Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Аякс. А що там в Амстердамі? Выбор редакции

2018-08-20 22:02 Напруга зростає. Чим ближче до середи, тим більше емоцій всередині. Пощастило трохи знайти часу для вивчення ... Динамо Аякс. А що там в Амстердамі?

Напруга зростає. Чим ближче до середи, тим більше емоцій всередині. Пощастило трохи знайти часу для вивчення Аяксу. А ще пощастило побачити матч із Олександрією. Хоча останні хвилин 20 і в запису. Можна чітко визнати, що Динамо поступово набирає оберти. Так, гра команди побудована на надійності оборони.

Мало пропускаємо, і хоча помилок в обороні мало, та вони настільки грубі, що призводять до величезної небезпеки. Так і тут. Олександрія весь матч простояла у своїх воріт, граючи у 6 захисників в лінію. Але коли в середині першого тайм травму отримав Буяльський, то швидко провели атаку, скориставшись нестачею одного гравця в центрі, Запорожан красиво пробив, та мимо. І той момент у другому таймі, коли Бойко потягнув. Та все ж це був антифутбол. Динамо ж шукало, розкачувало оборону. Моменти були. Була видна тренерська рука. Та м’яч і далі вперто не йде у ворота наших суперників. У другому таймі рука Хацкевича не тільки вивела Циганкова на поле, але ще й була здійснена рокіровка, коли Че Че став грати під нападниками, а Андрієвський опустився нижче. Навіщо? Для дальніх ударів. Він бив тричі, бив достатньо небезпечно.
Мені подобається те, як Хацкевич керує командою Якщо у нього на лавці є резерви для підсилення, то він їх використовує. І так само робота по зміні тактики. В цьому матчі ми побачили іншого Вербіча, який робив здвоєння флангу, коли уходи направо. І це давало результати. Ми побачили рокіровку Че Че із Андрієвським. Це також змінило малюнок гри. Циганков – дійсно потужний козир. Він вийшов і додав. Добре мати більше альтернатив. Це важливо пам’ятати перед матчем із Аяксом. Хоча, зрозуміло, що там Хацкевич буде сушити гру.

Про команду з Амстердаму багато що сказано. Інформація в наш час – не проблема. Тому впевнений, що Хацкевич вже все знає. Я також, як і завжди, вирішив приєднатись і розповісти те, що думаю я. Послухав експертів, які вчергове розповіли про потужну команду, що шансів дуже мало. Чи так це? Не варто возносити Аякс до грандів світового футболу. Це срібний призер чемпіонату. Як і ми. І так, команда достатньо молода. Та в Нідерландах більшість команд молоді. Футбол тут побудований на веселому, романтичному футболі. Все будується від атаки. Тому то і рахунки бувають дуже веселі. Аякс – також молода команда. У заявці на сезон більше 30 гравців. Та насправді основна обойма значно менша. Якщо подивитись останні матчі, то все навантаження на 14 гравцях. Тобто легко передбачити стартовий лист на сьогодні. Не має ротації складу. Є стартові 11 гравців і 3-4 гравця, які є альтернативою.

Безумовно величезна проблема – травми. Саме через це обойма Аяксу значна менша за обойму Динамо. Як би це не дивно звучало. Команда набирає форму через матчі. Це нормальна практика. По основі було лише 1 питання – правий захисник. Тут є конкуренція між датчанином Крістенсеном і марокканцем Мазраоі. При цьому вони не є основними гравцями, основний – голландець Вельтман, але він до кінця року травмований. А так воротар – камерунець Онана, центр захисту – юний капітан і лідер команди де Ліхт і повернувшийся з МЮ Блінд. Зліва грає аргентинець Тагліафіко. Пара центральних півзахисників – молода надія, за якою слідкую Барса і хоче вже зараз підписати за 50 млн євро, Френкі де Йонг і досвідчений датчанині Шоне. Група атаки страждає через травми двох гравців, які безумовно будуть у цьому сезоні важливими складовими успіху. Форварда Долберга і вінгера Балде. Група атаки – бразилець Нерес, серб Тадіч, марокканець Зієх і матьорий форвард Хунтелаар. Єдиною альтернативою є універсальний боєць і також новачок команди 25-ти річний марокканець Лаб’яд. Двома гравцями обойми є опорник ван де Бек і центральний захисник австрієць Вобер.

Треба поговорити про сильні сторони цієї команди. Це безумовно група атаки. Чудова четвірка майстерних гравців. Тут є і молодий бразилець, і зрілий марокканець, і досвідчені Тадіч і Хунтелаар. Якщо у Динамо є Вербіч і Циганков. То у Аякса є Нерес, Зієх і Тадіч. Був би у нас Шапаренко в формі, то ми б тут могли казати про рівноцінний атакуючий потенціал. Та 4 гравців групи атаки Аяксу надзвичайно потужні. А трійка креативщиків мають сильні індивідуальні риси, прекрасну техніку, швидкість, вміння розрізати оборону суперника. І, при цьому, Хунтелаар – той форвард, який вміє всі їх дії замикати. Можлива Клаас вже далекий від себе кращих зразків, все ж 35 років, та це досвід, це майстерність ставити крапку. Це те, чого при всіх сильних гранях, так не вистачає Бєсєдіну. Аякс не грає по шаблонам. Не має схем. Гравці рухаються по всій лінії атаки, активно міняються місцями, комбінують, доповнюють, насичують зони. Не можна сказати, що атакують виключно флангами, чи виключно посередині. Загроза йде постійна, з усіх напрямків. Передбачити цю групу атаки важко. У хлопців достатньо енергії, запалу і технічного оснащення. До того ж ця команда любить високий пресинг при втраті м’яча. Зрозуміло, що Хунтелаара на позиційний пресинг не вистачає. А от на пресинг при втраті м’яча – сильна грань. Динамо також це давно відпрацьовує. Це важливий елемент в сучасному футболі. Надзвичайно важливе місце і у захисників. Особливо якісно підключається до атак аргентинець Тагліафіко.

За що Барса так хоче Френкі де Йонга? Це гравець, який зв’язує команду, намагається на давати великих розривів, швидко переводить низом м’яч з оборони в атаку. Цікавий гравець, який якісно виконує свої задачі. А досвідчений Шоне – більше руйнівник, який виконує величезний об’єм чорнової роботи. Хоча перший пас у нього на рівні, як і виконання стандартів. Небезпечна ця команда і на стандартах. Молодий капітан і головна зірка цієї команди де Ліхт в цьому сезоні вже забив декілька надзвичайно важливих голів на стандартах. Всі знають, що це росте топовий захисник, який скоро опиниться в гранді.

А тепер про слабкості. Безумовно головна – початок сезону. Ми провели більше матчів, наш ігровий тонус суттєво кращий. Аякс поки вистачає лише на 45 хвилини, а з 60-ї команда починає сипатись. Відсутність ротації, рівноцінних замін, можливості підсилити гру з лавки – схоже на проблеми Динамо. У Аяксу це через травми. І цілком можливо, що бразилець Нерес не зіграє з Динамо, бо отримав у суботу травму. Це суттєво знизить атакуючий потенціал команди. Все ж бразилець – найкращий гравець цієї команди, на мою суб’єктивну думку.

Безумовно Динамо в першому матчі зіграє другим номером. Як і з шахтою. Ні, притискатись до воріт ніхто не буде. Боротьба розгорнеться в центрі поля. Фізика, виграні підбори, змусити гравців Аяксу обрізатись і помилятись – головна задача Динамо. Бо у голландців не поставлена гра у захисті. Команда ще не у тій формі, щоб встигати компактно перебудовуватись. Тому є розриви між лініями і провали на флангах захисту. Важливо зіграти на власних козирях і врахувати всі недоліки суперника. А далі пройде найсильніша команда. На кону група ЛЧ і 30 млн.

Дякую за Вашу увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.08.2018, 22:02
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть