Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

А це потрібно - нам усім!

2018-08-31 00:39 Нарікаємо – вир проблем… Думаємо – а де ж знайти свіженьку українську книгу… А, врешті, знайшовши, ...

Нарікаємо – вир проблем… Думаємо – а де ж знайти свіженьку українську книгу… А, врешті, знайшовши, з гіркотою запитуємо себе – а де ж узяти гроші, щоб її (або точніше… Її Величність Книгу!) таки придбати?!

Але ж відомо – де проблема, там і її вирішення. Де вхід до темнувато-вогкого лабиринту тимчасових (та і не таких вже тимчасових!

) труднощів, там і вихід з нього. І хтось продовжує нарікати – ну як же це так… ну, та коли ж нарешті… А хтось спокійно і вдумливо береться до справи. І результати стають помітними усім, хто хоче це бачити.

На сайт «Гуморески in UA» я натрапив у інтернеті випадково. А натрапивши, потім уже не раз до нього повертався абсолютно свідомо і цілеспрямовано. Ну, наприклад, хочете ви почитати трохи українського гумору, а десь у нашій славній книжковій торгівлі його шукати (ну, до цього часу було саме так!) – справа безперспективна… А журнал «Перець. Весела республіка» бібліотеки ще, на жаль, не всі передплатили… То що ж робити тоді?! А вихід є… Досить тільки трішечки пошукати і тут у темних і похмурих глибинах інтернету… ну, треба ж… справжнє свято українського гумору!

Сприйняття віршованого твору дуже залежить від того, як вірш подано – на газетній сторінці! А коли це у кольорах на екрані – то враження… ще гостріше! Отож природно, що у мене, як у людини небайдужої до українського гумору, відразу виникло питання – а хто ж… зміг створити і для себе, і для усіх нас отаке диво?! Мабуть, група однодумців. Бо на сайті представлено твори більш, ніж ста сорока українських авторів! І щоб реалізувати це, потрібні зусилля і зусилля.

Виявилось однак, що сайт – наслідок зусиль лише однієї людини. Івана Валявського. Викладача з Кропивницького. Кандидата наук. Доцента. Людини творчої, що змогла виявити себе і у науці, і у винахідництві. Що ж… це і не дивно, що люди, заряджені на технічну творчість, сприяють і творчості у гуморі!

Бо викладачі – люди мислячі… Викладач з досвідом добре знає, що, коли студенти трохи втомились від занять, саме жарт, саме гумор і допоможе зосередитися на предметі розмови. Ідея поєднати гумор і програмування почала визрівати у викладача Валявського давно, років з п’ятнадцять тому, коли ще україномовний інтернет і не був у достатній мірі розвинутий. А сайт українського гумору, у його теперішньому вигляді, було створено кілька років тому. І творець сайту підкреслює:

– Відвідуваність сайту нині почала зростати. Вже видно, що людям це потрібно – рідна українська мова... українська поезія... український гумор...

Треба віддати належне тій ретельності і акуратності, з якою ведуться справи на сайті: до кожної гуморески приводиться чітка вказівка, де саме (у якій книзі і у якому виданні!) цей твір був опублікований. Сайт постійно поповнюється свіжими публікаціями і новими авторами. Ну, що ж... Україна тримається – на подвижниках!

Іван Валявський, відповідаючи на запитання про сайт, зізнається:

– Всі роботи, пов’язані з сайтом, виконую я один. Дуже складно знайти однодумців.

Звичайно ж, нелегкі часи. Але віриться – ще будуть у тебе соратники, Іване! Бо робиш справу важливу і благородну. Справу патріотичну. Справу потрібну – і для поколінь нині сущих, і поколінь майбутніх. Робиш і для себе і для України. Бо гумор – це духовне здоров’я нації! Бо це ознака – нашої упевненості і сили.

А завершити хотів би власним віршем, коротким – лише у кілька рядків. Але віршем, що попри усю свою нерозлогість – наділений вагомим і небуденним змістом!

Посміхнеться

І хоч бува, що біль у серці,

Бо і година непроста:

Хай Україна усміхнеться –

Така квітуча й молода!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.08.2018, 00:39
31.08.2018, 00:39
307328 1 Internat
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть