и договорные отношения (если таковые имеются) должны существовать в течение не менее трех лет подряд.» (http://www.jalgpall.ee/docs/CLFFP_2015_ru.pdf). Тим часом, ФК Львів існує лише другий рік як професіональний клуб член УПЛ та ФФУ. Як наслідок, ФК Львів формально не має права проходити процедуру атестації по критеріям УЄФА, як потенційний учасник єврозмагань. Протиріч немає зовсім?

Таким чином, в Україні ФФУ робить як забажається, а у випадку європейських змагань – сумлінно виконує правила, і, в результаті, ФК Львів не матиме шансів на виступ в змаганнях євро кубків і це, мабуть, не викличе ніяких питань у Виконкому ФФУ, загальних зборів УПЛ чи у футбольної громадськості країни. Мовчання буде відповіддю на «подвійні» стандарти УЄФА?

Коли Павелко необхідно захистити свою понівечену вщент репутацію він домагається відповідної реакції від УЄФА: https://www.facebook.com/ffukraine/photos/pcb.1957665024291752/1957664067625181/?type=3&theater. Коли ж мова йде про просто професіональний футбол – мовчання кращий засіб зробити вигляд, що нічого не відбувається.

Репутаційна політична пам'ять в Україні, як, мабуть, і в українському футболі або не існує, або наше громадське суспільство ще не доросло до цього дієвого громадського та політичного інструменту. Нажаль, переважає рабська психологія, яка породжує викривлення уявлення про справедливість та чесність, навіть професійну. Адже якщо питання до Виконкому ФФУ, особливо до його професійних якостей, вже навіть немає сенсу ставити, то професійні футбольні клуби, що грають та мовчать мов ті ягнята, викликають здивування. Адже якщо вітчизняні правила відрізняються від правил УЄФА та ФІФА, виникає суте риторичне запитання: що ФФУ робить у складі ФІФА та УЄФА, адже слід хоча б елементарно визнавати статутні норми цих міжнародно визнаних організацій? І чому ці поважні інституції не реагують на відверті «експерименти» ФФУ?

Чекаємо відповідей?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.07.2018, 23:39
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть