Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про нові заходи США, які повинні призвести до краху путінського режиму

2018-08-04 15:24 Як повідомляється на сайті Сенату США, два дні тому, в четвер, американські конгресмени-демократи Роберт Менендес, Бен ...

Як повідомляється на сайті Сенату США, два дні тому, в четвер, американські конгресмени-демократи Роберт Менендес, Бен Кардін та Джин Шахін разом з колегами-республіканцями Джоном Маккейном, Ліндсі Гремом і Корі Гарднером внесли в Конгрес законопроект, який посилює пакет антиросійських санкцій з боку США.

Документ отримав назву «Акт 2016 року про захист американської безпеки від кремлівської агресії». Тобто, законопроект – це фактично нове підсилення санкцій, прийнятих Конгресом ще в 2016-му та в минулому році (і які ні Обама, ні Трамп не змогли заветувати).

Серед ключових пунктів представленого демократами і республіканцями законопроекту – нові санкції відносно політиків, олігархів і членів їх сімей, а також людей з усього світу (не лише громадян РФ), які прямо або опосередковано залучені в незаконну або корупційну діяльність від імені Володимира Путіна. Також передбачені обмеження на всі інвестиції в енергетичні проекти, які підтримуються російськими держкомпаніями; продовження ембарго на імпорт урану з РФ; введення заборони на видачу ліцензій громадянам США, які мають намір взяти участь в проектах, пов'язаних з видобутком газу і нафти в РФ. Законопроект передбачає створення координаційного центру для боротьби з гібридними загрозами з боку Росії, а також спеціального фонду, кошти з якого підуть на фінансування протидії російському впливу. І що коштами цього фонду будуть користуватися країни Європи і Євразії, які Держдепартамент визначив як “вразливих російському впливу”. Відзначається, що частина з цих коштів буде виділена Україні, Грузії і Молдові. І це – далеко не повний перелік. Принаймі, пакет цих додаткових санкцій може бути підсилений в ході розгляду в законодавчому органі США: такий настрій там присутній.

На думку законодавців від обох партій Конгресу, існуючий нині режим санкцій проти світового жандарму поки що не призвів до змін у діях російської влади. І в Капітолії задумалися не про покарання путінського режиму як такого, а про заходи, які повинні призвести до його краху. Вони дійшли висновку, який свого часу оголосив президент Рональд Рейган: «Не потрібно конкурувати з радянським режимом і не потрібно намагатися домовитися з божевільними. Потрібно вжити заходів, які приведуть до демонтажу режиму». Тоді – вжили; хоча і не тільки під час каденції Р.Рейгана… Не лише він виконував оголошену програму… І тоді, через десять з хвостиком років, Радянський Союз наказав довго жити.

«Наша мета – змінити статус-кво і запровадити нищівні санкції та інші заходи проти Росії Путіна, поки він не припинить втручатися у виборчі процеси у США і здійснювати кібератаки проти американської інфраструктури, поки не піде з території України (включно з Кримом) і не перестане сіяти хаос у Сирії», – висловив загальну думку ініціаторів-законотворців впливовий сенатор Л.Грем. Нові санкції мають бути досить чутливими для Росії, вважають представники американських виборців. Покарання, застосованні до РФ і Путіна, повинні не просто призвести до значних фінансових втрат, а й підірвати самі засади економіки країни-агресора. Є висока ймовірність, що від наслідків цих санкцій – тим більше, якщо вони будуть посилюватися і в разі досягнення запланованого, зазначеного вище результату – Росія не оговтається і після краху путінського режиму. Що вона на довгі десятиліття перетвориться на так звану Венесуелу Євразії. Яка (Венесуела), як було щойно оголошено в ЗМІ, гостро відчуває енергетичну (нафтову, бензинову, зокрема) і фінансову кризу – попри те, що деякий час тому була лідером з видобування вуглеводнів на південноамериканському материку.

При цьому ясно, що сенатори, які готують законопроект до розгляду, можуть розраховувати на підтримку в адміністрації президента США – попри позицію самого Трампа. Ось, наприклад, на тлі оприлюднення намірів парламентарів радник президента з національної безпеки Джон Болтон провів у Білому домі спільний брифінг із керівниками спецслужб на тему реагування спробам Росії підірвати американську демократію. Учасники брифінгу наголосили, що РФ не припиняє спроб втрутитися у американські вибори і відзначили, що будуть робити все можливе, щоб цього не допустити.

Як то казали при совку – «така гримаса американської демократії». Ні совкам, ні росіянам досі невтямлено, що Президент США, яким би сильним він не був, не може володіти абсолютною владою в своїй державі – на відмінну від Росії… Ось, саміт в Гельсінкі (Трампа і Путіна) продемонстрував американському політичному істеблішменту, до якої міри чинний президент США не усвідомлює масштабів російської загрози, небезпеки підриву американської національної безпеки, і що загроза світовій та американській демократії збільшилася у багато разів – от і представницька гілка влади США застосовує свій власний вплив на ситуацію.

Причому законотворці не збираються, власне, боротися із президентом Трампом, якщо вже він не готовий до боротьби із Путіним. І не тільки тому, що Трампа не так вже й просто здолати. Ніяких реальних звинувачень проти нього немає (а надуманих, як, до прикладу, як в Україні – американський виборець попросту не сприймає), популярність Трампа в Америці не знижується. І для республіканців він – свій президент, як би вони його не скритиковували. Тому їм простіше боротися з президентом Путіним і його режимом. Розсудили так: «якщо не буде Путіна при владі – не буде проблеми; нікому буде зваблювати або шантажувати Трампа». А домогтися краху російської економіки і самого режиму не так складно. Потрібно тільки захотіти. І захотіли; і задумалися про демонтаж автократичного (якщо не диктаторського) режиму Путіна.

Путін сам винен. Він занадто нахабно і відверто поводився і в Гельсінкі, і до цього. Тільки упереджений (заряджений корупційними коштами) не сприймає можливої катастрофи співробітництва з режимом Путіна. Тільки прокремлівський пропагандон може заперечувати вчинені ним злочини проти людства і миру на земній кулі. Тільки сліпий може не помічати небезпеки, яка пов'язана із цим правителем, його режимом, і його намірами по відношенню до цивілізованого світу. І цивілізований світ мусить вживати свої заходи у відповідь. Америка, як лідер – передовсім.

Американські політики прийняли виклик Путіна.

Перефраз (з доповненнями) статті В.Портникова «Американці тиснуть на Путіна»

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.08.2018, 15:24
04.08.2018, 15:24
305610 1 anatolbil8
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37682 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть