Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Зоря. Коли не має куди відступати. Выбор редакции

2018-09-14 22:07 Довелось чекати 11 днів. 11 днів – величезна пауза. І от нарешті на 11 день очікувань ... Динамо Зоря. Коли не має куди відступати.

Довелось чекати 11 днів. 11 днів – величезна пауза. І от нарешті на 11 день очікувань ІМС вийшов у люди. Безумовно всі зрозуміли, що мова йде про публічну заяву президента про те, що Хацкевич залишається і буде працювати далі. Рішення, як ми всі зрозуміли, було важким. Емоції вочевидь у обох були максимальні.

Та ми маємо те, що особисто я і передбачав. Найближчі 2 матчі Олександр Миколайович точно ще попрацює. А там вже буде видно. З’явиться результат – чудово. А якщо ще з’явиться і гра, то це взагалі буде фантастично. Випробовування то достатньо вагомі. І саме про найближчий матч хочеться сказати декілька слів.
Всі знаємо, що після збірних команду важко зібрати. Тому є вхідні фактори. Вони вплинуть на гру. Ситуація у Зорі проста. Вони гратимуть вдома, в Запоріжжі. Якщо подивитись на основний склад, то в Збірну викликали 4 гравців. Караваєв зіграв в обох матчах по 90-то хвилин. Так само, як зіграли і тріо молодих динамівців Михайличенко, Тимчик і Ледньов за молодіжку. На цю трійку розраховувати Вернідуб не зможе. Тому легко зрозуміти, що 2 тижні команда спокійно працювала над тактикою і готувалась до матчу з Динамо. Награвала склад. У Динамо ж по різним збірним було викликано з першої команди 16 чоловік. Але поїхало 15, бо Артем Бєсєдін відновлюється від травми. По суті у повному складі зібрались в четвер і на підготовку до Зорі є лише 3 дні.

Ми всі знаємо, що останні 4 матчі у Динамо були провальними. Виправдання шукати марно. А зараз чекає зустріч із принциповим суперником на його полі. Часу на розкачку не має. Втрачати щось в чемпіонаті вже заборонено. Зорі, між іншим, також втрачати не можна, бо чемпіонат для них йде поганенько. Буде заруба.

Для початку хочу сказати про слабкі сторони. Якщо вивчити матчі суперника, то легко стане зрозумілим склад. І в цьому складі тріо молодих динамівців мають визначальне значення. Альтернатива є, але чи гідна це альтернатива? По суті головним рухомим механізмом атаки, на мою суб’єктивну думку, є Олександр Тимчик. А правий фланг Тимчик і Караваєв – реально дуже потужна сила. Тимчик прекрасно працює на атаку, має чудову швидкість, пас, удар. Приємно спостерігати за цим хлопцем. Розумієш, що він повернеться наступного літа в Динамо готовим гравцем. Він вже зараз, після року в оренді, готовий грати в нашій основі. І от проти Динамо Олександр Тимчик не зіграє. Михайличенко також достатньо якісно виглядає, але не настільки надійно в обороні, не настільки цікаво в атаці.

Фланги захисту для Зорі при відсутності Михайличенка і Тимчика стають величезною проблемою. Чеберко не виглядає переконливо. А Каменюка хоча і має досвід, але втратив швидкість. По суті він майже без практики. Тому лівий фланг захисту – найслабша зона суперника. 57-ма хвилина матчу із Зорею – типовий провал від Каменюки. В цьому матчі таких провалів було достатньо. 85-та хвилина із Олександрією і гол саме з зони Чеберка. Арсенал хоча і програв 0:5 Зорі, але всі 3 моменти, достатньо гострі, були створені із зони лівого захисника.

Тепер про сильні грані. Зоря – граюча команда, яка вміє прекрасно вибігати в атаку, використовувати вільні зони за спинами захисників. Але і першим номером Зоря так саме любить грати у внутрішніх змаганнях. При цьому вхід в зони робиться по флангам, а в зону штрафної на простріли вбігають мінімум 3 гравці. По центру луганчани майже не атакують в цьому сезоні. Не має у них тут потужної пробивної сили. Та активно грають другим темпом і багато б’ють по воротам. Правда у протистояннях із Лейпцигом і Брагою ми бачили Зорю, яка грала виключно другим номером. Втрата Ледньова може здатись вагомою, та відновився від травми Громов. А він завжди налаштовується на Динамо особливо. Особисто мені подобається бразилець Сілас. Вважаю, що у нього прекрасний потенціал. Він вміє і вести боротьбу і грати в атаку, має поставлений удар з середньої відстані. Особливо це проявляється на стандартах. Новачок Зорі бразилець Рафаель все більше адаптується в нашому футболі. Хлопець із нестандартною технікою, гарною індивідуальною майстерністю і чудовим вмінням грати по лінії, вриватись у вільні зони. Він ще сируватий, має багато тактичних недоліків. Але із кожним матчем грає все краще. Головною зіркою команди, справжнім лідером, є Олександр Караваєв. Він і у збірній чудово відіграв, і в Зорі виглядає переконливо. Зараз в накаті. Так, є питання де він зіграє. Можливо в захисті, можливо в нападі. Та саме він проти нас буде головною проблемою. Хоча без Тимчика Зоря буде іншою. І Караваєв також.

Мотивація у гравців Динамо надзвичайно висока. Хлопці прогнитимуть довести свою силу. По складу величезні питання. Вибір у Хацкевича величезний. А от чіткої основи все ж не має. Передбачити точно трійку в центрі поля – справжня загадка. Як і зрозуміти хто гратиме на вістрі атаки. Чи відновився Бєсєдін, чи нас знову чекатимуть Русин і Супряга? Питань багато. Відповідь ми побачимо в неділю. Цікаво, що зустрінуться два тренери ,які зробили гучні заяви і не дотримались слова. Можливо, що таки хтось з них зіграє таки останній матч. Тобто або Вернідуб звільнить Хацкевича, або Хацкевич звільнить Вернідуба. Можливо все))

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.09.2018, 22:07
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть