Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

До нашого свята

2018-07-29 00:34 Наближається свято Незалежності. Так, наближається… І кожен ще ніби здалеку починає шукати у дійсності, що нас ...

Наближається свято Незалежності. Так, наближається… І кожен ще ніби здалеку починає шукати у дійсності, що нас оточує, щось співзвучне саме цьому святу. У мене перед очима книга. Книга, яка видавалася з різних причин досить довго, але коли вона усе ж з непевної мрії і яскравого образу перетворилася на дзвінку реальність, її зовнішній вигляд мене, як автора, не розчарував.

Бо видавці і справді ж постарались. А зміст книги, сподіваюсь, не розчарує читача. Отож хотілося б про її зміст дещо докладніше. Назва книги – «Українонько, доле моя...» (Черкаси, видавництво «Інтроліга ТОР», 2018 рік). У ній і лірика, і гумор. І мені хотілося б подарувати її комусь з друзів на День Незалежності. Бо це наш день! Бо, як мені здається, саме таку книгу саме у цей день і варто було б дарувати. Щодо ліричної частини книги, то там твори різнопланові – і вірші пісенного плану, і віршовані мініатюри-роздуми, і верлібри. Верлібри були у мене і раніше, але було їх небагато. В цій книзі їх більше і це, як мені здається, наслідок відчуття, що прийшло до автора порівняно недавно. Відчуття, що вільні думки вимагають і вільного вірша! У гумористичній частині книги чотири невеликі розділи. І один з них має назву… «Футбольні смішинки». Свого часу, ще перед ЄВРО-12, футбольним святом, що пройшло в Україні, у мене вийшла у тому ж видавництві книга «Гумор – на футбольній хвилі!». У книзі було немало гумору і жартів, афоризмів і дружніх присвят. У тому числі і на футбольну тематику. «Футбольні смішинки», що друкувалися трохи раніше у альманахах «Скіфія» і «Холодний Яр», є до певної міри продовженням вищезгаданої книги. Вельми своєрідним (бо такого у мене ще не було!) є ще один розділ з книги – «Гумор для українського «Голосу…»». У ньому на чотирнадцяти сторінках вміщені іронічні мініатюри та афоризми, що були надруковані за останні роки у нашій парламентській газеті – газеті «Голос України». Тираж книги порівняно невеликий. Але її розділ «Футбольні смішинки» (це дев’ять сторінок) постараюсь розмістити десь у інтернеті, щоб ті любителі футболу, у кого виникне інтерес, могли з ним ознайомитись. Буду вдячний, коли хтось підкаже, де це краще зробити.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.07.2018, 00:34
29.07.2018, 00:34
305195 2 Internat, bodr12
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть